Platform voor de interieurbouwbranche
Duurzaamheid in Design – Rezign meets Pantoni
Rezign Veneer3.

Duurzaamheid in Design – Rezign meets Pantoni

Een innovatief duurzaam materiaal voor ontwerpend en bouwend Nederland

In december 2023 sloegen Rezign en Pantoni de handen ineen. Het is een belangrijk moment in duurzaam design voor interieurbouwers en architecten. De twee merken, elk met hun eigen visie op duurzaamheid, hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe standaard te zetten in milieubewust ontwerpen. De gerecyclede fineren van Rezign bereiken op deze manier een groter publiek, waardoor het merk meer impact kan maken. Beide partijen zullen prominent aanwezig zijn op de beurs MaterialDistrict, waar zij hun gedeelde visie en producten zullen presenteren.

De Rezign fineren Flax, Suits, Coffeebags, Army, White Denim en Suits.

Een nieuwe bestemming voor oud textiel

Rezign, opgericht door Dennis en Anton Teeuw, heeft zichzelf tot doel gesteld afvaltextiel nieuw leven in te blazen. Het merk vindt zijn oorsprong in het Nederlandse duurzame meubelmerk Planq en richt zich op het creëren van innovatieve materialen uit gerecyclede textiel en biobased bronnen voor een betere toekomst. Dennis Teeuw licht toe: “Wij willen van afvaltextiel en biobased materialen nieuwe materialen maken. Ons merk Rezign, is een verwijzing naar het design van deze hergebruikte materialen.” 

Van oude jeans tot legerkleding, Rezign verwerkt deze reststromen tot hoogwaardige fineerproducten.

‘Scale wall’ kantoorgebouw Den Haag. (Beeld: Riesjard Schropp)

Pantoni: duurzaamheid als basisprincipe

Pantoni, onder leiding van Fabian van Vliet, staat voor duurzaamheid in elk aspect van hun productie. “Wij streven ernaar de levensduur van materialen te verlengen en verspilling te voorkomen”, zegt Van Vliet. De keuze voor EU-gebaseerde, biobased of gerecyclede materialen is een bewijs van deze groene missie. “De samenwerking met Rezign is voor ons een logische stap. Hun volledig gerecyclede materialen, gemaakt van oude jeans, pakken, vlas legerkleding en koffiezakken, sluiten perfect aan bij de visie van Pantoni”, voegt hij toe.

Een samenwerking met gedeelde waarden

Een half jaar geleden nam Rezign, in een fase van groei, het initiatief om een distributeur te zoeken voor de Nederlandse markt. “We wilden onze duurzame materialen toegankelijker maken voor een breder publiek”, legt Teeuw uit. Deze zoektocht leidde tot een ontmoeting met Pantoni. “Al bij onze eerste ontmoeting voelden we een sterke verbondenheid met het product”, aldus Fabian van Vliet. “Ons enthousiasme voor zowel een commerciële samenwerking als voor productontwikkeling was meteen groot. Het product past naadloos binnen onze visie op duurzaamheid en vormt een waardevolle aanvulling op ons bestaande assortiment. Onze kernwaarden passen perfect bij elkaar.”

Deze samenwerking heeft in ieder geval geleid tot de introductie van een nieuwe collectie genaamd ‘Natuur en Textiel’ waarin Suits, Denim, White Denim, Coffeebags, Flax en Army beschikbaar zijn op een drager uit het Pantoni assortiment.

Rezign fineren zijn te combineren met de duurzame meubellijn van Planq.

Ontdek het zelf tijdens MaterialDistrict

De fineren van Rezign zijn gemaakt van textielafval, zoals oude denim, legerkleding en oude pakken. Maar ook van biobased vezels, zoals vlas, hennep en jute koffiezakken. De vezels worden versnipperd en vervolgens gegaard tot vilt, wat uiteindelijk met een biologisch afbreekbaar bindmiddel van aardappel- of maiszetmeel tot een hard fineer wordt geperst. Met de toevoeging van een transparante folie wordt dit uiteindelijk een fineer van 0,8mm. Rezign producten worden geproduceerd in Nederland en zijn uit voorraad leverbaar op een Pantoni drager naar keuze. 

De collectie is te bestellen bij Asilva in Steenwijk, Alldeco in Lochem, Decovisie in ’s-Hertogenbosch, Deconova in Nederweert, Iboma in Lopik en Drimensa in Zaandam. Tijdens MaterialDistrict op 6, 7 en 8 maart bekijk je de materialen live in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, stand E19.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.