Platform voor de interieurbouwbranche
Evenementenhal krijgt theaterachtige allure

Evenementenhal krijgt theaterachtige allure

Vorig jaar opende op Texel een gloednieuwe evenementenhal haar deuren. Een fraai staaltje interieurbouw, waar Schildersbedrijf Ben, verf- en lakproducent Anker Stuy Verven en hun dealer Verf van der Feer een belangrijk aandeel in hadden.

Wie ‘Wij maken verf bijzonder’ als motto heeft, schept hoge verwachtingen. Maar die woorden van Anker Stuy Verven werden helemaal waargemaakt bij de realisatie van een nieuwe evenementenhal bij vakantiepark De Krim op Texel. Daar zorgde Schildersbedrijf Ben met verf- en lakproducten van Anker Stuy, geleverd door Verf van der Feer, voor prachtig afgewerkte kasten, barbladen en vier gigantische eikenhouten trappen, de pronkstukken in de foyer. 

Theaterachtige allure
De opgave was niet gering. De evenementenhal met een oppervlakte van 1800 vierkante meter en hoogte van 10 meter moest plaats bieden aan duizend mensen, inclusief foyer voor tweehonderd man. Ook voor de kwaliteit lag de lat bijzonder hoog. De interieurontwerpers van Valk Design – ook verantwoordelijk voor de inrichting van de Van der Valk hotels – wilden een chique theaterachtige uitstraling creëren. Met zwart als leidende kleur. 

Evenementenhal

Houten uitstraling behouden
Een pittige opdracht, erkent Joost de Winter van Schildersbedrijf Ben. “We werken via Verf van der Feer wel vaker met producten van Anker Stuy, maar vooral met hun dekkende verf voor deuren, keukens en kozijnwerk. We hadden nog geen ervaring met hun lakken en ook niet met zo’n groot project. Met name de trappen waren een flinke uitdaging. De muren waren al behangen met 3D houtreliëf, we waren bang dat dat zou botsen met het eikenhout van de trappen. Het was dus even zoeken naar een mooi contrast en een manier om de houten uitstraling van de treden te behouden.”

Transparante donkere verf en lak
Uiteindelijk koos het schildersbedrijf na advies van Anker Stuy voor een donkere, transparante afwerking. Hans de Heer van Anker Stuy Verven vertelt welke producten daarvoor zijn gebruikt. “Eerst zijn de treden voorzien van een laag zwarte Aquanyl kleurbeits. Daaroverheen zijn drie lagen watergedragen blanke lak gespoten, HD Aqua PUR Projectlak. Behalve de uitstraling was het ook belangrijk dat de verf en lak bestand zijn tegen intensief gebruik. Er lopen tijdens drukte nogal wat mensen overheen. De Aqua PUR heeft de unieke eigenschap zowel slijtvast als kraakvrij te zijn.”

Complimenten architecten
Nadat Schildersbedrijf Ben in hun spuiterij alle losse onderdelen onder handen had genomen, konden de trappen in elkaar worden gezet. De Winter vond het nog even spannend of de nerven en diepte ook na montage goed uit de verf zouden komen, maar na het zien van het eindresultaat kon hij opgelucht ademhalen. “Het is nog mooier geworden dan ik had gedacht. Het is natuurlijk zonde om houtdekkend te schilderen, je wilt dat de vlammen in de treden goed zichtbaar blijven. Dat is gelukkig gelukt. En als de architecten je complimenteren, weet je dat je het goed hebt gedaan.” 

Evenementenhal

Alles voor hout interieur en exterieur
Ook bij De Heer overheerste trots toen hij de evenementenhal voor het eerst binnenstapte. “Als je de entree binnenkomt, heb je bijna het idee dat je in de lobby van een luxe hotel staat. Met de trappen natuurlijk als eyecatcher. Maar ook de bar en het andere houtwerk zien er prachtig uit. Ook voor een deel van het kozijnwerk buiten is lak van Anker Stuy gebruikt. Dit project geeft een goed totaalbeeld van wat we in huis hebben: hoogwaardige verf- en lakproducten voor dekkende en transparante houtafwerking van zowel interieur als exterieur. En het is natuurlijk ook een mooi staaltje samenwerking tussen ons, de klant, Schildersbedrijf Ben en leverancier Verf van der Feer.”

Tekst: Hidde Jansen  Beeld: Anker Stuy 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.