Platform voor de interieurbouwbranche
Eenvoudig, veilig, duidelijk: de servicepakketten van Metabo

Eenvoudig, veilig, duidelijk: de servicepakketten van Metabo

Men moet op zijn machines kunnen vertrouwen – en als het niet werkt zoals gewild, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Metabo biedt voor de uiteenlopende vraag complete en individuele serviceoplossingen aan. Deskundig advies en een snelle afhandeling van reparaties: het uit 60 personen bestaande serviceteam in Nürtingen zorgt ervoor, dat gebruikers zich volledig op hun kerntaken kunnen concentreren.

Als het om de service van elektrisch gereedschap gaat, hebben professionele eindgebruikers een partner nodig, waarop zij kunnen vertrouwen. Samen met de gespecialiseerde partners, eindgebruikers en industriële bedrijven heeft Metabo haar serviceconcept daarom verder ontwikkeld en uitgebreid. „Bij de diverse servicepakketten is voor iedere klant een passende oplossing te vinden“, zegt Steffen Präger, die de serviceconcepten als Business Development Manager bij Metabo verder heeft ontwikkeld. Alle servicepakketten zijn in het nieuwe Metabo serviceportaal opgenomen. Daar kan ook de technische documentatie gedownload worden en kunnen klanten snel een overzicht krijgen van de diverse servicepakketten en zich aanmelden voor de bij hen passende service „Wij kunnen snel en flexibel reageren om de uitvaltijden zo kort mogelijk te houden“, zegt Präger.

Smart Service: reparaties tegen vaste prijzen

Bij de Metabo Smart Service worden reparaties uitgevoerd voor vaste prijzen: er zijn vier vaste prijscategorieën, al naargelang de soort machine. Zo zijn de kosten altijd transparant en bovendien zeer scherp berekend. „Klanten weten vooraf al wat de reparatie aan hun machine gaat kosten, zonder eerst een prijsopgave aan te hoeven vragen“, zegt Steinhilber, hoofd van de klantenservice bij het hoofdkantoor in Nürtingen. De vaste prijzen zijn opgenomen in de prijslijst en zijn online beschikbaar. De defecte machine kan gewoon bij de Metabo-dealer in de buurt worden afgegeven of rechtstreeks naar het Metabo International Service Center in Nürtingen worden opgestuurd. De medewerkers zorgen dan voor een adequate reparatie, inclusief onderhoud en veiligheidstest. „Bovendien controleren wij alle aan slijtage onderhevige onderdelen nog eens heel nauwkeurig“, zegt Steinhilber. Een grondige reiniging completeert de reparatieservice.

Eenvoudig, veilig, duidelijk – dat is de Metabo Service. De mensen in Nürtin-gen hebben al naargelang de vraag altijd een passende serviceoplossing.

 

Sneller kan echt niet

De Smart Service is niet alleen transparant, maar ook snel: gemiddeld verlaat 95% van de aangeboden machines het Service-Center nog dezelfde avond. De lokale dealer is het juiste adres, als men snel een reserveonderdeel nodig heeft; hij vraagt dit direct bij Metabo aan. Alle reserveonderdelen zijn na afloop van de productie nog 8 jaar verkrijgbaar. Na reparatie verleent de Metabo Smart-Service haar klanten nog 6 maanden extra garantie op de complete machine.

XXL Garantie

Voor alle klanten van Metabo geldt: wie zijn machine binnen vier weken na aankoop bij het Metabo-serviceportaal registreert, ontvangt de Metabo XXL-garantie gedurende 3 jaar helemaal gratis. Ook op accu-packs krijgt men een garantie van 3 jaar, en dat zonder registratie.

Full Service: de hoogste prioriteit gedurende drie jaar

Wie voor absolute zekerheid en kostenbeheersing kiest, heeft met Metabo Full Service de optimale oplossing. Het servicepakket biedt volledige bescherming tegen vooraf berekende servicebedragen. „Alle reparatiekosten binnen een periode van drie jaar zijn daarmee volledig gedekt, zelfs reparaties als gevolg van slijtage“, zegt Steinhilber. Deze Full Service is al vanaf een eenmalige bedrag van € 39,00 verkrijgbaar – en dat gedurende drie jaar. Ook hier zijn vaste bedragen al naargelang de soort machine onderverdeeld in vier prijscategorieën. Defecte Full-Service-machines krijgen als bij de ontvangst van de reparatieopdracht het etiket „Express“ opgeplakt. „Zodra de machine bij de medewerkers in het servicecenter arriveert, wordt het met absolute voorrang behandeld“, zegt Steinhilber.

Alle servicepakketten op een rij

  Smart  Service XXL             garantie Full Service
Na registratie 3 jaar garantie   ✔️ ✔️
3 jaar garantie op de accu-pack ✔️ ✔️ ✔️
Vaste prijzen op reparatie na                 garantie/contractperiode ✔️ ✔️ ✔️
Gratis reparatie van slijtageonderdelen     ✔️
Vaste prijzen op reparatie van slijtageonderdelen ✔️ ✔️  
Reparatie binnen 24 uur ✔️ ✔️ ✔️
Inclusief transportkosten (gedurende de garantie/contractperiode) ✔️  ✔️ ✔️

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.