Platform voor de interieurbouwbranche
Efficiënter interieurs voor superjachten en luxe villa’s realiseren, dankzij geïntegreerde CAD/CAM-software
Residential project by Twans design by Mirthe Janus. (Beeld: Peter Baas Fotografie)

Efficiënter interieurs voor superjachten en luxe villa’s realiseren, dankzij geïntegreerde CAD/CAM-software

Veel sneller van ontwerp naar productie

Twans richt zich als interieurbedrijf op het ontwerpen, produceren en monteren van next-level interieurs voor superjachten, high-end villa’s en andere unieke projecten. Klanten worden nauwgezet begeleid en volledig ontzorgd: van A tot Z. Om het productieproces verder te optimaliseren, investeerde de specialist uit Uden onlangs in de tekensoftware TopSolid’Wood, geïmplementeerd door het team van TOPSOLID Belgium.

Yacht Moskito by Heesen Yachts. (Beeld: David Churchill)

Dezelfde naam én passie

De geschiedenis van Twans gaat 15 jaar terug, als Twan van den Heuvel en Twan van den Bogaart beslissen om samen in de schuur een eigen interieurbedrijf op te starten: Twan & Twan. Beide vrienden delen niet alleen dezelfde voornaam, maar ook de passie om zelfs de meest complexe interieurprojecten voor superjachten en luxe villa’s aan te pakken. Ze zaten samen op school en waren ook beiden actief bij Heesen Yachts in Oss, waar ze de knepen van het vak leerden. 

Twan van den Heuvel en Twan van den Bogaart.

“We zijn in een korte periode uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de wereld van de superjachten en high-end residentiële projecten”, vertelt Twan van den Heuvel. “In een bedrijfspand met een oppervlakte van 2650 m² is ruimte voor onze 35 gedreven medewerkers en een state-of-the-art machinepark. Kwaliteit, passie, vakmanschap, perfect projectmanagement en vertrouwen vormen de basis van ons succes.”

Focus op de klant

Twans ontwikkelt en produceert in- en exterieurs voor superjachten van de top  scheepsbouwers in Nederland. Die projecten zijn veelal langdurig, complex en intensief. “We willen onze klanten volledig ontzorgen. Bijvoorbeeld in het geval van residentiële projecten starten we vanaf een ontwerp van een (interieur)architect, maar er zijn ook klanten die met eigen ideeën komen, die dan door onze eigen architecten verder uitgewerkt worden”, licht de zaakvoerder toe. 

Boris De Doncker stond samen met zijn collega’s van TOPSOLID Belgium in voor de implementatie van Topsolid’Wood bij Twans.

“Alles gebeurt in eigen huis: ontwerp, engineering, werkvoorbereiding, productie, spuiten en montage. Onze manier van werken is dan ook afgestemd op elke specifieke klant. Vroeger deden we dit in 2D-software, maar daar duurt het echter net wat langer om de vele detailwijzigingen tijdens een traject in orde te krijgen. Met een 3D-software loopt dat toch een stuk vlotter, zeker met de aansturing van de productie die daaruit volgt.”

TopSolid’Wood

De beide Twans lopen echter ook liever mee met de ontwikkelingen om links en rechts dan de goede aspecten te gebruiken om hun processen te optimaliseren. Ze kenden de software van TOPSOLID al langer, maar hadden de stap nog niet gezet. 

Boris De Doncker, business development manager bij TOPSOLID Belgium: “Toen Twans een project voor een nieuwe scheepswerf aannam, besloten ze te investeren in TopSolid’Wood, onze krachtige geïntegreerde CAD/CAM-software voor de interieurbouw, hout- en meubelindustrie. Alles moest echter in 6 à 7 maanden uitgewerkt en geïmplementeerd worden. Gelukkig hebben ze een medewerker in dienst, die ervaring heeft met 3D-modellering, waardoor de implementatie heel vlot verliep. Het was immers toch wel een grote aanpassing, want bij onze software worden de belangrijkste beslissingen in de voorbereiding, niet aan de machine, gemaakt. Voordat het project naar de CNC gaat, moet alles duidelijk zijn.”

Geslaagde implementatie

Samen met de klant is TOPSOLID Belgium in zijn missie geslaagd. Alles was vooraf mooi gepland en er kon veel op afstand geregeld worden, waardoor enkele halve dagen op locatie volstonden. Intussen zijn de eerste meubels voor de jachten uitgewerkt en geproduceerd. Twan van den Heuvel sluit af: “Onze eerste indrukken zijn zeer positief. De software is perfect voor onze toepassing en de samenwerking met TOPSOLID Belgium is top. De implementatie verliep vlekkeloos en we kunnen ook vandaag nog rekenen op hun ondersteuning bij eventuele vragen. Twans blijft groeien en er zijn vacatures. In de nabije toekomst wil ik nog nieuwe medewerkers werven, die ook al ervaring hebben met TopSolid’Wood of gelijkwaardige softwarepakketten.”

HAL 6 – STAND 6526  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.