Platform voor de interieurbouwbranche
Flanders Flooring Days gooit in 2024 de deuren wijd open

Flanders Flooring Days gooit in 2024 de deuren wijd open

Ook Europese vloerproducenten vinden een plek in Vlaanderen

Van 13 tot 16 mei verzamelt iedereen in de Europese vloerindustrie zich in en rond Kortrijk. Het doel: nieuwe producten ontdekken, klanten ontmoeten en samenwerkingen beklinken. Voor de derde keer al stellen marktleiders en lokale producenten hun showrooms open. Nieuw in 2024 is ‘The Hub’, de centrale showroom in Kortrijk Xpo waar Europese spelers hun innovaties kunnen tonen.

“In 2022 ontstond Flanders Flooring Days als een manier om ondanks de pandemie toch een vakevent te organiseren waar spelers in de vloerindustrie elkaar konden ontmoeten”, vertelt Sales Manager Cindy Collez. “Het werd een onverhoopt succes. Klanten werden verwelkomd in de showrooms en productiefaciliteiten van marktleiders in het veld. Binnen een straal van 25 km namen meer dan tien klinkende namen in de sector deel: tekenend van hoe Vlaanderen historisch sterk is in de branche. In 2023 groeide ons bezoekersaantal met zestig procent tot 1.600.”

Flanders Flooring Days bouwde op korte termijn een sterke reputatie op als verrassend en professioneel event voor de internationale soft & hard flooring industry. Met de steun van de Vlaamse marktleiders en founding partners van het event die ook vandaag een trekpleister zijn voor een internationaal publiek.

#FFD2024

In 2023 vonden maar liefst 72 nationaliteiten de weg naar de showrooms in Oost- en West-Vlaanderen. Op veler verzoek besloot Flanders Flooring Days voor de derde editie de deuren open te gooien en ook niet-Belgische producenten te verwelkomen. Om het praktisch haalbaar te maken claimen ze hun eigen showroom in ‘The Hub’, dee centrale showroom in Kortrijk Xpo. Ook Belgische fabrikanten kunnen ervoor kiezen een stand in te richten om aankopers, architecten en professionelen met een passie voor vloeren hier te ontmoeten.

Cindy: “FFD24 is de snelste en meest efficiënte manier om iedereen te zien die er in de sector toe doet, over de landsgrenzen heen. De ligging van de deelnemende showrooms en de locatie van Kortrijk Xpo hebben een bijkomend voordeel: bezoekers en participanten genieten van de befaamde Vlaamse gastvrijheid. Kortrijk is de perfecte uitvalsbasis om klanten en collega’s na het dagprogramma beter te leren kennen tijdens een lekker etentje of culturele uitstap. Misschien wel naar Brugge of Gent?”

Persoonlijk contact

Gastvrijheid versterkt de bestaande en nieuwe contacten die in Kortrijk en omstreken gelegd worden. Zo wordt één van de hoogtepunten Flanders Flooring Night,  een exclusief gala-event dat exposanten en bezoekers verwent. Persoonlijk contact blijft namelijk de bepalende factor van een vakevent als Flanders Flooring Days. Het garandeert niet alleen een beter begrip van elkaar en elkaars business, maar geeft ook de mogelijkheid om producten met alle zintuigen te ervaren.

Uw plek op dit onmisbare event claimen?
Neem contact op met Cindy Collez via [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.