Platform voor de interieurbouwbranche
Duurzaam en decoratief
Voor Jezet Seating freesde Boerboom ruim 1.500 armblokken voor een theater in Lausanne Zwitserland, ontworpen door Fehlmann Architectes.

Duurzaam en decoratief

Multidisciplinaire houtspecialist

Maak bij HoutPro+ kennis met Boerboom Hout. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in seriematige CNC-houtbewerking voor de Automotive en Industrie, Meubelbranche, Bouw en Akoestiek. Hiervoor gebruikt Boerboom zowel massief hout als plaatmateriaal.

Frans Boerboom begon in 1973 als ambachtelijk houtbewerker. Al snel ontwikkelde Boerboom Hout zich als timmerbedrijf voor de bouw. Medio jaren ‘80 begon het familiebedrijf met de toelevering aan de industrie. In 2018 nam Bas Boerboom het stokje over. Inmiddels is Boerboom Hout een industrieel toeleverancier van grote en middelgrote series in massief hout en plaatmateriaal, halffabricaten en eindproducten. 

Door Boerboom gerealiseerde CLT-woning.

Creatieve mogelijkheden perforatie

“We richten ons op de beurs vooral op de houtbouw en perforatiewerk”, zegt salesmanager Ruud Goossens. We hebben een nieuwe boorstraat met grote capaciteit, waarmee ook afwijkende vormen geperforeerd kunnen worden.” Deze vernieuwing maakt het mogelijk om afbeeldingen zoals logo’s op een efficiënte wijze te perforeren. “Op de beurs zal een plaat te zien zijn waarop het portret van een bekende Nederlander gemaakt is door lijnen te vormen met gaatjes. Onze klanten kunnen deze platen bijvoorbeeld gebruiken voor akoestische toepassingen. Er kan een leuk figuur op worden afgebeeld om zo een speels tintje aan de wand te geven.”

Geleverde akoestische wandbekleding in het Huygens Lyceum te Eindhoven in opdracht van Moeskops’ Bouwbedrijf.

Duurzaam en snel bouwen

Daarnaast toont Boerboom op HoutPro+ een mock-up van de toekomstige CLT productie van het bedrijf. Goossens: “Met CLT (Cross Laminated Timber) wordt in korte tijd een gebouw gerealiseerd. Complete wanden, voorzien van alle benodigde sparingen voor ramen, deuren, stopcontacten, leidingen worden kant en klaar op de bouw aangeleverd. Na enkele dagen kan de afbouw beginnen!” 

Duurzamer bouwen kan ook met het WIKI systeem, Boerboom freesde onlangs nog 12.000 multiplex platen voor de nieuwe woonwijk WikiHouse De Stripmaker in Almere.

In Den Bosch toont het bedrijf dat WIKI echter ook geschikt is om meubels mee/van te maken. Goossens: “Hier staan krukken van vuren Multiplex, maar bij onze stand laten we ook massief houten meubels zien die we voor bekende bedrijven maken. Op HoutPro+ willen we graag nieuwe klanten ontmoeten en onze naamsbekendheid vergroten. We nodigen bezoekers van harte uit om kennis met ons te maken.”

HAL 5 – STAND 5512  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.