Platform voor de interieurbouwbranche
‘Een grote nieuwe speler voor Nederland’
Frencken heeft een groot lijmen assortiment.

‘Een grote nieuwe speler voor Nederland’

Kantenband en lijm nog sneller geleverd

Geert Nefkens heeft het ontzettend druk. “Dit komt door de combinatie van leuke projecten en interessante specials. Dat zorgt voor de toename in werk”, zegt de eigenaar van GN Kantentechniek en Fravol Nederland.

“De nieuwe relaties uit het afgelopen jaar gaan nu renderen. Je moet je blijven ontwikkelen. Dat zullen we ook in 2023 blijven doen.” Eén van de veranderingen die dit jaar bij GN Kantentechniek plaatsvindt heeft te maken met de, van oorsprong Tsjechische, leverancier Hranipex. “In 2014 benaderde het bedrijf ons op de eerste HoutPro+. We zijn toen de samenwerking aangegaan om hun kantenband, lijmen en reinigers in Nederland te gaan verdelen. Dit was zeer succesvol, want zij zijn inmiddels onze grootste leverancier en stonden in 2022 bij mij op de stand in Den Bosch.” 

Eén van de decoren van Hranipex.

Dat Hranipex zich als zelfstandige entiteit op HoutPro+ presenteerde was een voorproefje van een nieuwe stap. Het bedrijf gaat namelijk zelf opereren in Nederland, met een magazijn van 2500m² in Herkenbosch, nabij Roermond. 

Nefkens: “Dit betekent dat de nodige zaken veranderen. Wij blijven samenwerken. Onze regio en bestaande klanten blijven weliswaar ons werkgebied, maar we kunnen nu profiteren van een eenvoudigere logistiek. Het assortiment is binnen één dag leverbaar, of kan zelfs afgehaald worden. Zo krijgt Nederland er een grote speler bij, want het bedrijf is al actief in ruim 60 landen.”

GN Kantentechniek levert ook deuvels, gerilde en gladde stokken in beukenhout.

Goed doordacht aanbod 

“In tegenstelling tot andere partijen is Hranipex een echte kantenbandfabrikant. De decors en het productaanbod sluiten goed aan bij de vraag van de huidige markt. Het is voor het bedrijf ook vrij makkelijk om op maat te produceren en vanzelfsprekend is de kwaliteit van hun producten goed.” Volgens Nefkens is niet alleen het kantenband van de Tsjechische fabrikant gewild. “Wat heel goed loopt zijn hun smeltlijmen. De EVA en PU smeltlijmen zijn afgestemd op in de markt gebruikte kantenlijmmachines. Het aanbod is goed doordacht, dus verkoop ik hier veel van.” 

De HRanipex EVA en PU smeltlijmen zijn afgestemd op in de markt gebruikte kantenlijmmachines.

GN Kantentechniek levert natuurlijk meer A-merken. “We zijn sinds januari 2022 geautoriseerd partner van Lamello en zijn onlangs op productscholing in Zwitserland geweest. Zo kunnen we onze klanten goed (blijven) voorzien van advies. Nieuw van dit merk is dat alle groeffreesmachines met accu kunnen werken. Frencken is ook een belangrijk merk voor ons, met een groot assortiment lijmproducten. Voor onze ondersteuning hanteren wij korte lijnen. Bij beide merken is duidelijk dat de juiste kennis achter hun producten zit. Ze hebben een zeer compleet aanbod. Daarbinnen sluit alles goed op elkaar aan.”

GN Kantentechniek heeft ook een vierde belangrijke productgroep. Een compleet assortiment deuvels, gerilde en gladde stokken in beukenhout is uit voorraad leverbaar. “Deze worden door ons zelf geïmporteerd. Als enige Nederlandse bedrijf kunnen we garanderen dat ze écht FSC gecertificeerd zijn. Een aantal afnemers uit de markt kiest daarom specifiek voor ons.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.