Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

En zo creëer je een prachtige upgrade voor een ondergrondse fietsenstalling!

Tekst | Caryn Communication

Beeld | Print acoustics by Triplaco

26 april 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

85% van het invallende gespreksgeluid op deze wand wordt geabsorbeerd

Mooi! Dat is de meest passende omschrijving. Want, we hebben het over de akoestische panelen Microperfo, met digitale bedrukking (blauwe vingers) als muurschildering, geplaatst aan de ingang van grootste bewaakte fietsenstalling in Zwolle.

Zwolle is een bekende fietsstad.  Met de voltooiing in 2022 van een volledig heraangelegd stationsplein en een ondergrondse fietsenstalling naar ontwerp van Kraaijvanger Architects en uitgevoerd door Boskalis, heeft de gemeente Zwolle (in samenwerking met provincie Overijssel, ProRail en NS) haar imago als aantrekkelijke fietsregio kracht bijgezet. 

Met ruimte voor het stallen van 5800 fietsen is dit meteen de grootste ondergrondse bewaakte fietsenstalling in de Benelux.  De fietsenstalling is ontworpen als een stedelijk souterrain maar met een goed overzicht en een overvloedig licht voor optimaal comfort en veiligheid. 

Een akoestische gemicroperforeerde wand van Print Acoustics by Triplaco zorgt voor een zeer aangenaam gespreksklimaat in de ondergrondse omgeving.

In het bewaakte sas (de ondergrondse in- en uitgang voor fietsers) bevindt zich namelijk aan één zijde een bijzondere muurschildering met blauwe vingers, gemaakt naar het ontwerp van creative agency Silo. Dit bureau ontwikkelde een ruimtelijke identiteit die past bij de locatie en die zorgt voor de herkenbare Zwolse uitstraling. Het resultaat is een ontwerp van een tegen de wind in fietsende Zwollenaar, opgebouwd uit honderdduizenden blauwe vingerafdrukken (geuzennaam van de Zwollenaar is immers blauwvinger). 

Deze afbeelding werd door Triplaco digitaal gedrukt op een wit akoestisch paneel met  Microperforaties  (dia 1.1mm). In de wandopstelling garandeert dit product in deze fietsendoorgang een goed akoestisch gespreksklimaat. Namelijk 85% van het invallende gespreksgeluid op deze wand wordt geabsorbeerd.   

Dankzij de toplaag HPL 0.9mm zijn deze panelen stootvast en afwasbaar,  en door de hoogwaardige  akoestische waterwerende zwarte MDF kern zijn deze panelen ook stabiel als wandtoepassing in deze ondergrondse ruimte.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht