Platform voor de interieurbouwbranche
Experimenten met nieuwe materialen kunnen prima met de juiste gereedschappen
“We kijken samen naar welke gereedschappen het beste gebruikt kunnen worden en bepalen de juiste instelparameters.”

Experimenten met nieuwe materialen kunnen prima met de juiste gereedschappen

“Er wordt door de interieurbouwer steeds meer gebruik gemaakt van nieuwe materialen”, zegt Jeroen van Dijk. Hij is Technical Sales Manager bij Leitz Service en ziet dat interieurontwerpers en architecten steeds meer experimenteren. “Experimenteren met materialen hoeft echter niet te betekenen dat je moet experimenteren in de werkplaats met de vereiste bewerkingen en benodigde gereedschappen zoals cirkelzagen, boren, frezen en bovenfrezen”, merkt Van Dijk op.

Leitz Service is voor veel interieurbouwers al jarenlang een hele belangrijke partner. “We leveren alle producten waarmee machinaal wordt verspaand. Denk aan cirkelzagen, boren, frezen en bovenfrezen. Daar leveren wij onze kennis bij, zodat de interieurbouwer nooit voor uitdagingen staat met onvoorziene gevolgen.”

Van Dijk: “We produceren zelf diamantgereedschap op maat voor onze klanten.

De samenstelling van materialen is onderhevig aan een evolutie

“Er wordt dus steeds meer naar nieuwe materialen gezocht. Soms wordt het verwerken van nieuwe materialen voor je bepaald. Kijk maar naar de enorme toename in het gebruik van plexiglas, doordat er kuchschermen geproduceerd moesten worden vanwege corona. Dan is het goed om te weten dat je als plaatverwerker bij ons speciale gereedschappen kunt krijgen waarmee je kunt zagen en boren zonder dat je als nabehandeling nog eens moet schuren”, legt Van Dijk uit. 

Ook merkt hij op dat er steeds meer afval gerecycled wordt en als nieuwe grondstof in plaatmaterialen terecht komt. “Goed voor de duurzaamheidsgedachte, maar wel een punt van aandacht voor de interieurbouwer. Leitz Service staat daarom altijd klaar om vragen te beantwoorden en mee te denken in de juiste oplossing als het om het juiste gereedschap gaat. Dat dient twee doelen: machines en gereedschappen mogen niet lijden onder het alternatieve materiaal en de zaag-, boor- of freeshandeling moet een net en hoogwaardig eindproduct opleveren.”

Partneren met machinefabrikanten

Leitz zou Leitz niet zijn als er niet vooruitgedacht werd. “Wij kijken samen met de machinefabrikanten welke oplossingen er zijn om nieuwe materialen op de juiste manier te kunnen verwerken. Een voorbeeld? In spaanplaat zit steeds meer verontreiniging. Daar hebben we in samenspraak met machinefabrikanten een methode voor ontwikkeld om de standtijd omhoog te brengen. We staan daarnaast in direct contact met de leveranciers van de plaatmaterialen, om kennis te delen. We kijken samen naar welke gereedschappen het beste gebruikt kunnen worden en bepalen de juiste instelparameters.”

Leitz Service is een echt familiebedrijf, in Nederland nu ruim 60 jaar aanwezig.

Katalysator voor nieuwe materialen

Van Dijk haalt het partnerschap met Broeinest graag nog eens aan. “De Broeinesten zijn katalysatoren voor nieuwe materialen. We kunnen er naar hartenlust testen én trainingen geven.”

Leitz Service is natuurlijk niet alleen bekend vanwege het leveren van nieuwe gereedschappen. Ook het slijpen en eroderen, dat in eigen huis wordt uitgevoerd, staat hoog in het vaandel bij de klanten. En wat te denken van maatwerk? Van Dijk: “We produceren zelf diamantgereedschap op maat voor onze klanten. Dat wordt in de interieurbouw veel gebruikt, in kantenlijm- en CNC-machines en opdeelzagen en vele andere toepassingen. Je verlengt er de standtijd aanzienlijk mee.”

Nooit te oud om te leren

Leitz Service helpt haar klanten ook om gereedschap zo optimaal mogelijk in te zetten. “We doen testen en geven adviezen om het rendement van de klant een boost te geven”, licht Van Dijk toe. “De bewerkingskosten dalen dan en er wordt duurzamer gewerkt.” 

Leitz Service is een echt familiebedrijf, in Nederland nu ruim 60 jaar aanwezig. Het is niet alleen de expertise in Nederland die telt, ook de ervaring die het moederbedrijf heeft telt mee. “Bij verschillende fabrieken in Europa zitten ingenieurs die continu innoverende oplossingen bedenken. Die kennis wordt gedeeld. Vervolgens wordt die kennis in Nederland door maar liefst 35 buitendienstmedewerkers overgedragen aan de klant. Persoonlijk, want Leitz biedt techniek van morgen met echte persoonlijke service. Waar vind je dat nog?”, zegt Van Dijk tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.