Platform voor de interieurbouwbranche
Flexibele werkplekken op de Zuidas, maar dan wel creatief

Flexibele werkplekken op de Zuidas, maar dan wel creatief

In het centrum van het financiële district van Amsterdam vormen de flexibele kantoorruimtes van WeWork op de Zuidas een aantrekkelijke optie voor groeiende bedrijven en zelfstandige ondernemers. 

Tétris Design & Build mocht voor WeWork deze nieuwe flexruimte bouwen. Het bedrijf is als dochteronderneming van JLL ontstaan uit de behoefte om op een innovatieve, creatieve manier te ondernemen en opdrachtgevers iets nieuws te bieden. Na de oprichting in Frankrijk in 2003 groeide Tétris snel uit tot marktleider op het gebied van kantoorinrichtingen aan de hand van de complete Design & Build methode. Tétris Nederland focust zich voornamelijk op projecten en interieurinrichtingen voor kantoren. Als Europese organisatie maakt het ook inrichtingen voor investeringsmaatschappijen, winkels en internationale hotelketens. Het ondersteunt opdrachtgevers met ontwerp en constructie van al hun interieurprojecten. Dankzij de sterke lokale en internationale vertegenwoordiging en grote kennis van de markt waarin het opereert, kiezen zowel kleine, middelgrote en internationale ondernemingen voor Tétris.

De vestiging aan de Strawinskylaan 4117 biedt zonder twijfel veel voordelen: vijf verdiepingen met veel licht, gemeenschappelijke ruimtes, telefoonhokjes en privékantoren voor teams van iedere grootte. Vervoer is gemakkelijk geregeld; WeWork is gevestigd vlak bij het metrostation Amsterdam Zuid. Er is parkeergelegenheid en een fietsenstalling. Vanuit deze locatie is het slechts tien minuten met de taxi naar Schiphol. Na het werk bieden het winkelcentrum Gelderlandplein en Market 33 een royale keuze aan restaurants, winkels en gelegenheid om te ontspannen.

Toen WeWork in 2010 begon, was het doel om meer dan prachtige, gedeelde kantoorplekken te realiseren; men wilde een gemeenschap realiseren. Een plaats waar je als individu aansluit, maar tevens onderdeel wordt van een groter geheel waarbij het wij-gevoel heel belangrijk is. Een plaats waar succes een nieuwe definitie krijgt. Succes wordt gemeten door persoonlijke vervulling, niet slechts door het resultaat onder de streep. De gemeenschap is onze katalysator, zo laten de oprichters Miguel McKelvey, Adam Neumann en Rebekah Neumann weten.

Een dergelijke locatie vraagt ook om een passende, stijlvolle entourage. Voor een groot deel van het interieur is dan ook gekozen voor berken fineer. Een lichte houtsoort met fraaie rustige tekening. In combinatie met de overige interieuronderdelen is een homogeen beeld gecreëerd in de verschillende ruimtes. Het berken fineer is toegepast in een groot deel van het maatwerkinterieur en ook als wandpanelen, wat vervaardigd is door Harmeling Interieurs. Het fineer is per stam uitgezocht en verwerkt in gefineerde platen door Kuiper Holland, de toeleverancier van Harmeling Interieurs op het gebied van gefineerde platen.   


Projectgegevens:

  • opdrachtgever: WeWork Coworking and Office Space
  • locatie: The New Atrium North Tower, 
  • Strawinskylaan Amsterdam
  • oppervlak: 5250 m2
  • architect: IA Interior Architects London
  • projectmanagement: Tétris Design & Build BV Amsterdam
  • uitvoering: Harmeling Interieurs BV Rijssen
  • gefineerd plaatmateriaal: Kuiper Holland

Tekst: Rob Buchholz  Beeld: Nimax Photography

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.