Platform voor de interieurbouwbranche
Er is geen reden meer om niet groen te kunnen werken
ADLER besteedt met haar green-producten ook aandacht aan een duurzame productlevenscyclus. (Beeld: h.s.d.architekten)

Er is geen reden meer om niet groen te kunnen werken

Ook in de interieurbouw ligt de lat hoog als het op duurzaam en circulair ondernemen aankomt. De gezamenlijke verantwoordelijkheid die we dragen voor het welzijn van toekomstige generaties op onze mooie aardbol, brengt keuzes met zich mee. Wat kun je als ondernemer doen om je steentje bij te dragen en groener te werken? Lastige vragen, die soms heel gemakkelijk beantwoord kunnen worden. Zeker als het gaat om het kiezen van de juiste verf-, lak- of oliesystemen. Daar een groene keuze in maken levert direct voordeel op.

De groenste keuze is snel gemaakt

Bedrijven die werken met de oppervlakte verfsystemen van ADLER hebben die groene keuze al gemaakt. Ruim 85 jaar geleden legde Johann Berghofer de grondslag voor ADLER. Er is in de loop van de tijd veel veranderd, maar één ding is hetzelfde gebleven: de passie voor verf en kleuren en het bewustzijn om vandaag aan morgen te denken en verantwoord te handelen voor de toekomst. 

ADLER staat voor duurzaam ondernemen met verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties. Met milieuvriendelijke productiemethoden, traceerbare toeleveringsketens en de verwerking van hernieuwbare grondstoffen wordt op hulpbronnen gespaard. Door energie-efficiënt werken levert ADLER een belangrijke bijdrage aan de klimaatbescherming. Door CO2-compensatie worden ondanks intensieve inspanningen onvermijdbare emissies gecompenseerd. ADLER is één van de eerste bedrijven in zijn branche die 100% klimaatneutraal produceert.

Leon Cremers, directeur bij ADLER Benelux BV zegt: “Wij zijn al jaren een pionier op het gebied van milieuvriendelijke lakproductie. Dit uitgesproken milieubewustzijn vormt de basis voor een groen verf-, lak- en olieprogramma dat we als kerncomponent in onze bedrijfsstrategie hebben verankerd. Voor onze duurzame producten zijn vooral verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie en goede gezondheid en welzijn belangrijk. Wie ervoor kiest om te werken met ADLER GREEN producten, kiest voor topkwaliteit in combinatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het mooie is dat de gebruiker er niets meer voor hoeft te doen dan dat waar hij goed in is: het leveren van verf- en spuitwerk en afwerking in olie. ADLER GREEN is dus zorgeloos in het productieproces in te passen en levert een mooie milieuscore op.”

Producten onder het label zijn vrij van formaldehyde en zware metalen, bevatten geen kankerverwekkende stoffen en zijn zelfs geschikt voor kinderspeelgoed. (Beeld: Treppenbau.ch AG)

Duurzame productlevenscyclus

“ADLER besteedt met haar green-producten ook aandacht aan een duurzame productlevenscyclus”, vervolgt Leon. “Onze duurzame producten bestaan grotendeels uit natuurlijke materialen, zoals water en hernieuwbare grondstoffen. Zo worden als bindmiddel onder andere plantaardige oliën of bijproducten uit de landbouw gebruikt in plaats van petroleumhoudende stoffen. Daarnaast probeert ADLER – waar mogelijk – grondstoffen in Europa aan te schaffen. Zo zijn we zeker van de herkomst en samenstelling van de grondstoffen en besparen we CO2 op transportkosten.” 

Er wordt niet alleen bij de aanschaf, fabricage en productie, maar ook bij de verwijdering aandacht besteed aan een duurzame werkwijze: “Ongeveer 25 % van de totale productie wordt door ons geleverd in herbruikbare verpakking om onnodig afval te vermijden. Veel ADLER-producten hebben dan ook hoogwaardige milieu- en duurzaamheidscertificaten gekregen, zoals onder andere het Internationale EMAS Oostenrijkse milieukeurmerk of het Cradle to Cradle-kwaliteitskenmerk.”

De meest duurzame coatings van het ADLER-assortiment vallen onder het green-duurzaamheidslabel. 

“ADLER heeft de Sustainable Development Goals van de VN gedefinieerd als de basis voor verantwoordelijke gedrag”, vervolgt Leon. “Alle producten worden objectief getest en gecertificeerd volgens drie categorieën: milieu, gezondheid & veiligheid en levensduur. Alleen producten met een positieve score op al deze gebieden krijgen het green-duurzaamheidslabel.”  

Bij ADLER staat ‘green’ voor een actieve bijdrage aan de klimaatbescherming, door het gebruik van hernieuwbare in plaats van fossiele grondstoffen, door het verminderen van de uitstoot van CO2 en VOS, door het hebben van een 100 % CO2-neutrale productie en een gering verbruik van hulpbronnen. 

“Tel daarbij de aanvoeren van grondstoffen die hoofdzakelijk uit Europa komen en een hoog aandeel duurzame grondstoffen. Ook denkt ADLER aan ondersteuning van de biodiversiteit. Producten onder het label zijn vrij van formaldehyde en zware metalen, bevatten geen kankerverwekkende stoffen en zijn zelfs geschikt voor kinderspeelgoed”, zegt Leon tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.