Platform voor de interieurbouwbranche
Expertise en creativiteit op het gebied van fineer die je live moet komen ervaren

Expertise en creativiteit op het gebied van fineer die je live moet komen ervaren

Zowel bezoekers als exposanten kijken weer reikhalzend uit naar Interzum (Internationale Zuliefermesse), de internationale beurs met toeleveranciers aan de meubel- en interieurbouw, die van 20 tot en met 23 mei in Keulen gehouden wordt. De toonaangevende beurs inspireert als geen andere en noviteiten volgen elkaar op de beursvloer in rap tempo op. Een van de exposerende bedrijven is het Nederlandse Leeuwenburgh Fineer BV uit Raamsdonksveer.

Het bedrijf exporteert inmiddels naar meer dan 26 landen en wordt geroemd om de consistente kwaliteit van het in eigen beheer geproduceerde fineer. We krijgen eigenaar en directeur Erik Leeuwenburgh aan de lijn terwijl hij op weg is voor zaken naar Italië. Gevraagd naar de noviteiten die hij op Interzum gaat brengen, luidt het antwoord: “Om het verrassingseffect zo groot mogelijk te laten zijn, kan ik niet op de diepere details ingaan, maar een tipje van de sluier kunnen we alvast wel oplichten.”

Introductie van maar liefst acht noviteiten
“We gaan het publiek verrassen met een volledig nieuwe uitstraling door een zeer bijzondere afwerking op hout. Door massief hout te injecteren met kleurstoffen voordat er gesneden wordt, ontstaan er onverwachte en zeer mooie effecten na het snijden”, verklapt Leeuwenburgh. “Dit levert unieke stukken op. Spectaculair, vernieuwend en een regelrecht antwoord op de kunststofindustrie.” Hoe zit het met de consistentie van het beeld, als elk stuk uniek is? Leeuwenburgh: “Die consis­tentie bereiken we door voortdurend dezelfde receptuur in pigmentatie toe te passen en de gesneden delen te mixen met elkaar. Het mooie is dat de consistentie verkregen wordt door het kleurbeeld, niet door het patroon dat ontstaat. Dat maakt het product uniek en daardoor waardevoller. Kunststof is in alle opzichten synthetisch, ook het decor. Repeterend werk in kunststof laat duidelijk zien dat patronen herhaald worden, iets waar je met ons nieuwe procedé geen last van hebt.” Is er een specifieke doelgroep die beoogd wordt? “De doelgroep hiervoor is de interieurbouwer – dat geldt natuurlijk voor de meeste fineerproducten – maar je kunt beter kijken naar de specifieke toepassingen voor dit nieuwe beeld in hout. Onze niet-standaard producten worden veelal door interieurontwerpers ingezet als accenten en daarin blinken zij dan ook uit. Het is niet ons primaire doel om de meeste vierkante meters te verkopen van deze speciale items, het maakt onze range interessanter en onderscheidend. Dat stimuleert de verkoop van de standaardproducten, onze best lopende items zijn per slot van rekening nog steeds de niet zozeer eenvoudige, maar minder extreme en meer voor de hand liggende referenties.”

Leeuwenburgh Fineer BV
Beam Wood Natural uit De Selectie – Lignapal.

Nieuwe afwerkingen en progressiever van uitstraling
Uiteraard maakt het publiek op Interzum ook kennis met De Selectie, waarin zich 32 referenties Lignapal bevinden. “Die selectie leeft echt. We verwijderen 5 à 6 referenties en plaatsen daar nieuwe voor terug. Daar krijgen we feedback op van de gebruiker, waardoor het kan voorkomen dat we een echte topper gaan maken in meerdere schakeringen. Veel variaties op een thema die men tegenkomt in ‘De Selectie’ zijn ontstaan door positieve terugkoppeling uit de markt.” Leeuwenburgh kan nog een andere tip van de sluier oplichten, als het gaat om gebrand hout: “De bezoekers aan onze stand op Interzum kunnen mooie, nieuwe referenties in gebrand hout tegemoetzien. Welke dat zijn kan ik nog niet verklappen, die moet je echt live komen bekijken. Voor Lignapal geldt dat we diverse nieuwe afwerkingen zullen tonen, waaronder zeer spectaculaire. Progressiever van uitstraling, passend binnen de huidige wensen van interieurarchitecten en -ontwerpers. Daarom is Interzum als internationale beurs belangrijk voor ons, we zoeken altijd nieuwe importeurs van unieke materialen. Partijen die voor ons als tussenstation kunnen fungeren tussen de interieurarchitect en de doelgroep.”

Wie kennis wil maken met alle noviteiten is van harte welkom op de stand van Leeuwenburgh Fineer BV op Interzum! –> . (hall 4.2, stand C030).

Tekst: Jan Mol  Beeld: Leeuwenburgh Fineer BV
Uitgelichte afbeelding: 
Sawn Oak Limed, uit De Selectie – Lignapal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.