Platform voor de interieurbouwbranche
Fineerkanten van Ostermann: Voor de perfecte echt houten look!

Fineerkanten van Ostermann: Voor de perfecte echt houten look!

Voor liefhebbers van echt houten oppervlakken zijn fineerkanten altijd nog de 1ste keus. Ze overtuigen door de natuurlijke look en bijpassend gevoel. En er worden minder grondstoffen gebruikt dan bij massief hout. De experts van Ostermann geven tips, hoe men met geselecteerde fineerkanten bijzonder hoogwaardig gefineerde meubels kan creëren.

De keuken-, meubel- en interieurbouwer vindt bij Ostermann het grootste fineerkantenassortiment van Europa: meer dan 60 verschillende houtsoorten in breedtes tot 55 mm zijn gewoon uit voorraad te bestellen. De kanten zijn in verschillende diktes van 0,5 mm (1-laag) tot 3 mm (6-laags) verkrijgbaar. Voor een eenvoudige en zekere verwerking zijn de kanten aan de achterzijde voorzien van een hechtprimer. Op verzoek kunnen de fineerkanten ook met smeltlijm voorgelijmd worden. Voor de liefhebbers van chique echt houten oppervlakken adviseren de experts van Ostermann om twee bijzondere fineerkanten aan één plaat te combineren.

Fineerkant Europees Eiken & fineerkant kopshout Europees Eiken

Massief houten platen hebben aan de lange zijde een andere nerftekening dan aan de kopse kant. Hetzelfde effect kan men natuurlijk ook met fineerkanten bereiken. Hiervoor hebben de experts van Ostermann met de fineerkant Europees Eiken en de passende kopshoutkanten Europees Eiken twee heel bijzondere fineerkanten in het assortiment. Gebruikt men aan de lange zijde van het decor de fineerkant Europees Eiken en aan de kopse kant van de plaat de passende kopshout kant, is het resultaat optisch nauwelijks van een echt hoogwaardig massief meubel te onderscheiden. Meer informatie over de bovengenoemde kanten vindt men via het zoekbegrip “Highlights102020” op de Ostermann website www.ostermann.eu

Nog meer Highlights

Naast fineerkanten van klassieke/ standaard houtsoorten, voert Ostermann ook talrijke bijzondere houtsoorten, zoals Vogeloogahorn, of Lariks Siberisch. Bovendien zijn er talrijke moderne varianten van het materiaal verkrijgbaar. Bijzonder om te vermelden is bijvoorbeeld de fineerkant „Eik Stonewashed“. De kant met het zogenoemde “stonewashed” design combineert het traditionele materiaal hout met een nieuwe moderne “used-look”. Tot de bijzondere eye-catchers behoren zeker ook de Eiken fineerkanten in gestoken hout-, houtwormstructuur, de wave en zaagoptiek. Deze hebben een 3-D oppervlak en zijn daardoor niet alleen optisch, maar ook qua structuur zeer natuurlijk. Een goed voorbeeld hiervan is de fineerkant „Gerookt Eiken donker zaagoptiek, fijnbezaagd“.

Kanten „just in time“ geleverd

Naast het uitgebreide assortiment fineerkanten levert Ostermann kanten in talrijke materialen, zoals ABS, melamine, acryl, aluminium en echt hout. De kanten passen bij de oppervlakken van meer dan 70 plaatfabrikanten. Voorraadartikelen voor 16.00 uur besteld, worden dezelfde dag nog verstuurd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.