Platform voor de interieurbouwbranche
Een blad moet steengoed zijn

Een blad moet steengoed zijn

Dit wordt gedaan door van de steengroeve, tot en met de montage van het blad in de keuken, de hoogste prioriteit te geven aan het milieu en het welzijn van alle betrokkenen.

Duurzame keten

Een blad moet steengoed zijn, en dat staat synoniem voor een duurzame keten, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. De zorgvuldig geselecteerde grondstoffen voor de bladen komen uit India, Italië en Spanje en daarvoor geldt dat alleen het beste telt. De bladen voldoen aan hoge kwaliteits- en milieueisen. Om dat te waarborgen wordt samen met een onafhankelijke non-profit organisatie gecontroleerd of het eerlijk wordt verkregen en of de werkomstandigheden van alle betrokken mensen goed zijn, want zij staan voorop.

Dat maakt een Arte blad meer dan slechts een stuk steen, het vertelt een verhaal. Het Arte Right to Education project zorgt ervoor dat de omstandigheden rondom steengroeves in India worden verbeterd door kinderen naar school te laten gaan. Een initiatief dat de naam trots draagt!

Duurzame producent

Zorgvuldige selectie van grondstoffen is slechts de warming-up. In Helmond, de thuisbasis van Arte Groep, wordt afval compleet gescheiden en (afval van) steen hergebruikt in de vorm van beton, wat huizen- en wegenbouw mogelijk maakt. De eerste stappen richting circulariteit worden hier gezet.

Om het gebruik van vervuilende energiebronnen terug te schroeven wordt er in de fabriek uitsluitend gebruik gemaakt van elektriciteit afkomstig van windmolens. Nemen betekent ook geven, daarom wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd door middel van boomaanplanting in Afrika.

Bij Arte Groep staan medewerkers voorop, net als hun vitaliteit en gezondheid. Dat is van cruciale en vooral onschatbare waarde voor werk en levensplezier. Hoe daaraan wordt bijgedragen? Door het aanbieden van een gezonde werkomgeving met salades, fruit, sport en fietsplannen bijvoorbeeld.

Meer doen, dan alleen ‘voldoen’

De wil om het ‘anders te doen’ en de ketenbenadering, spelen in op manieren en voorwaarden die de overheid stelt op het gebied van duurzaamheid. Arte Groep wil meer doen, dan alleen ‘voldoen’. Duurzaamheid en kwaliteit gaan hand in hand, en hoe klein de keuzes misschien ook lijken, de impact ervan is groot. Eén steen maakt het verschil.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.