Platform voor de interieurbouwbranche
Fineerproject: Bewerkt Sucupira fineer voor luxe woonvilla

Fineerproject: Bewerkt Sucupira fineer voor luxe woonvilla

Diverse aspecten van een interieur bepalen de sfeer. Een sfeer die aansluit bij de leefstijl die bewoners voor ogen hebben. Fineer, kleur en de bewerking.

Om tot het juiste interieurplan te komen, is goed overleg met diverse adviseurs van groot belang. Denk aan de architect, maar ook interieurbouwer en leverancier van bijvoorbeeld plaatmateriaal.

Voor een luxe woonvilla in Joppe, vlakbij Gorssel heeft Oostergracht Meubelwerk in opdracht van Wolterinck Design Studio een masterdressing en master badkamermeubel voorzien van Sucupira fineer. Een houtsoort met fraaie tekening die in het verleden al vaker is toegepast door Wolterinck Design Studio. De gefineerde platen zijn van Nederlands fabricaat en vervaardigd door Kuiper Holland uit Twente. Het contrast tussen licht en donker wordt geaccentueerd door het geschoven fineer. De fineerbanen zijn op dezelfde wijze naast elkaar en met dezelfde zijde aan zichtzijde gevoegd. 

Oostergracht Meubelwerk werkte in het verleden al vaker samen met Wolterinck Design Studio. “Ook voor dit project in Joppe namen zij weer contact met ons op”, zo vertelt Angelique van Oostergracht. “Wij kregen het verzoek om het complete interieur te maken, behalve de keuken. De architect had het Sucupira fineer al uitgezocht, maar dat was voor ons zeker geen onbekend materiaal. Wij bewerken het fineer van Kuiper Holland al zeker twintig jaar. Alleen als de klant iets wenst wat zij niet kunnen leveren, kloppen wij ergens anders aan.” 

Sucupira Sucupira

Volgens Van Oostergracht is deze fineersoort wel zeer lichtgevoelig en was het nodig om dit met een patina op de juiste kleur te brengen. “Zo kwam de tekening van de nerf nog beter tot zijn recht en toonde dit nog beter de kracht van deze fineersoort aan. De achtergrond hebben wij bewust donker van kleur gelaten, de nerf is opgelicht en draagt bij aan de bijzondere sfeer van dit interieur.”

Deze fineersoort wordt ook wel Sucupira Preta, Couer Dehors, Tatabu, Peonia en Alcornoque genoemd. Het is een donkere, harde houtsoort uit Zuid-Amerika. Sucupira lijkt enigszins op Wenge fineer, maar is iets lichter van kleur.  Oorspronkelijk kwam deze houtsoort vanuit Suriname naar Nederland en werd het Zwarte Kabbes genoemd. Het groeigebied is Zuid – Amerika.

Sucupira

Sucupira

Het was nodig om deze fineersoort met een patina op de juiste kleur te brengen.

 


Project: Masterdressing en master badkamermeubel
Interieurbouw: Oostergracht Meubelwerk op maat – Soest
Architect: Wolterinck Design Studio – Laren
Gefineerd plaatmateriaal: Kuiper Holland – Tubbergen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.