Platform voor de interieurbouwbranche
Een matte finish op een horizontaal oppervlak, zonder vingerafdrukken? Dat kan!
Uiteraard is er bij FINSA’s Technical Matt ook een bijpassend kantenband, van de fabrikant REHAU.

Een matte finish op een horizontaal oppervlak, zonder vingerafdrukken? Dat kan!

Door toepassing van matte oppervlakken in een interieur kunnen er zeer stijlvolle effecten bereikt worden. Zeker als mat en glans naast elkaar ingezet worden, ontstaat er een spannend contrast. Toch zijn veel interieurbouwers huiverig om mat in horizontale toepassingen te verwerken, vanwege het risico op vlekken en vingerafdrukken.

Daar is nu een goede oplossing voor, die komt onder de naam ‘Technical Matt’. Het bedrijf achter het antwoord op alle mat-vraagstukken is FINSA. Chelsey Kuyt van FINSA ziet Technical Matt als een perfecte aanvulling op de onlangs geïntroduceerde PET finishes Ideal Matt en Ideal Glow uit de Gama Duo collectie: “Ideal Matt en Ideal Glow zijn – zoals vele hoogglans en matte afwerkingen – enkel geschikt voor verticale toepassing. Met de toevoeging van Technical Matt kan de interieurarchitect of -ontwerper stijlvol aansluiten met allerhande horizontale toepassingen, waarbij een mooie, matte finish gewenst is.”

Op MDF als drager is technical Matt verkrijg-baar in de kleuren wit, zwart en titanium.

Wit, zwart en titanium

Technical Matt wordt door FINSA geleverd als afgewerkte plaat die wel horizontaal toepasbaar is. Op MDF als drager verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en titanium. “Allemaal kleuren die normaliter zeer gevoelig zijn voor vetvlekken en vingerafdrukken”, vervolgt Chelsey. “Met Technical Matt behoren die problemen tot de verleden tijd.”

Gevraagd naar suggesties voor toepassingen, antwoordt zij: “Eindelijk kan er met een matte uitstraling gewerkt worden, bijvoorbeeld in de keuken. Werkbladen, frontjes van kasten en lades kunnen dan in Technical Matt uitgevoerd worden. Bedenk daarbij dat Technical Matt ook nog eens zeer goede eigenschappen heeft, zoals een hoge krasvastheid, hoge bestendigheid tegen hitte, makkelijk schoon te maken en schoon te houden en de mogelijkheid om kleine beschadigingen simpel weg te werken, met bijvoorbeeld een strijkijzer of spons.”

Spelen met licht

Door mat en hoogglans in een ontwerp samen te voegen, ontstaat er een spannend spel met licht en contrast. “Dat opent deuren voor interieurontwerpers die anders gesloten bleven. We zien op dit moment dat reflectie als esthetisch onderdeel van de uitstraling bewust wordt ingezet, maar dat geldt vanaf nu ook voor mat, dat juist niet reflecteert. Uiteraard is er bij FINSA’s Technical Matt ook een bijpassend kantenband, van de fabrikant REHAU.”

Door mat en hoogglans in een ontwerp samen te voegen, ontstaat er een spannend spel met licht en contrast.

Technical Matt wordt standaard geleverd op MDF als drager, in platen van 305 cm x 122 cm, in 19 mm dikte. “Wie graag een andere drager heeft voor Technical Matt, kan daar gewoon naar vragen bij ons, zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden. Ideal Matt en Ideal Glow worden standaard geleverd in de maten 280 cm x 122 cm, in 18 mm dikte.

Ideal Matt en Ideal Glow waren al verkrijgbaar in onze Gama Duo collectie. Vraag Finsa naar de mogelijkheden. “Technical Matt is vanaf heden beschikbaar. Voor meer informatie, kun je natuurlijk contact met ons opnemen”, besluit Chelsey.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.