Platform voor de interieurbouwbranche
GereedschapProductinformatie

Draadloos druk opbouwen? Dat kan perfect!

Gereedschap op perslucht gebruiken kan perfect snoerloos. Wie anders dan Metabo heeft daar een uitmuntende oplossing voor? Met de nieuwe,...

19 augustus 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Gereedschap op perslucht gebruiken kan perfect snoerloos. Wie anders dan Metabo heeft daar een uitmuntende oplossing voor? Met de nieuwe, robuuste 18 Volt accu-compressor van Metabo is perslucht op iedere plek beschikbaar. Geen hinderlijke snoeren die in de weg zitten; gewoon genieten van pure perslucht power waar je maar wilt.

De nieuwe accu-compressor Power 160-5 18 LTX BL OF is de eerste 18 Volt compressor in het professionele segment die inclusief krachtig accu-pack minder dan 10 kg weegt. Enno Riemersma, Brand Manager bij Metabo, licht toe: “De compressor biedt een uitstekend vermogen bij een gering energieverbruik, dankzij de brushless-motor technologie en de efficiënte pomp.”

Vaarwel stopcontact op de werkplek
Riemersma vervolgt zijn verhaal: “De olievrije zuigercompressor levert draadloos dezelfde prestaties als een op netvoeding aangesloten compressor. Het lage energieverbruik zorgt voor een lange looptijd. Goed voor bijvoorbeeld het slaan van 1.000 platkopspijkers in zacht hout. Dat allemaal zonder stopcontact in de buurt. Mocht de lading toch niet voldoende zijn, dan zit er in het accu-depot altijd nog een reserveaccu om de klus af te maken.” Metabo adviseert voor optimale prestaties in deze compressor hun 18 Volt LiHD-accu-pack met een capaciteit van 8,0 of 5,5 Ah.

Power 160-5 18 LTX BL OF

Zo makkelijk kan het zijn. Perslucht-on-the-go!

 

Veelzijdigheid en vrijheid gaan hand in hand
Of je nu sierlijsten of dampremmende folie met de tacker bevestigt, buizen controleert op lekkage, vuil wilt uitblazen, siliconenvoegen wilt trekken of autobanden wenst op te pompen, het kan allemaal met de Power 160-5 18 LTX BL OF. In combinatie met Metabo persluchtgereedschap, zoals bijvoorbeeld een tacker, een kitpistool, een vetpers, een blaaspistool of bandenpomp met spanningsmeter, is de mobiele accu-compressor een graag geziene gast op locatie in de interieurbouw, houtbewerking of op het gebied van sanitair en service. Riemersma schetst: “Je zult merken dat wanneer je eenmaal begint met draadloos werken, dit niet beperkt blijft tot mobiele klussen. Ook in de werkplaats of op de bouwplaats biedt draadloos werken een enorme uitkomst en comfort.” 

Met een maximale druk van 8 bar zijn de prestaties ronduit indrukwekkend te noemen. “De accu-compressor beschikt over twee manometers, één voor de tankdruk en één voor de werkdruk”, vervolgt Riemersma zijn verhaal. “Voor elk gereedschap is de juiste druk in te stellen. De universele koppeling laat een aansluiting op alle gebruikelijke systemen toe, EURO, ARO/Orion en ISO. De zuigercompressor is olievrij, dit scheelt in onderhoud en maakt transporteren eenvoudiger, omdat er geen olielekkage kan optreden.” De afmetingen zijn bescheiden, slechts 330 mm x 310 mm x 390 mm. Daarmee is er altijd ruimte om de accu-compressor mee te nemen. 

Power 160-5 18 LTX BL OF

De Power 160-5 18 LTX BL OF doet niet onder voor varianten met snoer.


Flexibiliteit binnen
het 18 Volt spectrum
Wie Metabo volgt, weet dat het bedrijf inmiddels een respectabel aantal van meer dan 90 krachtige accu-machines levert binnen het 18 Volt programma. Daar is nu dus de accu-compressor aan toegevoegd. Riemersma licht het grote voordeel nog eens toe: “Dankzij de uitwisselbaarheid van het accusysteem blijft de gebruiker volledig flexibel. Tel daarbij het feit dat Metabo onderdeel uitmaakt van het fabrikanten overkoepelende accu-systeem Cordless Alliance System (CAS), waardoor machines en laders met een accu-pack 100% uitwisselbaar zijn. De vrijheid en flexibiliteit die de eindgebruiker daarmee krijgt was nog nooit zo groot!”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%