Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Duurzamer leven in 3 simpele stappen

afbeelding-1-binnenwerk-online2-kopieren

5 augustus 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Duurzaamheid is een hot topic. Iedereen doet op zijn eigen manier zijn best om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Terwijl de één stopt met het eten van vlees, doucht de ander bewust een paar minuten minder. Hoewel het soms lijkt alsof je als individu niet veel teweeg kan brengen, helpen alle kleine beetjes. Wil jij weten hoe je duurzamer kan leven zonder je leven drastisch om te gooien? Met deze 3 stappen zet je een stapje in de goede richting.

Stap 1: Recycle
Wellicht een vanzelfsprekende stap, maar geen onbelangrijke. We gooien met z’n allen bergen aan afval weg, terwijl dit makkelijk hergebruikt kan worden. Begin bij het scheiden van je afval, waardoor het mogelijk is om te recyclen. Het scheiden van glas, papier en gft-afval is al wat vanzelfsprekender, maar ook plastic kan apart verzameld worden. Tegenwoordig gebruiken we onwijs veel plastic, denk aan verpakkingen, maar dit is heel slecht voor het milieu. Sinds 2010 is het daarom ook verplicht voor gemeenten om plastic apart op te halen.

Stap 2: Zet je verwarming uit
Het grootste energieverbruik in Nederland bestaat uit het watergebruik en de verwarming in huis. Een warm en behaaglijk huis is natuurlijk fijn, maar een paar graadjes koeler kan het verschil maken. In het eerste kwartaal van 2019 was de CO2-uitstoot 0,8 procent lager dan een jaar daarvoor. Dit is te verklaren doordat het in 2019 minder koud was, waardoor de verwarming vaker uitbleef. Zo blijkt maar weer dat het uitzetten van de verwarming echt een verschil maakt. In de warme zomermaanden kan de verwarming gelukkig uitblijven, maar straks in de wintermaanden kun je het verschil maken. Dus pak je warme trui en de fleece deken maar alvast uit de kast!

Stap 3: Isolerende raamdecoratie
Dit verwacht je misschien niet, maar ook met raamdecoratie kun je geld besparen op de energierekening. Plisségordijnen, vouwgordijnen en gordijnen hebben namelijk een isolerende werking en houden in de winter het huis heerlijk verwarmd. Kies voor gordijnen met een verduisterende voering, waardoor het huis goed geïsoleerd wordt. Deze raamdecoratie houden niet alleen de kamer verwarmd, ook zorgen ze voor een demping van geluid. Daarmee wordt een onverstoorde nachtrust eindelijk werkelijkheid!

Wat doe jij om duurzamer te leven?

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%