Platform voor de interieurbouwbranche
Duurzaamheid staat bij Haarlemse plaatverlijmer hoog in het vaandel
Een deur wordt behandeld met een schuurmachine.

Duurzaamheid staat bij Haarlemse plaatverlijmer hoog in het vaandel

Easypers blinkt uit in het razendsnel renoveren van vlakke HPL-binnendeuren. Naast een verzorgde en strakke uitstraling zorgt het hergebruik van materialen voor minder verspilling en lagere kosten. Eigenaar Gerard Koelewijn: “Ik stel altijd de vraag hoe ik materialen zoveel mogelijk kan hergebruiken.”

Wie claimt standaard binnen 48 uur opdrachten te leveren, schept hoge verwachtingen. Maar het Haarlemse Easypers durft het aan en maakt het ook waar, zegt Gerard Koelewijn, die het bedrijf in 2012 overnam. “Wij beplakken MDF, spaanplaat, multiplex en andere dragers aan beide zijden met HPL, een harde decoratieve plaat van 0,8 millimeter. De geperste platen worden gebruikt om bijvoorbeeld meubels te maken en kantoorruimtes in te richten. We leveren aan de interieurbouw, meubelindustrie, standbouw en hout- en bouwhandel. Belangrijk om te benadrukken is dat Easypers geen leverancier is van plaatmateriaal.”

HPL-binnendeuren stralen na renovatie weer als vanouds (Beeld: iStock / Petmal)

HPL-binnendeuren

De ontwikkeling van een kalibreermachine voor de renovatie van vlakke HPL-binnendeuren heeft volgens Koelewijn in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van Easypers. 

“HPL-binnendeuren kunnen worden hergebruikt bij de renovatie van bijvoorbeeld scholen, hotels, ziekenhuizen en utiliteitsbouw. We halen bestaande deuren op, strippen en schuren ze razendsnel en voorzien ze binnen enkele uren van een nieuwe laag HPL. Vervolgens kan de deur met het bestaande hang- en sluitwerk terug op de plaats worden gemonteerd. Zo krijgt een gebouw binnen een paar dagen weer een strakke en verzorgde uitstraling.”

Minder materiaal, minder transport

Met het hergebruik van binnendeuren maakt Easypers het voor klanten mogelijk om flink te besparen op materiaal- en montagekosten. Het bedrijf heeft duurzaamheid dan ook hoog in het vaandel staan, zegt Koelewijn. “Ik heb tijdens mijn werk in de interieurbouw gezien hoeveel restmateriaal bij de verwerking van platen wordt weggegooid. Ik stel altijd de vraag hoe ik materialen kan hergebruiken. Dit doel bereik ik door kennis en expertise van bedrijven te bundelen en om te zetten in een nieuwe bedrijfsvoering. Als ondernemer vind ik het ook belangrijk om contacten op te bouwen met lokale bedrijven om collectief sterk te staan en gebruik te maken van elkaars diensten. Op die manier houden we de transporten op korte afstanden, wat ook het milieu ten goede komt.“

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.