Platform voor de interieurbouwbranche
Divers aanbod door jubilerende leverancier
Kronospan feelness invisible touch.

Divers aanbod door jubilerende leverancier

Primeur voor interieurbouwend Nederland

“De Houtpro+ beurs komt precies op het juiste moment!” zegt Sander Geurtsen, Salesmanager van RET Interieur. “In januari 2023 lanceert onze internationale partner Kronospan haar langverwachte compleet nieuwe collectie decoratief plaatmateriaal en wij krijgen de wereldwijde primeur om deze in november al te presenteren aan interieurbouwend Nederland in de Brabanthallen Den Bosch.”

De sneak peak van de nieuwe Kronospan collectie omvat gemelamineerd plaatmateriaal en HPL met nieuwe decors en nieuwe structuren. “Hoogtepunt van de collectie is toch wel de nieuwe kwaliteitsstandaard in synchroon structuur. Dichter bij de uitstraling van echt hout kom je bijna niet. De vraag naar deze structuur is groot. Als RET Interieur zijn wij blij deze vraag vanaf januari op deze manier te kunnen vervullen. Het nieuwe kleurenpallet en veelzijdige aanbod aan structuren gaan veel interieurprofessionals bekoren.”

Een voorbeeld uit de Fitwall Serie.

Jongste leverancier jubileum

RET Interieur viert zijn tienjarig jubileum, maar blijft de jongste leverancier van decoratief plaatmateriaal en bijzondere interieurspecials voor de interieurprojectenmarkt. Geurtsen: “Ons aanbod is met de jaren meegegroeid, maar we voeren nog altijd eigentijdse en exclusieve merken. Naast gevestigde merken als Kronospan introduceerden we diverse nieuwkomers op de Nederlandse markt, zoals de 3D designpanelen van Fitwall. Een echte eyecatcher, die ook veel bekijks trok op de architectenbeurzen waar wij eerder dit jaar hebben gestaan. Deze nemen wij natuurlijk ook mee naar HoutPro+. Maar ook de allernieuwste kleuren in gekleurd MDF van ons paradepaardje Valchromat laten we op inspirerende wijze zien. Dit materiaal onderscheidt zich door de hoge kwaliteit en komt het best tot zijn recht bij machinale houtbewerking, ook na 3D frezen is nagenoeg geen harig effect zichtbaar.” 

Een wat minder vanzelfsprekend materiaal om te presenteren aan de houtverwerkende industrie is het Solid Surface van Krion (Porcelanosa), volgens Geurtsen een ideaal alternatief voor plekken waar geen hout gebruikt kan worden. “Het is bijzonder materiaal, door zijn hypoallergene eigenschappen en mogelijkheid om naadloos te verlijmen. Daarom is het ideaal voor gebruik in de zorg, in sanitaire ruimtes, voor entree balies of publieke toiletten. We laten de nieuwe mogelijkheden van dit materiaal zien en informeren bezoekers over ons netwerk aan Krion specialisten, waarmee ze hun (zakelijke) horizon kunnen verbreden”. 

In hetzelfde rijtje ‘niet direct verwacht’ op HoutPro+ horen de waterdichte Fibo panelen thuis. Geurtsen: “Als RET Bouwproducten – waar RET Interieur onderdeel van is – zijn wij binnen de industrie en handel al jaren succesvol met dit Scandinavische product. Hiermee kunnen tegelwanden razendsnel – middels goed timmerwerk! – waterdicht worden bekleed. Wij zien de populariteit van deze kant en klare wandpanelen nu ook binnen de interieurprojectenmarkt in rap tempo toenemen en willen het concept aan een breder publiek in deze sector presenteren. 

Valchromat toegepast in een bakkerij.

Houtpro+ krijgt een dikke plus 

“In 2017 namen wij voor het eerst deel aan HoutPro+ en besloten we direct om de volgende keer weer mee te doen. Deze beurs is in Nederland het enige platform waar zowel machinale houtbewerking als leveranciers van materialen bij elkaar staan, een hele goede combinatie. Het is een mooi moment om ons veelzijdige aanbod aan de markt te presenteren. Want het zijn stuk voor stuk materialen die je niet alleen wil zien, maar ook moet voelen en beleven. En dit jaar vieren de bezoekers van onze stand ook ons jubileum gezellig met ons mee”, zo sluit Sander Geurtsen af. 

HAL 5 – STAND 5523  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.