Platform voor de interieurbouwbranche
Duizend vierkante meter duurzame uitbreiding
Jos Tourné (links) en Peter Bijlard.

Duizend vierkante meter duurzame uitbreiding

“Ons kantoor en onze fabriek bevinden zich op deze locatie”, opent Jos het gesprek. “We merkten al langere tijd dat we langzaam uit ons jasje aan het groeien waren en wilden meer ruimte. Die ruimte hebben we nu gerealiseerd met een nieuwe hal van maar liefst 1000 m² en een hoogte van 11,5 meter.”

Duurzaam en toekomstbestendig

Bijlard International produceert volledig in eigen beheer contactlijmen, houtlijmen, MSP’s, PU-Lijmen, Bijlard Floor, hotmelt lijmen, speciale lijmen en levert alle toebehoren. Wie producten onder eigen label wil laten maken, is ook daarvoor bij Bijlard aan het juiste adres. In de nieuwgebouwde hal treffen we opslagfaciliteiten aan en mengmachines. Peter over de bouw van de hal: “De nieuwbouw voldoet aan alle hedendaagse eisen op het gebied van duurzaamheid. Dat zie je terug in de toegepaste isolatie, de vloerverwarming en maar liefst 800 m² aan zonnepanelen op het dak. De energie die daarmee opgewekt wordt, stroomt rechtstreeks het productieproces in.”

Hoeveel ruimte wil je hebben? In de nieuwe hal kan Bijlard logistiek gezien volledig uit de voeten.

De nieuwe hal heeft een overspanning van 25 meter, zonder steunpilaren. “Een knap staaltje werk”, zegt Jos. “Op 19 januari zijn we gestart met de bouw, 7 mei konden we alles in gebruik nemen. Duurzaamheid vind je niet alleen terug in de energiezuinigheid, maar ook in het bedrijfsproces, dat nu anders georganiseerd wordt, met zoveel ruimte extra. We kunnen met hetzelfde personeel op een groter oppervlak efficiënter werken.”

Peter voegt hieraan toe: “Logistiek gezien biedt de nieuwe hal ook voordelen. Zo staan er twee nieuwe inpakmachines hun werk te doen en de volgende stap is dat we er nog een mengmachine bij zullen plaatsen. Logistiek gezien biedt deze stap ook veel voordelen, waarbij een speciaal woord van dank de gemeente Zoetermeer toekomt. Zij stonden toe dat we aan de achterzijde van ons terrein een inrit mochten maken, waardoor vrachtwagens niet meer hoeven te keren of achteruit hoeven te rijden. Het is inrijden, laden of lossen en weer wegrijden. Daar is alle ruimte voor. We zijn van één naar drie laaddeuren gegaan.”

Innovatieve parketlijm

Gevraagd naar de laatste productontwikkelingen bij Bijlard, antwoordt Peter: “We hebben momenteel een sterke focus op onze MS2K, een speciale twee componenten parketlijm, een topproduct dat een schoner alternatief vormt voor de bekende PU-lijmen. Doordat je MS2K op locatie mengt, krijg je een betere vernetting. Een verbinding kan al binnen twee uur 100% belast worden. Dat is goed nieuws voor parketteurs die onder tijdsdruk hun werk moeten doen, bijvoorbeeld bij het leggen van vloeren in winkels.”

Jos licht toe hoe milieuvriendelijk MS2K is: “Er zitten geen isocyanaten in verwerkt. Dat zou met name de verwerker op locatie moeten aanspreken, aangezien MS2K beduidend schoner is. Toch blijft het hard werken om mensen ervan te overtuigen dat MS2K een perfecte vervanger is voor PU-lijm. Men is zo gewend aan het werken met bepaalde producten, dat men terughoudend is om iets nieuws te proberen. MS2K wordt geleverd in een emmer, met een fles. Het mengen gaat eenvoudig en je kunt er zo mee aan de slag. De open tijd van de gemengde lijm is 45 minuten.”

De nieuwe hal is toekomstbestendig in alle opzichten.

Onbekend maakt onbemind

“We snappen dat omschakelen naar een andere lijm voor sommigen een drempel opwerpt. Die drempel strijken we echter graag glad, wij bieden daarom gratis een proefpakket MS2K aan, waar je maar liefst 40 m² vloer mee kunt verlijmen. Dat is letterlijk en figuurlijk dus ‘lijmen zonder hoofdpijn’, omdat wij de goede werking garanderen, het product eenmalig niets kost en je tijdens het verwerken geen giftige dampen meer inademt”, aldus Peter.

Jos zegt tot besluit: “Uiteraard bieden we de nodige support, ook op locatie indien nodig. Het is gewoon een kwestie van de stoute schoenen aantrekken, op weg naar beter!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.