Platform voor de interieurbouwbranche
Finitouch Interieurbouw pleit voor esthetisch én duurzaam
Ook de treinzitjes komen van de hand van Finitouch. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster

Finitouch Interieurbouw pleit voor esthetisch én duurzaam

Op de Zuidas in Amsterdam is een nieuw kantoorpand verrezen, waar – zodra het weer mag – zo’n 750 medewerkers hun intrek zullen nemen. Ieder met een eigen kantoor, verdeeld over 13 van de in totaal 18 verdiepingen. Naast deze werkruimtes biedt het gebouw allerhande andere faciliteiten, strekkend van directieruimtes tot eigen horeca.

Tekst: Jan Mol   Beeld: John Valster / ©JVPhoto

Een titanenklus om een dergelijk gebouw geheel naar wens van architect Powerhouse Company in te richten met vast meubilair. Voor dat werk moet je als interieurbouwer zelf uit het goede hout zijn gesneden. Laat dit nu een kolfje naar de hand zijn van het in Amersfoort gevestigde Finitouch. Daar bezit men de expertise, mankracht en slagvaardigheid om een opdracht van dergelijke omvang tot een goed einde te brengen. We spreken over dit bijzondere project met Ed van den Heuvel, managing director en Aalt Blokhuis, projectmanager.

Overal zijn vaste zitjes gerealiseerd. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster

Energie neutrale productie

“Alles wat er aan vast interieur in het casco gebouw bedacht was, hebben we mogen maken en monteren”, opent Aalt het gesprek. “Dan hebben we het over de kastruimtes op de individuele kantoren, het vaste meubilair in de directieruimtes, de wandbekleding in de gangen, de event bar, het restaurant, de presentatieruimtes en de treinzitjes langs de wanden.” 

Finitouch deed mee in de door CBRE BV uitgeschreven tender. Waarom is de keus op Finitouch gevallen, vragen we. “We hebben duidelijk kunnen maken dat we de expertise en kwaliteit in huis hebben om een project van deze omvang aan te vliegen. Van doorslaggevend belang was het feit dat wij – met trots – energie neutraal produceren, een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming zijn en PEFC-gecertificeerd. Dat we deze zaken zeer serieus nemen bewijst ons pand, waar de duurzaamheidsgedachte tot in het kleinste detail is doorgevoerd”, antwoordt Ed.

Hier kan men in luxe ontspannen. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster

Goede partnerschappen

Wanneer je in een volledige nieuwbouw aan het werk moet, in één van de drukste steden van Nederland, dan heb je een logistieke uitdaging. “Gelukkig konden we alles perfect afstemmen binnen het bouwteam”, vervolgt Ed. “De partners die wij hebben uitgekozen om met ons dit project te realiseren, zitten op onze golflengte. Al met al was dit een zeer geslaagde samenwerking in goed partnerschap, eigenlijk een voorwaarde om überhaupt zoiets groots te kunnen realiseren.”

Wanneer we de werkvoorbereiding en productie meetellen heeft het project meer dan een jaar geduurd. Aalt: “De montage zelf heeft 8 maanden in beslag genomen, van november 2019 tot en met juni 2020.”

De sfeervolle bar is klaar voor het ontvangen van gasten. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster

Gelukkig voor Finitouch waren het opslag en logistieke gedeelte van de eigen nieuwbouw precies op tijd klaar. “We konden onder optimale omstandigheden produceren en opslaan. Daarnaast was het belangrijk dat we op de juiste
momenten konden terugvallen op onze partners waaronder Kuiper Holland, Wiggers, J. Kisch en Zn. en Bus Natuur-steen. Kuiper en Bus Natuursteen hebben ons voor een groot deel weten te ontzorgen door de architect en onze mensen te ontvangen op locatie, om het fineer en marmer uit te zoeken. Zij beschikken over prima faciliteiten om dat te doen. Het meedenkgehalte van Wiggers lag ook op een hoog niveau. De combinatie van onze partners zie je terug in het schitterende fineer en marmer in het pand. Ook J. Kisch en Zonen heeft zich van haar beste kant laten zien met hun advies op het gebied van scharnieren en schuifdeursystemen. Er is in dit project enorm veel overleg geweest. Het eindresultaat mag dan ook gezien worden!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.