Platform voor de interieurbouwbranche
Een uitbreiding op het gebied van elektrisch gereedschap: markeringsspecialist Elried wordt onderdeel van CAS

Een uitbreiding op het gebied van elektrisch gereedschap: markeringsspecialist Elried wordt onderdeel van CAS

Het Cordless Alliance System (CAS) heeft een nieuwe partner: de firma Elried en Edding komen met een mobiele handprinter in het door Metabo geïnitieerde, fabrieksoverkoepelende accu-systeem.

Edding – deze naam verbinden de meeste mensen met viltstiften van het gelijknamige bedrijf. Het merk is zelfs een synoniem voor de watervaste marker geworden. Wat heeft dit merk dan in het segment elektrisch gereedschap te zoeken? Het antwoord is even eenvoudig als verrassend: innovatieve elektronische markeringsoplossingen op basis van inkt. Daarom zullen we deze naam vanaf nu steeds vaker met CAS en de producten van Metabo in verband brengen. Want: de technologische en ontwikkelingspartner van Edding, de markeringsspecialist Elried uit Oberhaching, is sinds kort onderdeel van het Cordless Alliance System. CAS is een door Metabo geïnitieerd, fabrieksoverkoepelend accu-systeem, waarbij de machines van op dit moment elf fabrikanten volledig op dezelfde accu werken en willekeurig gecombineerd kunnen worden. „CAS is een sterke partner rijker. Wat mij daarbij met name plezier doet: Edding en Elried laten met dit buitengewone product zien waarvoor een doorontwikkelde, krachtige accu-technologie ook buiten het kernsegment van het elektrisch gereedschap uitstekend gebruikt kan worden“, zegt Metabo CEO Horst W. Garbrecht.

Bij de nieuwe machines uit Bayern gaat het om een mobiele compacte printer met geïntegreerde positioneringslaser en touch screen. De edding portable 12 print barcodes in een hoge resolutie van 600 dpi, datamatrix-codes, teksten en logo’s op de meest uiteenlopende materialen. Fabrikanten en expediteurs gebruiken het bijvoorbeeld om transportkisten snel, efficiënt en veilig de kunnen bedrukken. Maar dat is natuurlijk slechts een van de vele toepassingen in combinatie met CAS en de krachtige accu-technologie van Metabo.

Mobiele coderingsoplossingen zijn gewild

De capaciteit van een handige Metabo LiHD-accu-pack met 4.0 Ah is voldoende om de mobiele printer ca. zes uur lang te gebruiken. Het geheugen van de Edding portable 12 heeft ruimte voor 100.000 teksten en logo’s, het inktassortiment van edding bestaat uit meerdere kleuren en houdt op vrijwel alle materialen en op ieder oppervlak. Dankzij het gebruik van inktpatronen kan heel gemakkelijk en ongecompliceerd van kleur worden gewisseld. Met een lengte van ca. 30 cm is de Edding portable 12 niet alleen handzaam, maar ook slim: de gegevens voor de codering kunnen vanuit een willekeurige databron digitaal geregistreerd worden.

Het interne geheugen van de edding portable 12 heeft ruimte voor 100.000 teksten en logo’s, het inktassortiment van Edding bestaat uit meerdere kleu-ren. De mobiele printer kan binnen CAS met ca. 130 accu-machines van verschillende fabrikanten gecombineerd worden.

 

Met Metabo naar de toekomst

„De vraag naar coderingsoplossingen is in de afgelopen jaren sterk gestegen“, zegt Bastian Hofberger, directeur van Elried. „Daarvoor hebben we natuurlijk een mobiele energiebron nodig en zijn daarom op zoek gegaan naar een accu-technologie die aan onze eisen voldoet. Het concept van CAS heeft ons overtuigd. De kracht van het accu-systeem is uitstekend en als extra pluspunt kunnen onze klanten de accu’s niet alleen voor onze mobiele printer gebruiken, maar voor nog ca. 130 andere machines en elektrisch gereedschap, die veel klanten daarnaast nog bezitten. Voor ons was het daarom al snel duidelijk dat wij in de toekomst met CAS en Metabo verder gaan.“ De edding portable 12 is sinds juni verkrijgbaar. „De feedback uit de markt, zowel in binnen- als buitenland, is geweldig. De mobiele printer is voor vele klanten klaarblijkelijk een echte probleemoplosser, en de combinatie van unieke eigenschappen en kwalitatief hoogwaardige producten “Made in Germany” wordt zowel bij gebruikers als leverancier van harte verwelkomd“, aldus Hofberger.

Printen in het systeem

Of het nu gaat om karton, glas of metaal – met de inktexpertise van edding is de mobiele printer universeel inzetbaar. „De industriële codering wordt in vrijwel alle branches toegepast. Voor CAS betekent dat: wij winnen vele nieuwe doelgroepen voor ons systeem“, zegt Garbrecht. Ook verwerkende bedrijven maken gebruik van de technologie. „Als bijvoorbeeld bij een verpakkingsbedrijf houten kisten of pallets voor het transport worden verwaardigd, moeten deze ook gecodeerd wordenin“, vertelt Hofberger. „Daarbij worden wellicht ook accu-boorschroefmachines van Metabo of accu-zagen van Mafell gebruikt. Dan is het natuurlijk een groot voordeel dat dezelfde accu voor alle drie machines gebruikt kan worden.“ Binnen CAS kunnen professionele gebruikers meer dan 130 machines van de fabrikanten Metabo, Mafell, Rothenberger, Collomix, Eibenstock, Eisenblätter, Haaga, Starmix, Steinel, Rokamat en Elried/Edding gebruiken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.