01:38
17-07-2015

Elke binnendeur verdwijnt in het niets

‘Onopvallende binnendeuren’ – dé trend voor een tijdloos interieur met een strak en minimalistisch ontwerp. Met zijn onzichtbare deursystemen speelt Argent Alu perfect in op deze trend. Dankzij deze systemen vormen gesloten deuren en wanden één geheel: de storende omlijstingen verdwijnen, terwijl eventuele scharnieren zo gemonteerd zijn, dat ze van buitenaf helemaal niet meer zichtbaar zijn. Argent Alu biedt vandaag een ‘onzichtbare’ oplossing voor gewone draaideuren, maar ook voor pivoterende en schuif-in-de-wand deuren.

argenta® invisidoor® DL
De argenta® invisidoor® DL is een onzichtbaar aluminium kader voor binnendeuren, dat standaard wordt voorzien van een primerlaag, zodat deze perfect met de wanden kan worden meegeschilderd. Dit universele deursysteem is eenvoudig te integreren in metselwerk of gipsplaatwanden met een minimale wanddikte van 70 of 80 mm en kan gebruikt worden voor deuren met een dikte van 40, 44 of 50 mm, zowel voor linkse als rechtse deuren, die naar binnen of naar buiten draaien.
Dit systeem is in verschillende standaardafmetingen verkrijgbaar, maar kan tevens voor u op maat gemaakt worden. Kader en deur kunnen in het atelier geassembleerd worden en tegelijkertijd op de werf geplaatst worden. Deze argenta® invisidoor® DL wordt standaard geleverd met een magnetisch slot, een verwijderbare akoestische witte slagdichting als deurdemping en onzichtbare 3D-regelbare scharnieren argenta® invisible neo.

argenta® invisidoor® AX (PRO)
De invisidoor® AX en AX PRO zijn onzichtbare aluminium kaders voor pivoterende binnendeuren tot respectievelijk 45 en 100 kg. De AX-versie is standaard uitgerust met de geïntegreerde pivotica® (pivotsysteem) en magnotica® (contactloze magneetsluiter), terwijl de argenta® invisidoor® AX PRO een speciaal ontwikkeld pivotsysteem omvat.
De hydraulische demping met 2 snelheden zorgt ervoor dat zwaardere deuren perfect tot hun nulpunt teruggebracht worden, waardoor geen magnotica® nodig is.
“Dankzij het vernieuwend concept van deze argenta® invisidoor® AX PRO is de installatie van een pivoterende deur kinderspel. De onzichtbare plaatsing van het kader met geïntegreerd pivotsysteem is zeer eenvoudig. Er dient zelfs geen systeem in de vloer ingebouwd te worden, ideaal voor ruimtes met vloerverwarming,” zegt Gert Jooris, business development manager bij Argent Alu. “Deze argenta® invisidoor® AX PRO is getest volgens de normen NBN EN 947 (bepaling van de weerstand tegen verticale belasting) en NBN EN 948 (bepaling van de weerstand tegen statische torsie bij scharnierende of taatsdeuren), behoort tot Klasse 4 volgens de norm NBN EN 1192 en voldoet aan de EN 1154 norm voor deursluiters.”

invisidoor® SD en SDX
Naast het assortiment aluminium kaders voor de onzichtbare en esthetische integratie van draai- en pivoterende binnendeuren stelt Argent Alu de invisidoor® SD en SDX voor. Dit zijn onzichtbare aluminium kaders voor binnendeuren die in de wand schuiven, waardoor schuifdeuren esthetisch in het interieur geïntegreerd kunnen worden, zonder storende omlijstingen.
De argenta® invisidoor® SD is een basispakket waarbij de interieurbouwer zelf nog de omkadering voorziet, terwijl de argenta® invisidoor® SDX een unieke complete oplossing voor schuif-in-de-wand deuren is. Ze zijn standaard uitgerust met het argenta® proslide deurbeslag, een uitneembare, akoestische TPE-afdichting en het magnotica® slot. Deze nieuwe systemen zijn toepasbaar voor alle standaard en niet-standaard deuropeningen en dit zowel in nieuwbouw als renovatie.

Binnenwerk partners