Platform voor de interieurbouwbranche
Flexibel en creatief: nieuwe rol voor standhouders door veranderd beurslandschap
Duik in de wereld van 100 jaar Häfele en in de levensgrote Häfele catalogi.

Flexibel en creatief: nieuwe rol voor standhouders door veranderd beurslandschap

Bedrijf mag niet ontbreken op de beurs

Veranderingen in het beurslandschap zorgen voor creativiteit en flexibiliteit van standhouders. Frank Knapper, managing director bij Häfele Nederland, vindt in ieder geval van wel. In de zeven jaar dat Frank aan het roer staat, zag de leverancier van meubelbeslag en meubelverlichting het karakter van beurzen verschuiven van orders schrijven en leads genereren naar relatiemanagement en servicegerichtheid. Dat zien we ook terug aan hun beursontwerp op HoutPro+ 2022.

Frank: “Onze laatste deelname aan HoutPro+ was in 2017. De plannen voor 2020 lagen klaar en we weten allemaal hoe dat liep. Het liet ons nadenken over de toekomstige omgeving van beurzen. Op een gegeven moment werd duidelijk dat we in 2022 pas weer onze stand op zouden kunnen bouwen in de Brabanthallen. In de tussentijd zaten we niet stil en bedachten we mobiele alternatieven zoals Häfele on the Move en de Loox Bus Tour. Als de klant niet naar de beurs kan komen, brengen wij de beurs naar de klant.”

Alle noviteiten in anderhalf uur

“Ik vind dat we als marktleider in meubelbeslag en -verlichting niet kunnen ontbreken op een beurs als HoutPro+. We moeten wel kritisch blijven kijken wat het doel van de beurs is en welke invloed dat heeft op de invulling en het ontwerp. En of er alternatieven of aanvullende concepten zijn die ons helpen bij het optimaal informeren en ondersteunen van onze klanten. Bijvoorbeeld door onze mobiele minibeurs Häfele on the Move, waarbij we op locatie bij de klant een aantal van onze product-innovaties presenteerden, merkten we dat onze klanten het zeer prettig en vooral ook efficiënt vinden, wanneer wij naar hen toe komen. Het grote voordeel is, dat je op locatie meteen het hele team voor je hebt. Van inkoop, tot calculatie, projectmanagers, werkvoorbereiders en de makers in de werkplaats. In anderhalf uur tijd kunnen we zo overzichtelijk onze noviteiten laten zien en is er volop ruimte voor de specifieke vragen en behoeftes van de teamleden van die ene klant.”

Elkaar weer ontmoeten tussen de nieuwste producten en services van Häfele.

Uitbreiding van de Loox Bus Tour

Marketingmanager Marieke de Jong vult aan: “Ook moet je je afvragen wat iemand onthoudt na een dag rondlopen op de beurs, waarbij iedereen probeert zoveel mogelijk te laten zien. Op HoutPro+ laten we vooral zien wie we als partner zijn en op welke manieren we onze klant kunnen ondersteunen en ontlasten bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Aansluitend zullen we begin 2023 onze klanten weer bezoeken met een mobiele minibeurs, waarbij we de productinnovaties en -details in alle rust samen kunnen doorlopen bij de klant op locatie. In de toekomst willen we de Loox Bus Tour, een hybride verlichtingsexperience, ook vertalen naar andere productgroepen.”

100 jaar Service(+)

In 2023 blaast de producent van meubelbeslag en -verlichting 100 kaarsjes uit. Naast haar brede assortiment biedt het bedrijf diverse ondersteunende diensten aan, zoals een digitale bestelomgeving, een uitgebreide CAD/CAM bibliotheek en meerdere handige online configuratoren voor het eenvoudig samenstellen en bestellen. In het jubileumjaar zullen ze extra aandacht besteden aan Service+. Met de vier pijlers: Expertise, Planning, Op-Maat en Support, helpen ze de klant hun kennis te vergroten, maken ze het bestel- en ontwerpproces zo efficiënt mogelijk en bieden ze maatwerk zoals ledverlichting en lades op maat aan. Tot slot zorgen ze ook na de levering voor ontzorging van de klant door bijvoorbeeld montageondersteuning op locatie.

Jouw partner in meubelbeslag

Frank sluit af met: “We zijn veel meer een partner geworden van onze klant door de ondersteunende diensten die we bieden. We denken mee en zorgen ervoor dat het proces zo efficiënt mogelijk verloopt. Zo kunnen onze klanten zich blijven concentreren op het maken van de mooiste interieurprojecten. Tot ziens op HoutPro+.” 

Hal 6 – Stand 6310  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.