Platform voor de interieurbouwbranche
Een veelzijdig interieur voor een bedrijf in het meest veelzijdige stukje vlees

Een veelzijdig interieur voor een bedrijf in het meest veelzijdige stukje vlees

In Barneveld en Epe produceert Remkes Food Products BV kwalitatief hoogwaardige kipproducten. Met een eigen slachterij als basis, beheerst het bedrijf het volledige proces van slachten tot en met het verpakken van kip, al dan niet in kant en klare vorm. Het bedrijf werkt met passie voor het product en is van mening dat elke stap in het productieproces iets moet toevoegen aan de kwaliteit. In september heeft het bedrijf op beide locaties nieuwe kantoren in gebruik genomen. In Epe is er sprake van nieuwbouw, in Barneveld van een verbouwing. Het interieurontwerp is gedaan door Sjaak Hamstra Interieurs, de uitvoering ervan door Hardeman maatwerk voor interieurs.

Remkes heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en wil dit ook uitstralen naar de buitenwereld. Dat begint bij een stukje gastvrijheid richting bezoekers en eindigt bij een sfeervolle werkomgeving voor het kantoorpersoneel. We spreken met Gert Bruinekreeft van Hardeman maatwerk voor interieurs over dit project.

De betonlook wandtegels zorgen voor een licht industrieel tintje.

Interieur met licht industrieel karakter

“Hardeman heeft zorg gedragen voor de vloer, de wandbekleding en de meubels. Het grootste deel van de wanden is bekleed met hout, in Timberwall Landscape desert. Mooie accenten worden er gelegd door het gebruik van deze houten latten, in totaal spreken we over 305 m² van dit materiaal. Het hout wordt nog eens extra geaccentueerd door de toepassing van wandtegels in betonlook, Panel Peidra. Juist de combinatie van het warme hout en de industrieel aandoende betonlook zorgt voor een fijn contrast. Zo ontstaat er een interieur met een licht industrieel karakter. Dat past uitstekend bij de werkzaamheden die Remkes uitvoert”, legt Bruinekreeft uit.

De loungehoek heeft een warm karakter dankzij het houtwerk aan de muur.

Maatwerk meubels

De tafels, zitbanken, bureaus en de balies in beide vestigingen komen ook uit de fabriek van Hardeman. “Ook die passen qua ontwerp heel mooi in de totale beleving. Sjaak Hamstra heeft hier goed gekeken naar harmoniërende elementen en het grote plaatje klopt daardoor helemaal. Bijzonder fraai is de gecombineerde balie/bar in Epe, die rondloopt. Het voorste deel doet dienst als receptie. Het achterste deel wordt gebruikt als bar, om bezoekers in de watten te leggen. De twee elementen worden door een kast van elkaar gescheiden”, aldus Bruinekreeft.

De comfortabele, warme sfeer vind je ook terug op de werkplek.

Een samenspel van factoren zorgt voor sfeer

Aan alles is gedacht, zo ook de vloer. “We spreken in beide gevallen over een PVC Woodstone vloer, die niet nadrukkelijk aanwezig is, maar subtiel samengaat met het houten regelwerk en de betonlookpanelen. Alles ademt vooral een gastvrije sfeer uit en het volledige interieur is in balans.”

Niet onbelangrijk, maar ook niet onverwacht: er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Een stokpaardje van Hardeman, weten we inmiddels. Bruinekreeft: “Voor ons is dat inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar in de wereld van de interieurbouw nog steeds geen standaard werkwijze helaas. Bij ons hoeft de klant niet te vragen om duurzaam te werken. Dat doen we vanzelfsprekend. Bij Remkes zie je dat terug in de toegepaste mate-rialen, de houten en kunststof elementen zijn voor het grootste deel vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.