Platform voor de interieurbouwbranche
Elke schrijnwerker heeft een partner nodig
De mat zwarte aluminium kaderdeuren van het DARBY DOORS programma sluiten perfect aan bij de steel look ramen en deuren, die vandaag helemaal in zijn.

Elke schrijnwerker heeft een partner nodig

Investeren in de toekomst blijft de boodschap

Bedrijven moeten blijven investeren om vooruitgang te boeken. Wie stil staat, gaat eigenlijk achteruit. Om de constante groei te ondersteunen en meer ruimte voor de uitbreiding van het gamma én de productiefaciliteiten te creëren, verhuisde Du Pont in het voorjaar naar een nieuw industriegebouw in Grobbendonk (Herentals) met veel meer magazijn- en productieruimte, kantoren en een splinternieuwe showroom. De firma blijft uiteraard ook inzetten op creatieve ideeën en klantgerichte oplossingen.

De groothandel en producent krijgt er meer magazijn- en productieruimte, maar ook een splinternieuwe showroom van 500 m².

‘Goesting’ – het is en blijft de belangrijkste drijfveer om te groeien bij De Pont. Dat was al zo, toen Raymond Du Pont in 1987 in zijn garage in Lier een handel in meubelbeslag opstartte. 35 jaar later is er niets aan die ingesteldheid veranderd. De firma is door de jaren heen wel uitgegroeid tot een kleine gespecialiseerde KMO met een totaalprogramma van beslag en onderdelen voor meubelen: scharnieren, geleiders, sloten, knoppen, grepen, poten, wielen, verbindingsbeslag, schuifdeurbeslag, bouwbeslag, sierbeslag, bankdragers, garderobesystemen en een breed gamma oplossingen voor bureau-, keuken- en badkamerinrichting, en zelfs multimediatoepassingen en verlichting. Sinds enkele jaren is er echter nog veel meer.

Maatwerk

“We kennen een zeer sterke groei als groothandelaar in technische onderdelen voor schrijnwerkers, keuken- en interieurbouwers, maar vooral ook als producent van de eigen Darby Doors collectie: mat zwarte kaderdeuren in aluminium, spiegels op maat en mat zwarte binnendeuren met scharnieren of pivot. Daarnaast leveren we ook nog eens voorgemonteerde lades, kamerhoge schuifdeuren en LED-verlichting. Maatwerk is de toekomst voor ons”, vertelt zaakvoerder Alain Leyssens. 

“Een schrijnwerker zoekt vandaag partners die hem helpen om kwalitatief goede producten te leveren, die aan de wensen van een kritische consument voldoen. De doorgedreven technische expertise op het vlak van product en productie is een sterke troef, maar we ondersteunen onze klanten ook met snelle en correcte prijscalculaties, een webshop, een eigen leverdienst en vlotte, betrouwbare levertermijnen. We zijn dan ook geëvolueerd van een groothandelaar naar een leverancier van oplossingen. Onze klanten kunnen zich op hun hoofdtaak concentreren, terwijl wij aandacht besteden aan de halffabrikaten en hen volledig ontzorgen.”

Du Pont kan snel nieuwe en aanvullende producten ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld pivoterende deuren DARBY PIVOT.

Nieuw gebouw

Du Pont onderscheidt zich van andere klassieke handelaars door hun expertise, maar vooral door de focus op maatwerk. De productie en montage van de Darby Doors collectie gebeurt in een eigen atelier en ook de volledige logistieke flow wordt door de fabrikant zelf beheerd. Ook een prijsofferte vragen of een bestelling plaatsen is kinderspel. Op de website vraag je een persoonlijke login aan, waardoor je kunt starten.

Het team van Du Pont nam in april 2022 zijn intrek in een nieuw gebouw in Grobbendonk (Herentals).

De handige configurator brengt je in een paar kleine stappen naar een correcte prijs voor de geselecteerde opstelling. Is die prijs in orde, dan kan je vanuit deze configurator de bestelling naar de productie doorgeven. “Om onze groei verder te ondersteunen, meer producten aan het assortiment te kunnen toevoegen en de productie nog verder uit te bouwen, was uitbreiding aan de orde. Sinds 19 april zijn we daarom verhuisd naar een nieuwe locatie in het industriepark van Grobbendonk (Herentals). We realiseerden er een groot magazijn (9000 m²), maar konden ook onze productiefaciliteiten verviervoudigen. In de splinternieuwe showroom met een oppervlakte van 500 m² kunnen onze klanten alle bestaande en nieuwe producten ontdekken”, licht Leyssens toe. “We blijven investeren in onze toekomst: in nieuwe infrastructuur, maar vooral ook in creatieve ideeën en klantgerichte oplossingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.