Platform voor de interieurbouwbranche
Exclusieve preview op INTERIOR RELATED – THE HOTEL SUITE EDITION

Exclusieve preview op INTERIOR RELATED – THE HOTEL SUITE EDITION

Ontwerpster Carina Riezebos verrast de genodigden van INTERIOR RELATED – THE HOTEL SUITE EDITION op 5 september 2019 in de flagshipstore van het Italiaanse topmerk Flexform te Amsterdam met een exclusieve preview van haar allernieuwste collectie ‘Obscure’, nog vóór deze op Salone del Mobile 2020 wordt getoond. Daarnaast vervaardigt zij voor het aankomend kunstfestival Masterly The Hague een ‘special edition’ in rood met diamantjes, waarvoor Riezebos zich liet inspireren door een portret van Mary Stuart van Gerard Honthorst. Deze Nederlandse schilder reisde begin 1600 naar Italië, vanwaar hij onder invloed van Caravaggio, de Rembrandt van Italië, internationale faam verkreeg. Tijdens de afgelopen editie van Salone del Mobile had de presentatie ‘Suger & Spice’ van Riezebos al veel bekijks. Met het feit dat Italië zo is verweven in haar producten, geeft Riezebos een stijlvolle knipoog naar Flexform.

Verwijzingen naar Italiaans- en Hollands meesterschap

De onthulling van de mondgeblazen vazen van glas en decoratief HPL-plaatmateriaal in goud, zwart en wit betreft een vooruitblik op de presentatie op Salone del Mobile 2020, waar Riezebos de collectie ‘Obscure’ officieel presenteert. De vazen hebben allen een uitwaaierende kraag, vervaardigd van bewerkt HPL-plaatmateriaal met verschillende texturen en reliëfs, die als een grote dop over de mond hangt. Ter gelegenheid van het aan- komende kunstfestival Masterly The Hague ontwerpt Riezebos de vaas met diverse verwij- zingen naar het werk van Honthorst. Zo komen de ogen van Mary Stuart als prints terug op het plaatmateriaal. De edelstenen van de jurk zijn vertaald in geslepen glas en de kleuren wit en donkerrood zijn gebaseerd op het kleurgebruik van de schilder. Door op geheel eigen wijze licht- en donkereffecten toe te passen, krijgt het beroemde ‘clair-obscure’ van Caravaggio een moderne vertaling.

interior-related-hotel-suite-edition-kopieren

Samenwerkingen met Italianen en Hollanders

Riezebos volgde opleidingen aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven (tegenwoordig de Design Academy) en aan de Kunstacademie in Arnhem. De laatste jaren werkt ze steeds vaker op het grensge- bied van kunst en vormgeving. Sinds 2010 presenteert ze objecten in glas en kristal onder de naam Carina. Als Art Director van House of Hermeta Holland ontwikkelt ze sinds 2015 producten van glas in combinatie met aluminium. In 2018 presenteerde zij in samenwerking met het Italiaanse Abet Laminati, en het Nederlandse BLOK Plaat- materiaal de installatie ‘Reflections of the Golden Age’ op Salone del Mobile, gevolgd door ‘Sugar & Spice’ in 2019. In 2020 zal Riezebos tijdens Salone del Mobile het vijfjarig jubileum van Masterly – The Dutch in Milano dus vieren met het nieuwe thema ‘Obscure’.

Blok by Carina

Designer Carina Riezebos maakt, onder het label Blok By Carina, ontwerpen van glas in combinatie met hout, plaatmateriaal en deco- ratief plaatmateriaal zoals MDF, multiplex en HPL voor Blok Plaatmateriaal (leverancier en bewerker van plaatmateriaal). Carina werkt met A-merken zoals Abet, Unilin en Formica en fineer van onder andere Decoflex.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.