Platform voor de interieurbouwbranche
Een moderne eetkamer creëren: wij helpen jou op weg!

Een moderne eetkamer creëren: wij helpen jou op weg!

Het inrichten van een moderne eetkamer zodat deze én stijlvol én praktisch is, vindt niet iedereen even gemakkelijk. Want hoe kies je een geschikte eettafel en goede moderne eetkamerstoelen uit die passen bij jouw woonstijl. En hoe kun je naast de moderne eetkamerstoelen en eettafel de rest van de eetruimte op een moderne en aantrekkelijke manier inrichten? We hebben hieronder enkele tips voor je verzameld om een moderne eetruimte in te richten. Doe er je voordeel mee en geniet van het resultaat!

Bepaal hoeveel ruimte je hebt en hoeveel ruimte je wilt gebruiken
Prioriteit numero uno is om precies op te meten hoe groot jouw eetkamer is. Gebruik je slechts een deel van een ruimte als eetplek of benut je de complete kamer? Let hierop en meet precies welke ruimte gebruik kan worden om moderne eetkamerstoelen, een eigentijdse tafel en eventueel meubilair neer te zetten. Zo weet je voordat je op zoek gaat naar geschikt meubilair wat de maximum- of minimummaten zijn om jouw eetkamerinrichting op te baseren. En of je die dressoirkast of buffetkast echt nodig hebt, of niet omdat het dan wel erg proppen, passen en meten wordt.

Houd rekening met het praktische gemak en comfort van de eetkamermeubels
Een belangrijk aandachtspunt bij de creatie van een moderne eetkamer is het praktische gemak. Belangrijk is dat je de eetruimte gemakkelijk schoon kunt maken. Enige beweegruimte rond de eettafel is dan uiteraard wenselijk. Anders wordt schoonmaken met een bezem of stofzuiger, of de vloeren dweilen, een wel heel nare klus. Comfort creëer je ook door te kiezen voor stoelen die goed zitten en het lichaam goed ondersteunen. De meeste gezinnen en stellen zitten namelijk best een tijd aan tafel, omdat het eetmoment een tijd is waarbij je even lekker met elkaar kunt bijkletsen. Comfortabel zitten is dan wel lekker natuurlijk!

Gebruik van de eetkamer: vaak of juist incidenteel
Ben je van plan om de eetkamer vaak, bijvoorbeeld dagelijks, te gebruiken? Of is de eetruimte puur bedoeld voor speciale gelegenheden – zoals dineren met familie of gasten – en wordt deze daarom slechts incidenteel gebruikt? In het laatste geval kun je ervoor kiezen om materialen te gebruiken die veel onderhoud vragen. Maar je kunt beter kiezen voor onderhoudsvrij en minimalistisch meubilair als de eetkamer slechts incidenteel wordt gebruikt. Zo bespaar je flink wat tijd en moeite. Waarom zou je jezelf het immers moeilijker maken dan nodig is?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.