Platform voor de interieurbouwbranche
‘Een druk op de knop en je kunt beginnen met produceren‘

‘Een druk op de knop en je kunt beginnen met produceren‘

Automatisering kent vele voordelen. Ook voor de interieurbouw. Maar waarom kiest een bedrijf voor een bepaald pakket of systeem? Wat zijn de voordelen? Roelof van Steenwijk, projectbegeleider en calculator bij A&F Interieurbouw vertelt zijn argumenten om voor imos iX 3D CAD/CAM te kiezen.

Dankzij imos iX, gebaseerd op autoCAD, is het mogelijk om sneller, eenvoudiger en op moderne wijze meubels en andere interieurobjecten zoals kasten, balies en tafels te construeren. ”Alles wat wij met imos iX tekenen wordt automatisch naar onze machines vertaald”, aldus Van Steenwijk. “De snelheid waarmee dit gebeurt is een absoluut voordeel. Maar ook de mogelijkheden die imos iX biedt, sluiten veel beter aan bij de wensen die de klant anno 2020 heeft.”

tandheelkunde-umcg-3-kopieren

(Beeld: Newdigit Photography)

 

A&F begon in 1996 en maakt maatwerk meubilair voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Veel opdrachten zijn afkomstig uit de zorg of van tandartspraktijken. Denk aan de complete inrichting van de Spoedeisende Hulp Martini Ziekenhuis Groningen, maar ook het inrichten van appartementen bij verzorgingstehuizen. Na de verhuizing in 2008 naar een groter pand koos A&F voor de aanschaf van moderne machines: een opdeelzaag, cnc-machine en meer.

dc16581-kopieren

Onze manier van werken is veel sneller geworden.

 

“Toen dachten sommige medewerkers nog wel eens: wat moeten we er mee? We realiseerden ons toen ook dat een modern softwarepakket essentieel zou zijn. Ik kende Henk van Heuveln nog. Hij was inmiddels salesmanager bij Proteus Systems en ik nam contact met hem op om de ontwikkelingen binnen ons bedrijf te bespreken. Na het bezoeken van een aantal beurzen, demonstraties en gesprekken met een aantal andere aanbieders, wisten wij: imos iX van Proteus is voor ons het beste programma.”

De onbekendheid van het nieuwe pakket zorgde er eigenlijk voor dat het pakket twee jaar op de plank bleef liggen. Het team van A&F Interieurbouw viel terug in het oude systeem. Door de aanschaf van nieuwe machines bleek de overstap naar imos iX uiteindelijk echter toch noodzakelijk. Daar heeft Van Steenwijk geen spijt van. “We stuurden onze mensen op cursus en al snel werden voor ons de voordelen van dit pakket duidelijk. Natuurlijk hadden we te maken met aanloopproblemen en iedereen binnen het bedrijf heeft veel tijd geïnvesteerd om aan de nieuwe manier van werken te wennen, maar uiteindelijk merkten we dat wij als producerende organisatie echt grote stappen voorwaarts konden maken.”

dialyse-wza-assen-kopieren

Tandheelkunde Veel opdrachten zijn afkomstig uit de zorg of van tandartspraktijken.

 

Volgens Van Steenwijk profiteren vooral de klanten van deze nieuwe en moderne aanpak. “Niet alleen dankzij de snellere manier van werken, maar ze krijgen bij het 3D-ontwerp tevens een veel beter beeld van hoe hun meubelstuk of interieur eruit gaat zien. De 3D presentatie is voor de moderne consument steeds belangrijker geworden. Tijdens die fase volgen al positieve reacties als: ‘zo, dat ziet er gaaf uit’. Je voelt het enthousiasme groeien. En zoals gezegd: onze manier van werken is veel sneller geworden. Zeker de aansturing van de productie. Het is één druk op de knop en je kunt beginnen met produceren. Het is niet alleen sneller, maar ook nauwkeuriger werken. Hoe dat kan? Alle onderdelen van een meubelstuk zijn voorzien van een unieke barcode. Daarom is het mogelijk om via de zaagmachine het freeswerk tot in detail in te stellen. Zowel wijzelf als de klanten zijn content met de mogelijkheden die imos iX 3D CAD/CAM biedt en we gaan de toekomstige mogelijkheden zeker volgen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.