Platform voor de interieurbouwbranche
Er gaan deuren open naar nieuw woongenot

Er gaan deuren open naar nieuw woongenot

Wie wel eens een interieurmagazine openslaat of een woonprogramma kijkt, komt daar regelmatig het fenomeen ‘industrieel binnenkozijn’ tegen. Ranke ruimte afscheiders, veelal zwart gecoat, gemaakt van staal en voorzien van beglazing. Het zijn schitterende objecten in ieder interieur. Interieurontwerpers passen deze vorm van het scheiden van ruimtes steeds vaker toe in de utiliteitssector. De reden: het oogt strak, authentiek en het is bijzonder functioneel.

Eigenlijk kun je als ontwerper niet misgrijpen met de keuze voor dit soort kozijnen, de vraag neemt dan ook hand over hand toe. Reden voor de producent van aluminium kozijnen Aliplast om met een antwoord te komen op deze vraag. We spreken met Marc Mulders, sales manager Nederland voor Aliplast, over dit ‘hot and happening product’, zoals hij zelf aangeeft.

Authentieke uitstraling met de modernste materialen
“Met IDA, ofwel Interior Doors Aluminium, springt Aliplast in op de heersende trend van minimalistisch vormgegeven binnendeuren en -wanden. De authentieke uitstraling van staal blijft daarbij gewaarborgd, alleen wordt IDA gemaakt van aluminium en kent dus ook alle voordelen daarvan”, opent Mulders het gesprek. “De vraag uit de markt was zo sterk, dat we er gehoor aan gegeven hebben. Natuurlijk legden we daarbij ons oor te luister bij wat de hedendaagse particulier aan woonwensen heeft, maar doorslaggevend was de vraag vanuit ons partnernetwerk, de fabrikanten. Zij verwerken onze profielen tot gereed product.”

Industrieel binnenkozijn

IDA in vaste uitvoering met daarnaast een hoekopstelling.

De ranke, minimalistische uitstraling van IDA doet denken aan de industriële binnenkozijnen en -deuren uit de jaren ’30. “Het is een hot and happening product waar onze partners veelvuldig voor benaderd worden. De vraag komt zowel uit de particuliere sector, als uit de utiliteit. Mensen kopen hun producten graag uit één hand, des te belangrijker is het voor Aliplast om ons partnernetwerk te kunnen ondersteunen met IDA. Wij maken deze stijl toegankelijk voor iedereen, met de vele voordelen die aluminium te bieden heeft. Het product is licht in gewicht, goed voor een makkelijke verwerking en besparing op mankracht en transportkosten. Het corrosiebestendige karakter, de mogelijkheid om te recycleren en minder transportkosten dragen bij aan een duurzaam karakter. Ook niet onbelangrijk tegenwoordig”, aldus Mulders.

Veelzijdig in optiek en toepassing
Aliplast heeft IDA optisch gezien zo dicht mogelijk bij staal weten te houden. “Dat neemt niet weg dat men iedere gewenste kleur coating kan bestellen, of kan kiezen voor een geanodiseerd oppervlak”, schetst Mulders. “Qua beglazing kan IDA van 8 mm enkel glas tot 12 mm gehard of 6/6/2 gelaagd glas herbergen. Deze laatste is zeer geschikt voor toepassing in kantooromgevingen waar ook de factor geluidsisolatie een rol speelt.”

Industrieel binnenkozijn

IDA in een dubbele deur uitvoering.

Het systeem kan gebruikt worden voor het maken van vaste wanden, enkele of dubbele scharnierdeuren en enkele of dubbele deuren met pivotsluiting. “In het derde kwartaal van dit jaar kunnen we tevens een schuifdeurvariant verwachten, in de vorm van een loft/barndoor met bovenrail”, verklapt Mulders. “De pivot variant kan in een gigantisch formaat gemaakt worden met een vleugelgewicht tot 150 kg en een oppervlak van wel 7,5 m2.”

Industrieel binnenkozijn

Een enkele deur met vaste wandopstelling.


Laat de creativiteit de vrije loop
“IDA is modulair van opbouw, dus er zijn geen grenzen aan de creativiteit gesteld. We zien dan ook steeds meer aanvragen van architecten en ontwerpers voorbijkomen. Zelfs van interieur afbouwbedrijven, die gaan voor het allermooiste. De IDA-website zal eind mei ongeveer voorzien zijn van een dealer-locator, waarmee premium partners, partners en verkooppunten te vinden zijn.” IDA is er pas sinds november 2018 maar kent een sterk stijgende lijn. Gelukkig staat Mulders er niet meer alleen voor. “In januari is onze nieuwe vertegenwoordiger Eric Vossen de gelederen komen versterken”, zegt hij tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.