Platform voor de interieurbouwbranche
Exclusieve interieurs komen goed uit de verf
De beursstand in vol ornaat, waarbij duidelijk te zien is welke functie het speciale lakwerk heeft. (Beeld: Peter Baas Fotografie)

Exclusieve interieurs komen goed uit de verf

In het Limburgse Oostrum wordt elke dag met plezier gewerkt aan droominterieurs waar zelfs de meest verwende designliefhebber de mond van open valt. Niet voor niets weten grote namen uit de Nederlandse designwereld hun weg te vinden naar Strakk BV.

Het metallic effect op dit keukenblok is puur door specialistisch spuitwerk verkregen.

Liefdevol vakmanschap uit Oostrum bedient het topsegment

Hun ontwerpen zijn daar in vertrouwde handen. Marion Alders en haar team van specialisten zijn het praktische verlengstuk van de ontwerper. Ooit begonnen met designkeukens is het bedrijf uitgegroeid tot meubelbouwer in de breedste zin van het woord. Tevens heeft Strakk het deurenmerk Houtz, dat gespecialiseerd is in het maken van luxe design deuren. Strakk maakt Nederlandse topproducten met een weergaloze kwaliteit. De kers op de taart? Dat is het lakwerk. Strakk werkt samen met Hodij Coatings om de hoge kwaliteit te kunnen waarborgen. Een gesprek met Marion Alders, directrice bij Strakk BV en Jean-Paul Francois, Marketing Manager bij Hodij Coatings.

Honderd procent beleving

Wie bij Strakk binnenstapt, komt in een wereld waar beleving centraal staat. “Wanneer je produceert binnen het topsegment dan moet ieder interieurdeel 100% beleving bieden”, zegt Marion. “Het mooie is dat we zijn voortgekomen uit een bouwbedrijf dat 53 jaar geleden door Pa werd opgericht. Mijn broer, Ronald Hoex, nam dat bedrijf over en we begonnen met het bouwen van keukens, gewoon omdat wij dat leuk vonden. Dit bedrijf kreeg de naam Strakk, omdat de kinderen destijds ’turbotaal’ spraken en alles wat leuk was ‘strak’ noemden. Toen wij de kans kregen om een timmerwerkplaats over te nemen, was dat een mooie kans om de werkzaamheden verder uit te breiden. De timmerwerkplaats kreeg de passende naam ‘Houtz’. Ik raakte betrokken bij Strakk en Houtz en kreeg het verzoek om deze bedrijven te gaan leiden, zodat Ronald zich op Hoexbouw en Hous kon focussen. Hij deed het exterieur, ik het interieur. Met het vakmanschap dat in beide zaken aanwezig was bleek al snel dat we niet in het middensegment thuishoorden. Een deelname aan een designbeurs bevestigde dat: we werden ontdekt door bekende designers.”

Houtz is inmiddels een exclusief deurenmerk, dat elke designdeur kan produceren. Moet de deur brandwerend of kogelvrij zijn? Geen probleem. Strakk is dus van keukens naar het totale interieur geëvolueerd. “We maken design inte-rieurdelen voor vele toepassingen”, zegt Marion. “Interieurarchitecten hebben een luisterend oor nodig, wij bieden hen dat. Hier kom je namen tegen als Marcel Wolterinck, Marco van Veldhuizen, Osiris Hertman en Bob Manders. Die hebben maar één wens: hun ontwerp zo mooi mogelijk uitgevoerd zien worden, in de best haalbare kwaliteit. Daar maakt Strakk zich sterk voor. Onze aanwezigheid in het premium segment hebben we mede te danken aan Hodij Coatings, door hen kunnen we nieuwe technieken en speciale producten toepassen.”

Oplossingen in speciale lakken

Met de wens om in alles een maximale kwaliteit te leveren kwam Strakk in contact met Hodij Coatings. Jean-Paul vertelt: “De kwaliteit van onze lakken en beitsen sluit aan bij de kwaliteit die Strakk beoogt. Hodij Coatings is sterk in het leveren van lak en beits voor bijzondere toepassingen en we denken graag mee in oplossingen.”

Marion beaamt dat en vult aan: “We betrekken alle speciale lakken en beitsen bij Hodij, ook de inktbeitsen. We hebben gemerkt dat de inktbeitsen van Hodij stabieler zijn dan die van andere merken.

Meesterspuiter Hay Rouleaux: “Ik ben er heel trots op. Dit is weer schitterend gelukt!”

We kunnen rustig stellen dat sinds we met Hodij Coatings werken, ons eindproduct nog beter geworden is. Strakk spuit alles in eigen beheer om de kwaliteit van de producten te waarborgen.”

De aanwezigheid in het premium segment heeft Strakk mede te danken aan Hodij Coatings, door het kunnen toepassen van nieuwe technieken en speciale producten. 

Tijdens een rondleiding vallen we van de ene verbazing in de andere. Met de beitsen, metallic lakken en topcoats van Hodij wordt echt getoverd. Meesterspuiter Hay Rouleaux keurt net een geslaagd experiment goed: decoratieve panelen voor een beursstand. Een door vakkundig spuitwerk en de juiste lak verkregen effect glanst ons mysterieus tegemoet. “Mooi he?”, vraagt hij. En vervolgt: “Ik ben er heel trots op, dit is weer schitterend gelukt!” Jean-Paul merkt op dat de door Hay gebruikte ICA meubellakken van Hodij een centrale rol spelen bij het verkrijgen van dergelijke effecten.

Hay knikt en vult aan: “We gebruiken ICA in verschillende glansgraden en speciale effecten.” Tot besluit zegt Marion: “We zijn trots op onze vakmensen hier, zij maken het verschil voor onze klanten. Net zoals Hodij Coatings voor ons het verschil maakt in lakwerk, kleurontwikkeling en ondersteuning in het toepassen van nieuwe technieken.”

Over Hodij Coatings
Hodij Coatings is opgericht in 1979 en gespecialiseerd in de levering en modificatie van lakken (zowel natlak als poeder) en coatings. Zij leveren totale verfsystemen voor klanten actief in hout- en interieurbouw, industrie, tweewielers, commercieel transport en autoschade. Hodij is officieel importeur van ICA, een Italiaanse verffabrikant die gespecialiseerd is in de fabricage en ontwikkeling van meubellakken. Daarnaast is Hodij, sinds 2018 onderdeel van de PPG-organisatie, ook officieel distributeur van merken uit het assortiment van PPG maar ook van een merk als MCU. 

Hodij is tevens gespecialiseerd in het ontwikkelen van specifieke kleuren, glansgraden en speciale effecten. In Hoogeveen (Drenthe) hebben zij een eigen kleurmakerij, technische afdeling en een verkoopteam dat klaarstaat om klanten te adviseren en te ondersteunen. Hodij is voorraadhoudend en hun magazijn voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van de opslag van ADR-goederen. Vanuit dit magazijn worden klanten dagelijks voorzien van lakken en coatings, maar ook aanverwante non-paint producten die nodig zijn om lakken en coatings te verwerken. Tenslotte hebben zij een eigen presentatie- en trainingsruimte maar uiteraard biedt Hodij ook de mogelijkheid om op locatie te trainen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.