Platform voor de interieurbouwbranche
Fineerkanten van Ostermann | Natuurlijke diversiteit – van de beste kwaliteit

Fineerkanten van Ostermann | Natuurlijke diversiteit – van de beste kwaliteit

Fineerkanten overtuigen door de buitengewone natuurlijkheid en behouden bovendien waardevolle grondstoffen. Als specialist levert Ostermann dun-, dik- en dwarsfineer, alsook kopshout fineer in talrijke houtsoorten en met verschillende oppervlakken van hoogwaardige kwaliteit direct uit voorraad.

Fineeroppervlakken beleven op dit moment een kleine renaissance. Steeds vaker ziet men representatieve ruimtes, die met hoogwaardige fineeroppervlakken zijn bekleed. Daarnaast draagt de actuele woontrend van “nieuwe gezelligheid” zeker bij aan het feit dat echt houten oppervlakken meer en meer gebruikt worden. Het komt dus goed uit dat Ostermann van dit heel bijzondere materiaal een uitgebreide selectie aan aantrekkelijke kanten in het assortiment heeft.

Van A als Acacia tot Z als Zebrano

Of loof- of naaldhout – bij Ostermann vindt men fineerkanten in circa 40 verschillende houtsoorten. De meest gangbare breedtes zijn 24, 33 en 43 mm. Enkele kanten zijn echter ook in andere breedtes leverbaar. De rollengte is normaal gesproken 50 meter.

Eiken in 7 verschillende oppervlaktestructuren

Eikenhout wordt in de meubelbouw nog altijd veel verwerkt. Niet voor niets kan Ostermann kanten van het populaire houtsoort met 7 verschillende oppervlaktestructuren leveren. Tot de bijzondere eye-catchers behoren zeker ook de Eiken fineerkanten in gespleten hout-, houtwormstructuur, wave en zaagoptiek.  Met het ‘kopshout Eiken’ bevindt zich een bijzonder aantrekkelijk decorvariant in het assortiment.

Veel verschillende diktes

De meeste fineerkanten zijn zowel als dun fineer met een dikte van 0,5 mm of als dik fineer met een dikte van 1 c.q. 2 mm leverbaar.  Enkele kanten zijn bovendien met een dikte van 3 mm leverbaar. Dik fineerkanten van Ostermann worden van meerdere lagen fineerbladen verlijmd. Het uit één fineerlaag bestaande dun fineer is aan de achterzijde met een vlies versterkt of kan direct voorzien van een smeltijmlaag geleverd worden.

Hoogwaardigste kwaliteit en verwerkingszekerheid

Alle fineerkanten hebben een vingerlasverbinding en zijn geschuurd, klaar om te lakken of beitsen.  Dik fineerkanten zijn bovendien aan de achterzijde voorzien van een primer.  Het laatste biedt een duidelijk groter verwerkingsgebied en daarmee bovendien meer verwerkingszekerheid.

Tip van Ostermann

Fineerkanten moeten altijd volledig, horizontaal en zoveel mogelijk in een afgesloten plastic verpakking bewaard worden, daardoor droogt de kant niet zo snel uit.  Men kan ze probleemloos door middel van beitsen, oliën of te lakken verder behandelen.

Besteld – verpakt – geleverd

Met de voor Ostermann typische snelheid worden alle fineerkanten al vanaf 1 rol snel en betrouwbaar geleverd. Voorraadartikelen worden dezelfde dag nog verstuurd, voor 16.00 uur besteld, normaal gesproken de volgende werkdag in huis!

Meer informatie over Ostermann fineerkanten vindt men via het zoekbegrip „Highlights072019“ op de Ostermann website www.ostermann.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.