Platform voor de interieurbouwbranche
Expoxy wanddecoratie
Een keuken door Printerior.

Expoxy wanddecoratie

IMS Werkendam verwijst naar zichzelf als ‘The Surface Professionals’. Het bedrijf is immers een van de grootste meubelspuiterijen van Nederland. De specialist in kwalitatieve coatings biedt echter met zusterbedrijf Printerior ook wanddecoratie aan.

Business manager Kimberley Faro legt uit dat Printerior opgezet werd om 2,5D te printen. “Op deze manier ontstaan zichtbare en voelbare diepte-effecten. Dit gebruiken wij voor braille, op grote glasplaten, voor kunstprojecten, of om glas-in-lood te printen.” Bijzonder is dat Printerior rechtstreeks op veel verschillende materialen kan printen, van hout tot glas, van kunststof tot aluminium (dibond) en van epoxy en vinyl tot behang.

Ook printen op glas is mogelijk.

Nieuwe webshop voor wanddecoratie

Nu heeft Printerior een webshop gelanceerd. Op deze manier kunnen klanten wanddecoratie bestellen. “Hierop is een selectie van afbeeldingen uit onze collectie te vinden. Het doel is dat men op deze manier op een laagdrempelige manier een mooi kunstwerk aan de muur kan krijgen.” Printerior blijft echter gespecialiseerd in wanddecoratie op maat. “Veel klanten nemen contact met ons op om een product op maat te bestellen, dit kan gaan om het formaat, of het printen van een aangeleverde afbeelding.”

Reliëf is een specialisme van Printerior.

Wanddecoratie met epoxy afwerking

Iedereen is bekend met afbeeldingen op dibond en glas, maar dit geldt nog niet voor epoxy als materiaal voor wanddecoratie. Faro: “Epoxy is populair, maar mensen kennen het vaak alleen als materiaal voor meubels. Printerior is één van de weinige bedrijven dat wanddecoratie afwerkt met expoxy. Er is nog weinig commercieel aanbod, maar wij spelen in op de behoefte door mooie luxe wanddecoratie met dit materiaal aan te bieden.”

Het werken met expoxy is voor Printerior mogelijk door de samenwerking met IMS Werkendam. Printerior print een afbeelding op dibond, terwijl de expertise van IMS Werkendam de coating met epoxy mogelijk maakt. “Om epoxy paintings helemaal af te maken, is het ook mogelijk om hier reliëf in te verwerken. Dit biedt nog meer diepte en brengt meer dimensie aan. De epoxy paintings zijn in verschillende maten te maken. Zo kunnen wij tot een maximale grootte van 308 centimeter breed en 250 centimeter lang printen. Daarnaast printen we tot een dikte van 45 millimeter.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.