Platform voor de interieurbouwbranche
Een ERP-systeem voor interieurontwerp

Een ERP-systeem voor interieurontwerp

Een ERP-systeem voor interieurontwerper biedt veel voordelen voor bedrijven in deze sector. Het interieurontwerp omvat veel verschillende gebieden. Kort gezegd verwijst dit naar alle bouwmaatregelen die geen deel uitmaken van een schaal. Daarom strekt dit gebied zich uit van gipsplaten tot verwarming en sanitaire werken tot trappenbouw of schilderen en vernissen. Tussendoor zijn er nog vele andere gebieden, waardoor het interieurontwerp een ongelooflijk complex veld is.

Aangezien de meest uiteenlopende gebieden meestal worden gebruikt in een bouwproject, of op zijn minst een groot aantal daarvan, is de coördinatie van dergelijke projecten een centraal onderwerp in planning en uitvoering. ERP-systemen helpen niet alleen interieurontwerpers met hun eigen organisatie, ze bieden ook belangrijke coöperatieve diensten, maar daarover later meer. In dit artikel willen we de belangrijkste kenmerken van ERP-systemen voor interieurontwerp bekijken en laten zien waarom ze cruciaal zijn voor deze industrie.

Projectplanning en objectbeheer

De projectbeheermodule biedt een centrale interface voor het plannen en beheren van alle project gerelateerde processen en toegang tot alle relevante informatie. Hierdoor kunnen de meest uiteenlopende taken worden gecoördineerd, gecontroleerd en bewaakt. Hieraan gekoppeld zijn ook afsprakenbeheer en bijvoorbeeld resourceplanning, zodat alle gebieden die betrekking hebben op het betreffende project worden bestreken. Evenzo worden alle projectdeelnemers op elk moment geïnformeerd over de status van het respectieve project en hebben ze zelfs via mobiele apparaten toegang tot hen. Een verbinding met derden, dat wil zeggen aannemers of bedrijven op dezelfde site is mogelijk. Dit maakt het nog eenvoudiger om projecten te coördineren en er zijn minder misverstanden en vertragingen in het projectproces. Project gerelateerde werktijden kunnen ook worden geregistreerd via de module en rechtstreeks worden gefactureerd via een interface voor financiële boekhouding. Hierdoor kunnen de kosten van een bepaald project ook op elk moment worden gemonitord en kan vooraf worden gewaarschuwd als de kosten het budget dreigen te overschrijden.

Materiaalbeheer

Voor interieurontwerpers is het met name belangrijk dat de door de klant gevraagde artikelen ook in het begin van het project in voldoende hoeveelheden en in goede staat op de bouwplaats worden gevonden. Vaak verplaatsen hele bouwprojecten alleen dagen of weken vanwege ontbrekende onderdelen en laten de kosten aanzienlijk stijgen. Overlast voor zowel klanten als bedrijven. Een merchandise management systeem kan dit verhelpen. Zodra een bestelling is ontvangen, kan het systeem de beschikbaarheid van een gewenst bouwmateriaal weergeven en zelfs laten zien hoe lang het duurt om de levering te voltooien. Evenzo kan het worden vastgelegd via een leveranciersevaluatie, op welke voorwaarden, tot welke betrouwbaarheid en tot welke kwaliteit dit in het verleden kon leveren. Kortingen of bonussen zijn ook inbegrepen. De inkoopkosten kunnen direct worden toegewezen aan de projecten en orders.

BIM in interieurontwerp

Building Information Modelling (BIM) is momenteel een steeds belangrijker onderwerp. Volgens veel experts is dit momenteel het belangrijkste onderwerp in de bouwsector. Maar wat is dat precies? Welnu, met BIM kunnen bouwprojecten virtueel visueel in een 3D-weergave worden gevisualiseerd. Dit leidt tot een holistisch beeld van het te bouwen gebouw, waartoe alle deelnemers toegang hebben. Dit maakt het eenvoudiger om projecten te coördineren en te plannen. Dit geldt ook voor de binneninrichting. De voordelen zijn duidelijk. Minder fouten, betere kwaliteit en ook een productiviteitswinst staan ​​in het voordeel. Via een verbinding met het ERP-systeem worden alle benodigde gegevens geëxporteerd en geïmporteerd door de BIM. Dit betekent dat alle relevante informatie altijd beschikbaar is voor alle betrokkenen bij het proces en dat fouten op de bouwplaats worden vermeden.

Klantenbeheer

Een geïntegreerd CRM-systeem wordt ook steeds belangrijker voor de interieurindustrie en creëert een beslissend concurrentievoordeel. Bedrijven die vertrouwen op de volledige orderportefeuille zullen uiteindelijk duur betalen. Het volstaat niet langer om gewoon een bestelling af te ronden en dan door te gaan naar de volgende. Integendeel, het hele ambacht is klantgericht geworden. Zo zijn de wensen en ideeën van de klanten veel meer geïndividualiseerd. Dit vereist dat u uw klanten kent en hun zorgen begrijpt. Een CRM-systeem zorgt voor volledige tracking en controle van alle klantrelaties. Evenzo zijn marketingcampagnes op basis van de verzamelde gegevens veel eenvoudiger en gerichter. Productconfigurators kunnen ook worden geïntegreerd, wat de trend van de individualiteit van de klant weerspiegelt.

Wilt u meer informatie over ERP,  een ERP-systeem voor interieurontwerp en een overzicht van alle ERP-leveranciers kunt u terecht op www.erpoverzicht.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.