Platform voor de interieurbouwbranche
Een kijkje achter de duurzame deuren van de nieuwe collectie
Pantoni collectie in beeld op MaterialDistrict.

Een kijkje achter de duurzame deuren van de nieuwe collectie

Het verhaal wordt op een ludieke manier verteld

Wie een bezoek heeft gebracht aan MaterialDistrict 2023 heeft ze ongetwijfeld zien staan. Stralend middelpunt in het industriële decor van de Werkspoorkathedraal: Pantoni, voor iedere toepassing de juiste plaat. Op een uitnodigende stand presenteerde het bedrijf voor het eerst een compleet nieuwe look. Bezoekers werden getriggerd door een zestigtal deurtjes waarop de volledige collectie werd getoond. Twintig decoren van de momentcollectie zorgden voor bijzonder verrassende gezichten wanneer bezoekers achter het deurtje keken.

Een kijkje achter de deuren van Pantoni.

Pantoni liet de stand met veel aandacht ontwerpen om op een uitnodigende manier hun nieuwe looks en collectie te presenteren. De stand heeft een achterwand waarop zes duurzame dragers zichtbaar waren in de vorm van spaanplaat, berkenmultiplex, MDF, Eco-LSB, Ecoplex en Stabilo. Alle dragers zijn zoveel mogelijk op basis van gerecycled of biobased materiaal en dragen een FSC- of PEFC-certificaat. De decoren uit de basis- en momentcollectie zorgden voor blije gezichten bij de bezoekers. 

Pantoni op de kaart bij voorschrijvers en interieurbouwers

Product owner Fabian van Vliet deelt zijn ervaring: “Wij kijken terug op een succesvolle beurs. Het verhaal en de producten van Pantoni sluiten naadloos aan bij de duurzame gedachte van MaterialDistrict. We hebben een groot aantal geïnteresseerde bezoekers ontvangen met uiteenlopende achtergronden. Interieurbouwers, ontwerpers, designers maar ook studenten. Deze variatie zorgde voor verschillende aanknopingspunten. De ene bezoeker sloeg aan op duurzaamheid, waar de ander juist geïnteresseerd was in de decor- en structuurcombinaties. Al met al een geslaagde beurs, waarmee Pantoni heeft gezorgd voor meer bekendheid bij voorschrijvers en interieurbouwers.”

Een divers publiek toont interesse in Pantoni tijdens MaterialDistrict.

De USP’s: achter elke deur één!

De kreten achter de deurtjes vertellen het verhaal van Pantoni op een ludieke manier in twintig stappen. Van ‘ik ben sterk’, uitgebeeld door de Hulk, tot aan ‘ik ben uniek’ waarbij de bezoeker in een spiegel kijkt. Alle USP’s van het merk en de collectie ontdekte je als bezoeker achter een van de minideurtjes met daarop een decor uit de momentcollectie. De nieuwsgierigheid van de bezoeker werd hiermee op de proef gesteld. Had je eenmaal een deurtje geopend? Dan wilde je ook de andere boodschappen zien. Een paar voorbeelden zijn ‘Ik ben online’ waarbij een gouden muis pronkt achter het decor en ‘ik kom tot de kern’ met achter het deurtje de zes dragers. Achter een deurtje staat ‘ik ben dichtbij’ uitgebeeld door een kaart van Nederland met daarop de zes verdelers: Alldeco in Lochem, Asilva in Steenwijk, Deco-Nova in Nederweert, Decovisie in Den Bosch, Drimensa in Zaandam of Iboma in Lopik.

De prachtige stalenmap.

Duurzaam bouwen met het perfecte plaatje

De beste vorm van duurzaamheid is volgens Pantoni het verlengen van de levensduur. Door voor iedere interieurtoepassing de juiste plaat te bieden dragen ze hieraan bij. De platen hebben altijd een gerecyclede of biobased drager, zijn formaldehyde arm en voorzien van een FSC of PEFC keurmerk. Het plaatmateriaal wordt altijd geleverd in een dikte van 18mm. Om de duurzaamheid extra te bekrachtigen is de stand van Pantoni circulair gebouwd. 

Wil jij alles weten of wil je zelf achter de deuren van de momentcollectie gluren? Maak een afspraak of stuur een e-mail en vraag dan een stalenmap aan.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.