01:44
07-10-2015

Dubbel gevoel overheerst tijdens Interieurbouw & Hout Vakbeurs

De Interieurbouw & Hout Vakbeurs (IHV) die van 15 tot en met 17 september in de Evenementenhal te Gorinchem plaatsvond riep zowel vooraf als tijdens de beursdagen zelf gemengde reacties. Waar een aantal exposanten gewoon tevreden was over het evenement, daar plaatsten anderen vraagtekens over het afnemend aantal stands.

“We moeten gezamenlijk een cirkel doorbreken,” aldus Patrick Leering van DecoLegno. Het aantal standhouders wordt minder, de bezoekers blijven weg, maar velen zijn toch van mening dat een beurs als deze bestaansrecht moet kunnen hebben. Ja, ik ben het er mee eens dat het aantal exposanten echt niet minder kan dan deze keer, maar hoe doorbreken we dit? Wie stapt naar voren en komt met een goed plan.”

Leering is over de dagen zelf in principe positief. “Wij zijn nu 5 jaar bezig en nog steeds zijn er mensen die ons leren kennen. Voor sommigen is het ook weer een hernieuwde kennismaking. Daarom is het goed om hier te zijn. Wij blijven adverteren, direct mails versturen, maar ook de keuze om hier te staan, is een essentieel onderdeel van ons marketingplan.’ Het team van DecoLegno nodigde zelf ook 250 klanten persoonlijk uit om langs te komen. “Je moet actief blijven. Telkens weer. Op dag twee scoorde ik meer dan 100 nieuwe leads. Dat lukt mij zelfstandig niet. Wat mij wel van het hart moet, is dat ik er oprecht van baal de enige exposant met plaatmateriaal te zijn. Nee, dat zie ik echt niet als een voordeel. Beursbezoekers komen om te vergelijken. Die mogelijk is er nu niet. Dat vind ik echt zonde.”

Ralph Slikkerveer uit Venlo is sinds kort als freelancer binnen de interieurbranche actief en ziet een voordeel van de kleinschaligheid. “Ik heb nu de tijd om rustig de standhouders te spreken en met hun in contact te treden. Op grote beurzen heerst toch vaak wat meer hectiek. Hier kan ik rustig met iedereen kennismaken.” Op de stand van Molendijk Houtbewerkingsmachines is het gevoel tweeledig. “Ja, te veel collega’s zijn er niet. Dat is jammer,” aldus Arnoud Renaud. “Toch zijn wij van mening dat we hier moeten zijn en hebben er geen moment spijt. De eerste dag was misschien te rustig, maar daarna was het duidelijk drukker en was er voldoende aanloop op de stand.”

Beursorganisator Sanne Kanter bevestigd dat er over de drie dagen 3596 bezoekers waren. Zij merkt dat er bij de mening over deze editie duidelijk twee groepen zijn. “Je hebt te maken met de mensen die de vergelijking met het verleden maken. Dat is niet meer realistisch. De tijden zijn veranderd. We moeten hier de schouders onder zetten en nu doorgroeien. Daarnaast zijn er de nieuwkomers die enthousiast zijn en meedenken over de invulling.” Een van die nieuwe exposanten is het team van Barnwood. Met een aantrekkelijke stand presenteren ze het oude gebruikte Barnwood dat duidelijk hip oogt. “De tafel die hier staat, is gemaakt van het hout uit een oude treinwagon. Zo heeft al ons hout een verhaal en dat is de kracht van dit product en prima voor een beurs als deze. De mensen zijn nieuwsgierig, willen het verhaal horen en spreken ons dus aan. Nee, wij zijn tevreden over de aanloop.”

Lees meer over: Beurzen , Hardenberg

Binnenwerk partners