Platform voor de interieurbouwbranche
Elke dag beter worden. Ruimte voor de toekomst
Vlnr. Jeremy Parsser, Natascha Pinto-Parsser en Michael Parsser.

Elke dag beter worden. Ruimte voor de toekomst

Het gaat nog om een klein aantal details maar dán is de verhuizing van J. Kisch & Zonen compleet. Na 48 jaar verliet het bedrijf het pand aan de Karperweg in Amsterdam voor een groter pand aan de Dukdalfweg. Hier is plek voor de historie van de specialist in meubelbeslag én ruimte voor de toekomstige plannen.

Het nieuwe pand van Kisch.

“We zijn gericht op de toekomst, maar laten ook in ons nieuwe pand het vertrouwde Kisch gevoel terugkomen”, zegt Natascha Pinto-Parsser. Samen met haar broers Jeremy en Michael Parsser geeft zij leiding aan het bedrijf. “We willen dat onze klanten met een warm gevoel binnenkomen en met een warm gevoel weer weggaan. Daarom hebben we bewust gekozen voor de combinatie van nostalgie en een moderne inrichting. We kijken met trots terug op een rijke geschiedenis.” 

Het nieuwe ’24 uur met Kisch’ experience center.

Waardevolle geschiedenis

In een vintage kantoor, met daarnaast een moderne vergaderruimte, hangt een portret van de heer J. Kisch al aan de wand. Hij was degene die in 1895 startte met J. Kisch, koperwaren en ijzerwaren-metaalwaren. Bijna 127 jaar later worden nog steeds producten verkocht die hij al aan de man bracht. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde het bedrijf zich op de Achtergracht. Hier werd het bedrijf nieuw leven ingeblazen onder leiding van de zonen van de heer J. Kisch en ging het bedrijf verder als J. Kisch & Zonen. 

Een aantal jaren later werd het bedrijf gekocht door familielid Dhr. S.A. Parsser, die het bedrijf een nieuw elan gaf. Zijn kleinkinderen zijn de derde generatie Parssers die het bedrijf besturen. Michael Parsser: “Mijn vader John leerde ons om ons op de toekomst te richten. Hij zei altijd ‘de jaren die achter je liggen, zeggen niets over de toekomst’. 

De verhuizing van Kisch is bijna compleet.

Kisch heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een grote speler in Nederland in het leveren van meubelbeslag voor de meubelindustrie, interieurbouw standbouw en projectinrichting. Michael: “Na 48 jaar waren we echt uit ons pand gegroeid, we hebben er ontzettend mooie herinneringen. Onze opa en vader werkten er en wij maakte er voor het eerst kennis met het bedrijf. Toch was het nu belangrijk om voor een nieuw pand te kiezen. We gebruikten al een externe opslaglocatie en verder groeien was dus niet mogelijk. Onze ambitieuze plannen konden we niet waarmaken op de oude locatie.”

Groeimogelijkheden

Broers en zus hebben een duidelijk visie voor het bedrijf. “We zijn relatief klein, maar willen op elk gebied voorop lopen. Zo staan we voor de beste service die er is en ontwikkelen ons daarin continue. We zetten onze kennis en online tools bijvoorbeeld in voor een snelle en
makkelijke website en webshop. Dankzij ons nieuwe magazijn met een geavanceerd warehouse management systeem kunnen we makkelijker en efficiënter orders picken. Daardoor kunnen we drie of vier keer zoveel doen met dezelfde mensen. Ook zijn we altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen in de markt en we passen ons productassortiment hier op aan.”

Het nieuwe magazijn geavanceerd warehouse management systeem.

In het nieuwe pand zijn zowel klanten als eindklanten van harte welkom. Natascha: “Dit gebouw past veel beter bij het Kisch van nu en de toekomst. Hier is onze nieuwe experience center te vinden, dat we ‘24 uur met Kisch’ noemen, omdat men 24 uur per dag met onze producten in aanraking komt. We hebben ruimtes gemaakt waarin onze producten verwerkt zitten. Dit zijn een slaapkamer, woonkamer, inloopkast, keuken en natuurlijk een kantoor waar onze bureaus van Office By Kisch te zien zijn.” 

In de showroom kunnen bezoekers de producten in de praktijk zien en aanraken. Een ander belangrijk onderdeel van het pand is de het nieuwe clubhuis. “Dit is de nieuwe kantineruimte, waar we kunnen lunchen en afspreken met klanten. In de toekomst zullen we hier seminars geven voor mensen in de markt, daar is dit gebouw erg geschikt voor.”

In het clubhuis worden op termijn trainingen gegeven.

Zoals gezegd wil Kisch vooruit kijken. Dit doet het bedrijf ook op het gebied van duurzaamheid. Michael: “Ons nieuwe pand is een heel duurzaam gebouw en we willen volledig gaan werken op zonne-energie. Dankzij de Warehouse Management Software (WMS) kan het magazijn paperless functioneren. Daarnaast gebruiken we de dozen van fabrikanten opnieuw voor onze zendingen.” 

“Onder ons label Office by Kisch vallen nu ook een aantal circulaire bureaus, waarbij het bureaublad gemaakt is van afvalpapier. Het blad is daardoor eenvoudig recyclebaar.” In de toekomst willen we nog meer duurzame stappen zetten. Wij willen elke dag beter worden en altijd in ontwikkeling zijn. Dit doen wij al 127 jaar, van generatie op generatie. Om er voor te zorgen dat wij deze filosofie aan de generaties ná ons kunnen doorgeven, zetten wij onder andere in op circulaire producten om zo ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.