Platform voor de interieurbouwbranche
Een mooie menukaart aan decoratief plaatmateriaal
Resopal Traceless Premium: HPL voor verticale én horizontale toepassingen. Kleur: 0901-TP Black.

Een mooie menukaart aan decoratief plaatmateriaal

In een gezellige setting worden we in Breda hartelijk ontvangen door Richard Schmidt, mede-eigenaar van DKS International. Het bedrijf acteert als agent voor Resopal, producent van decoratieve plaatmaterialen, die hun weg met name vinden in diverse nichemarkten. We vragen waar de naam DKS vandaan komt en hoe men bij Resopal als merk is gekomen. 

“De naam DKS is een samenvoeging van de achternamen van de drie eigenaren”, antwoordt Richard. “Damen (Marco), Kraan (Ronald) en Schmidt. Wat betreft Resopal als boegbeeld bij DKS: Marco en ik zijn oud-medewerkers van Resopal, Ronald werkte bij een grote klant van Resopal. In 2003 stelden we Resopal voor om verder te gaan met ons als agentschap, in plaats van een eigen kantoor te runnen. Dat was een win-win voorstel voor alle partijen.” Dit bevalt voor alle partijen nog steeds prima, want sinds 2017 vertegenwoordigt DKS in Nederland ook het zustermerk uit de Wilsonart-Group: Polyrey.

Resopal SpaStyling: stijlvol en hygiënisch in vochtige ruimtes.

Zelfde netwerk, grotere markt

“We zijn sinds 2003 actief in Nederland, Frankrijk en Italië. Onze kracht zit in de jarenlange expertise die we hebben in combinatie met de vrijheid om effectief de markt voor Resopal te vergroten. We benutten ons netwerk daarvoor ten volste. Inmiddels werken we met 8 personen binnen DKS International. We hebben een sterke focus op architecten, industrie, retail, horeca en zorgsector.” 

Met Resopal als kernproduct kan DKS onderscheidend zijn. “We opereren in allerlei nichemarkten. Onze producten worden gewaardeerd door veeleisende architecten en ontwerpers, die hun meerwaarde creëren met onze plaatmaterialen. Je komt ons zonder het te weten overal tegen, zoals bij ‘s lands grootste fastfoodketen bijvoorbeeld. Of je ziet onze producten toegepast op televisie. Daar geniet ik enorm van, dan denk ik ‘kijk, dat zijn wij’. “

Bijzonder plaatmateriaal met een langdurige impact

Onderscheidend zijn is een echte kernwaarde bij DKS International. Op het menu aan plaatmaterialen van Resopal staat ook een aantal ‘delicatessen’. Richard vertelt: “We leveren vanaf 1 september standaard HPL van Resopal in een antibacteriële uitvoering. Er is een additief toegevoegd dat dit plaatmateriaal uitermate geschikt maakt voor toepassing in de fastfoodsector, in de hospitality sector en zeker ook binnen de (ouderen)zorg. We zoeken altijd naar niches waar we als DKS serieuze meerwaarde kunnen bieden. Antibacterieel plaatmateriaal heeft een langdurige, positieve impact.”

Functioneel en esthetisch gaan gegarandeerd samen

Voor het product SpaStyling werkt DKS samen met strategische partners, waarbij vochtige ruimtes met decoratief en antibacterieel plaatmateriaal getransformeerd worden. “Ideaal om daar projectmatig mee om te gaan”, schetst Richard. “SpaStyling heeft een kern op basis van gerecycled Poly-Urethaan. Qua design kan de ontwerper zich uitleven; unikleuren, steendessins, er zijn zelfs houtdecoren met voelbare nerf leverbaar. Door afscheid te nemen van traditioneel tegel- en voegwerk voorkom je schimmelvorming, bespaar je op schoonmaakkosten en werk je sneller dan een tegelzetter. Om het helemaal af te maken is er ook SpaStyling Floor. Oersterk, waterdicht, antislip en machinaal reinigbaar. Een massief click-systeem vloerpaneel met een metaallaag tussen de kern en de toplaag, zeer slijtvast. Deze manier van werken draagt zeker bij aan een gezondere en schonere wereld.”

Resopal Magnetic: pure aantrekkingskracht!

Nog zo’n ‘smaaksensatie’ in het assortiment is ‘Resopal Traceless’. Plaatmateriaal met de bijzondere eigenschap om vingerafdrukken te voorkomen. We proberen het ter plekke en het heeft iets magisch. “Het is echt geen tovenarij, maar gewoon slimme engineering. Denk je eens in hoe blij de fastfoodsector is met plaatmateriaal waar geen vetvlekken op achterblijven. De dikke massieve plaat heeft een chique matte optiek en is geschikt voor aanraking met voedsel, krasbestendig en ook nog antibacterieel. Dat is precies datgene waar momenteel om gevraagd wordt”, oppert Richard. “Zeker als je bedenkt dat Resopal Traceless ook beschikbaar is als HPL en gemelamineerde spaanplaat.

Tot besluit komt er nog een innovatie op tafel. ‘Resopal Magnetic’, zoals de naam al doet vermoeden, is een plaatmateriaal met magnetische eigenschappen. “Denk je eens in wat dat doet als achterwand in een keuken, of bij onderwijsinstellingen en kinderdagverblijven”, zegt Richard tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.