Platform voor de interieurbouwbranche
Elk interieur op maat met interiorcad voor Vectorworks

Elk interieur op maat met interiorcad voor Vectorworks

Interieurbouwspecialist GK Creations BV maakt al vijftien jaar interieurs op maat voor particulieren, collega-interieurbouwers, architecten en reclamebureaus. Of het nu gaat om de verwerking van plaatmateriaal naar halffabricaat, het leveren van verpakte meubels of het vervaardigen van Point of Sale Displays: GK Creations doet het allemaal. Hun krachtigste hulpmiddel: interiorcad voor Vectorworks.

Alles-in-één

Met interiorcad biedt Vectorworks GK Creations de ultieme alles-in-één-oplossing: ontwerp, presentatie, werkvoorbereiding en productie vloeien samen in één perfecte oplossing. Bedrijfsvoerder Georges van der Kaaden heeft nooit getwijfeld aan zijn keuze voor de software. De visie van Vectorworks sluit helemaal aan bij die van GK Creations: ook zij gaan voor de totaalbeleving, van concept tot creatie. Dat één softwarepakket hiervoor volstaat, is niet alleen handig maar vooral ook tijdsbesparend.

CNC-machine GK Creations.

Een betrokken partner

Georges van der Kaaden beschouwt zijn klanten niet als ‘klanten’, maar als partners. Bij het maken van een project op maat zijn transparantie en oplossingsgericht werken onontbeerlijk. Het merendeel van de klanten van GK Creations is zelf goed bekend met de sector. Ze weten dus wat ze willen en zijn graag nauw betrokken bij elke stap in het proces. Het is de samenwerking met deze klanten, de partnership met GK Creations, die maakt dat elk project er staat.

Draadstructuur GK Creations.

Verleidelijk 3D

GK Creations begint bij elk project zeer vlug met het uitwerken van een algemeen ontwerp in 3D. In 2D-tekeningen zie je veel vaker dingen over het hoofd, zo meent Van der Kaaden. Bovendien helpt de 3D-uitvoering particuliere klanten overtuigen, omdat zij vaak eerder visueel zijn ingesteld. Het gebruik van virtual reality én augmented reality in Vectorworks maken het plaatje helemaal af. De meer technische details, zoals deuvels, excenters, scharnieren en dergelijke, zet GK Creations nog niet meteen in het ontwerp. Deze worden later ingevoegd, eens de order binnen is. 

Gedetailleerde werkplaatstekeningen 

Voor de uitwerking van de gedetailleerde werkplaatstekeningen maakt GK Creations gebruik van eigen bibliotheken, die samen met Design Express (distributeur van Vectorworks) werden uitgewerkt. Ieder detail wordt nauwgezet benoemd. Alles moet duidelijk op papier staan voor de werknemers in de in-house werkplaats – een veelzijdig en modern machinepark met onder meer twee CNC-machines, een kantaanlijmmachine en een opdeelzaag. 

Render keuken Leenderts GK Creations.

Goed uitgelijnde CNC-export

Als productiebedrijf doet GK Creations zelf aan CNC-export. De koppeling met CNC-software zoals WoodWOP verloopt daarbij zeer vlot. De boren en zagen werken perfect en de freesbewerkingen worden alsmaar beter. Doordat de machines niet meer handmatig geprogrammeerd worden, reduceert het aantal fouten bij productie eveneens aanzienlijk.

 Interiorcad: een aanrader

Op de vraag of hij interiorcad aan andere interieurbouwprofessionals zou aanbevelen, antwoordt Van der Kaaden kort en stellig: “Ja, hoor. Zeker.” Vooral de productie van kastelementen, het toevoegen van beslag en het gebruik van rasters, vindt hij echte aanraders. Met Vectorworks en interiorcad verloopt het ontwerpproces zeer intuïtief, van de eerste schets tot aan de oplevering van je product. 

 Wilt u graag een gratis demonstratie van interiorcad voor Vectorworks? Of heeft u een vraag? Stuur een bericht naar sales.nl@designexpress.eu of surf naar vectorworks.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.