Platform voor de interieurbouwbranche
Een duik in de wereld van Solid Surface
Diverse Solid Surface kleuren zijn op groot formaat te zien in een speciaal stalenrek.

Een duik in de wereld van Solid Surface

‘Er is veel meer mogelijk dan de bekende keukenbladen en wastafels’

Op vrijdagmiddag 10 november opende Cora Techniek haar deuren voor de allereerste Solid Surface Inspiratiedag. “Dit is ons buitengewoon goed bevallen”, aldus mede-eigenaar Maik Idzes. “Vakmensen uit de interieurbouw, keukenmarkt en badkamerwereld konden laagdrempelig in onze keuken kijken en ontdekken dat er met Solid Surface veel meer kan dan zij voor mogelijk hielden.” 

De Inspiratiedag werd afgesloten met een borrel.

Het idee achter de Inspiratiedag is volgens Maik om mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van Solid Surface materialen. “Vaak verloopt het contact met onze klanten via mail of telefoon, wij wilden nu echt persoonlijk contact leggen en ze enthousiasmeren. De gasten mochten zelf rondlopen, maar we gaven ook rondleidingen.”

Voor de deelnemers was het bezoek echt een openbaring. “Veel vakmensen hadden geen idee dat er bijvoorbeeld zoveel kleuren mogelijk zijn. Daarnaast maken wij met Solid Surface veel meer producten dan de bekende keukenbladen en wastafels.” 

De professionaliseringsslag die het bedrijf de afgelopen jaren maakte verraste ook menig gast. “Wij bestaan al bijna 25 jaar en specialiseren ons sinds het begin in Solid Surface materiaal. Onze naam is ook ontstaan vanuit de merknaam Corian (Corian Asten). De laatste 10 jaar zijn daar steeds meer merken bijgekomen. Wij focussen ons, naast Corian, op de betere acryl gebonden Solid Surface merken zoals HI-MACS, Krion, Durasein, Getacore en Kerrock.” 

Tijdens de Inspiratiedag kregen bezoekers een inkijkje in het productieproces en werden bewerkingen gedemonstreerd. De personeelsleden gaven zelf uitleg over hun specialisme. “Dit kunnen zij natuurlijk ook het beste!” 

Tijdens de Inspiratiedag kregen bezoekers een inkijkje in het productieproces, zoals het maakproces van deze bank.

Alle collectie op groot formaat te zien

De groei van Cora Techniek was te zien in de vernieuwde showroom. “We tonen de unieke eigenschappen van Solid Surface, bijvoorbeeld met een complete naadloze badkamerruimte, een groot ‘monoblock’ uit één stuk, een gethermovormde vergadertafel en diverse frees- en licht-oplossingen.”

Daarnaast zijn diverse Solid Surface kleuren op groot formaat te zien in een speciaal stalenrek. “Keukenzaken beschikken over kleinere monsters, maar wij zijn het verlengde van de klant. Samen met de eindklant kan hij bij ons het grote formaat bekijken. Indien gewenst kunnen klanten zelf hun unieke plaat uitzoeken. Zoals men naar Italië vliegt om een stuk uniek marmer uit te zoeken, vinden zij een unieke Solid Surface plaat gewoon in Asten.”

Cora Techniek maakt keukenbladen en wastafels en heeft een eigen collectie spoelbakken, wastafels, douchevloeren, baden en opzettenkommen. Om de klant te ondersteunen heeft het bedrijf veel energie gestoken in een gloednieuw online calculatieprogramma en calculatiebrochures. “Hiermee kunnen zij zelf hun wastafelblad of werkblad berekenen. Alles wat je aanklikt kunnen wij vervolgens in de showroom laten zien. Daarin hebben we echt slagen gemaakt, het afgelopen jaar.” 

De personeelsleden gaven zelf uitleg over hun specialisme.

Maik vertelt dat het bedrijf daarnaast graag meedenkt met productontwerpers en architecten. “Wij kijken hoe we van een wilde schets een technisch uitvoerbaar product kunnen maken. Tijdens de open dag ontdekten de bezoekers dat wij bijvoorbeeld de glooiende informatiezuilen en bagdrops op Schiphol hebben gemaakt. Hier is voor Solid Surface materiaal gekozen omdat dit zeer buigzaam en onderhoudsvrij is en een hoge brandklasse heeft.” Het materiaal wordt ook veel gebruikt in de gezondheidszorg, omdat het antibacterieel en hygiënisch is.

“We zijn erg benieuwd naar de nieuwe toepassingen die de bezoekers voor Solid Surface gaan bedenken. We houden wel van een uitdaging! Dankzij de kennis en kunde van onze vakmannen en ons uitgebreide machinepark kunnen we vrijwel alles produceren.” 

Aan het einde van de Inspiratiedag mochten de bezoekers zelf oefenen met buigen van Solid Surface, in een kleine oven gefaciliteerd door Baars & Bloemhoff. Daarnaast was er ruimte om te netwerken met een, door het bedrijf zelf gebrouwen, biertje in de hand.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.