Platform voor de interieurbouwbranche
Dubbele laadpower: de ASC 145 Duo van Metabo

Dubbele laadpower: de ASC 145 Duo van Metabo

  • Twee accu-packs parallel laden met slechts één lader
  • Bijzonder krachtig laadvermogen: laadt twee 18 Volt accu-packs op in slechts één uur
  • Past dankzij het ruimtebesparende ontwerp in de stelling van de werkplaats en in iedere Metabo Metaloc-koffer

Wie veel met accu-machines werkt kent het probleem: meerdere lege accu-packs en maar één lader. Daarmee rekent de ASC 145 Duo van Metabo snel af, want deze lader kan 2 accu-packs tegelijk opladen. De universele dubbele supersnellader heeft 2 laadplaatsen naast elkaar – voor het parallel opladen met slechts een kabelaansluiting. En dat bij een gelijkblijvende laadpower op beide plaatsen. Geschikt voor alle Li-Ion- en LiHD-accu-packs van 12 tot 36 Volt. Dat geldt net zo goed voor de accu-packs van Metabo als die van andere fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines, die deel van het overkoepelende accu-systeem Cordless Alliance System (CAS) uitmaken. Het laadvermogen van de ASC 145 Duo is meer dan 2 x zo hoog als bij een standaard supersnellader: 2 18 Volt accu-packs met een capaciteit van 8,0 Ah elk worden met het apparaat in slechts een uur volledig opgeladen. Dat is o.a. te danken aan de gepatenteerde „AIR COOLED“-laadtechnologie van Metabo, die met zijn koeling voor duidelijk kortere oplaadtijden en een langere levensduur zorgt. De beide plaatsen van het nieuwe laadapparaat werken bovendien onafhankelijk van elkaar en laden telkens op met het volledige vermogen.

Metabo ASC 145 - Binnenwerk Online

Een apparaat, twee laadplaatsen, dubbele power: de nieuwe ASC 145 Duo van Metabo.

 

Opgeruimde laadoplossing

„Sommige machines maken gebruik van 2 x 18 Volt accu-packs, bijvoorbeeld de Metabo tafelcirkelzaag TS 36-18 LTX BL 254 of de boorhamer KHA 36-18 LTX 32“, vertelt Thomas Zeller, hoofd van het deskundigheidscentrum Accu bij Metabo. “Tot dusver waren er voor nieuwe energie ofwel 2 losse laders of 2 laadprocedures achter elkaar nodig. Met de duo-lader is dat probleem verholpen“, zegt Zeller. “Omdat onze nieuwe lader desondanks maar één stopcontact nodig heeft en gewoon aan de wand gemonteerd kan worden, is het een ruimtebesparend alternatief voor 2 losse apparaten. Bovendien wordt daardoor de wirwar aan kabels in de werkplaats verminderd.“

Power voor onderweg

Het design van de ASC 145 Duo is niet alleen praktisch in de werkplaats, maar ook voor gebruik onderweg. Anders dan bij vergelijkbare grotere losse apparaten past de duo-lader probleemloos in elke Metaloc-koffer van Metabo: de kabel om het middelste deel wikkelen, in de koffer stoppen en klaar. Een andere bonus voor onderweg: het apparaat voorziet niet alleen accu-packs van nieuwe energie, maar kan via de twee USB-ingangen van elk 2.0 Ah laadpower ook smartphones en andere mobiele apparaten opladen. En om te voorkomen dat deze op de bouwplaats in de modder liggen, dient het middelste deel van de lader ook als handig oplegvlak.

Technische gegevens in één oogopslag

  ASC 145 Duo
Voltklassen 12 – 36 Volt
Netspanning 230 – 240 Volt
Netfrequentie 50 – 60 Hz
Max. laadstroom 8,0 A
Kabellengte 2 m
Gewicht 1,2 kg

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.