Platform voor de interieurbouwbranche
Een gebruiksding is anno 2019 ook een vormgevingsding

Een gebruiksding is anno 2019 ook een vormgevingsding

De dit najaar gelanceerde kokendwaterkranen Selsiuz by Osiris Hertman Design zijn prachtig. Er is sprake van vormgevings- en functionaliteitsinnovatie op het hoogste niveau. En, dit alles is bovendien een uitvloeisel van een samenwerking tussen Dekker Zevenhuizen en ontwerper Osiris Hertman. Voor Dekker Zevenhuizen is deze kraan een passende aansluiting op de eerder gepresenteerde interieurtrends: Eternal Rocks en Soft Reflections.

Top interieurontwerper Osiris Hertman: “Wij waren op zoek naar een nieuw keukenconcept dat vooral ‘materiaal’ uitstraalde. Samen met Dekker Zevenhuizen oriënteerden wij ons op het juiste plaatmateriaal. Maar in al die gesprekken kwam Dekker toen ook met een kokendwaterkraan. De vraag werd concreet: of ik eens naar het design wilde kijken. Het doel? Deze moest beter in het keuken- of wooninterieur passen. Uiteraard een herkenbare vorm (een kraan is immers een kraan) maar wel met een ingetogen schoonheid. Ik heb een superminimalistisch design weten toe te passen waardoor de kraan niet al te veel zou opvallen in het interieur. Een rustig beeld dus. Maar natuurlijk wel met de domotica eronder, die vanzelfsprekend hoogstaand is. De functionaliteit moest uiteraard wel zijn waarde blijven behouden. Een kraan is linksom of rechtsom immers een gebruiksproduct. Door zijn kleur, maar ook door de vormgeving waarbij ambacht én innovatie het uitgangspunt vormen, is de kraan een designelement geworden. Het leverde twee eindproducten op t.w. de Cone Arc en de Cone Counter.”

“De Cone kokendwaterkranen bieden de perfecte balans tussen speelsheid en verstilling”,  vervolgt Osiris. “De archetypische conische details in het design zijn kenmerkend voor deze solide kranen. De twee modellen Cone ARC & Cone COUNTER hebben een elektronische bediening en zijn uiterst gebruiksvriendelijk en door het elektronische Click Click GO systeem ook veilig voor kinderen. De Cone COUNTER heeft een tiptoets op het keukenblad en de ARC in de kraan.”

Osiris Hertman is dus een tevreden man want de eerste reacties op de nieuwe kokenwaterkranen zijn lovend. “Dit product past geheel in het ‘nu’. Eén op de drie consumenten gebruikt al een kokendwaterkraan en dit percentage stijgt. Juist in een tijd van louter druk-druk-druk wil iedereen op het moment dat hij thuis is – en dus in rust is – optimaal gebruiksgemak ervaren. De ‘me’ time moet kwalitatief goed zijn. Een gebruiksding wordt dus ook een vormgevingsding. Deze twee kranen zijn daar een uniek exponent van.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.