Platform voor de interieurbouwbranche
Een opvallend, pakkend design

Een opvallend, pakkend design

De kleur zwart verovert op dit moment de architectuur en Hawa Sliding Solutions volgt de trends op de voet. Het populaire schuifdeurbeslag EKU Porta is nu ook in een Black Edition verkrijgbaar.

Ontwerpers, binnenhuisarchitecten en planners zien steeds vaker af van de opvatting dat echte elegantie onopvallend is. Volgens de ontwerpfilosofie ‘form follows function’ mag ook in de architectuur de inrichting van een ruimte uit de functie afgeleid worden: schuifdeuren, met hun duidelijke lijnen, mogen tegenwoordig opvallen. En wat is daarvoor beter geschikt dan de industriële look met krachtige, contrasterende zwarte tinten? Ze geven de looprails en afdekkappen van het schuifsysteem EKU Porta, voor deuren uit hout en glas tot 100 kilogram, een elegante uitstraling. Een die voldoet aan de hoogste esthetische en kwalitatieve eisen natuurlijk.

kopie-van-eku_porta_40_-h_sh1_black-kopieren

Het looprailgarnituur als designelement: in de Black Edition leggen gematteerde zwarte looprails opvallende accenten.

 

Esthetische troef met gemakkelijke montage

In het verleden probeerden schrijnwerkers en interieurbouwers met grote inspanningen looprails en afdekprofielen met de hand in de kleur zwart te ‘veredelen’. Met de EKU Porta Black Edition is die moeite nu gespaard en kunnen ze de wensen van hun klanten zonder bijkomende inspanningen verwezenlijken.

“Het zwarte metaal aan deuren geeft een muur structuur, wat in grote ruimtes past”, zo vertelde de Zwitserse interieurarchitecte Anne-Laure Ferry Adam van Alfa Design over deze nieuwe trend. Het inspireert ontwerpers, interieurarchitecten en schrijnwerkers om ruimtes in hotels en restaurants net als in woningen en kantoorgebouwen een individuele inrichting te geven.

Het schuifbeslag in de Black Edition voldoet zoals gewoonlijk ook aan de hoogste technische eisen. Het verbindt design, functionaliteit, hoog schuifcomfort en gemakkelijke montage. Zoals bij alle EKU Porta-systemen kan de looptechniek en de onzichtbare demping met zelfinloop en vergrendeling achteraf gemonteerd worden, zonder de looprails te moeten demonteren.

Het schuifdeurbeslag EKU Porta

De EKU Porta-schuifdeuren hebben zich in de bouwsector als allrounder in alle gangbare gewichtsklassen bewezen. Ze vormen een mooie ruimteverdeler en schuifdeuren uit hout en glas. Ze nemen weinig plaats in en zijn praktisch. EKU Porta is in keukens, badkamers, woon- en slaapkamers even goed thuis als op kantoor, in hotels of in commerciële en industriële gebouwen. Het systeem voldoet aan de hoogste Zwitserse kwaliteitseisen en werd getest volgens DIN-EN 1527.

EKU Porta voor houten deuren en scheidingswanden is geschikt voor muur- en plafondmontage, opliggend of op één lijn liggend met het plafond. Het beslagsysteem is in vijf verschillende gewichtsklassen van 45 tot 600 kilo deurgewicht beschikbaar. De designlooprail van slechts 31 millimeter hoog met een afdekprofiel van aluminium of in een aangepaste kleur garandeert bij een opliggende montage een oplossing die ook veeleisende opdrachtgevers overtuigt.

De EKU Porta heeft aantrekkelijke accessoires voor synchro- en telescopische schuifdeuren en een hoogwaardige 4-punt-geleiding. In het assortiment hoort ook het pocketdoor-schuifbeslagsysteem EKU Porta 60/100 HMT. Daarbij verdwijnt de deur in een nis, wat rechts en links van de deur waardevolle plaatswinst betekent voor dressoirs en kasten.

kopie-van-eku_porta_60100_hmd_sh1_black-kopieren

Design, functionaliteit, hoog schuifcomfort en gemakkelijke montage. (Beeld: EKU/Raumgleiter)

 

Montageset voor snelle plaatsing

EKU Porta wordt als set geleverd. De deurmontage gebeurt zonder gereedschap. Eenvoudig en snel dus. EKU Porta H overtuigt bovendien met een robuuste techniek en een lichte en stille loop, want de loopwerken zijn uitgerust met precisiekogellagers. Ook de bodemgeleiding gebeurt met rollen. Het resultaat is een hoogwaardig schuifbeslagsysteem dat bijzonder flexibel is en aan de hoogste eisen voldoet.

Met een brede waaier aan toepassingen beantwoordt het EKU Porta-gamma voor glas en hout aan alle bouwkundige eisen. Het wordt regelmatig gewijzigd, aan nieuwe eisen aangepast en met nieuwe toepassingen uitgebreid. Beschikbaar in de Black Edition zijn de EKU Porta 60/100 HMD/HC (hout) en EKU Porta 100 GMD/GWF (glas).  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.