Platform voor de interieurbouwbranche
Dit zijn de keukentrends. Dit zijn de oplossingen.

Dit zijn de keukentrends. Dit zijn de oplossingen.

„Hout in combinatie met matte unikleuren“ en „Landelijk modern vormgegeven“ – dat zijn twee belangrijke keukentrends van dit jaar volgens de experts van Ostermann. Belangrijke stijlelementen in de keuken zijn massief uitziende werkbladen, open plinten en vitrines met donkergekleurd glas. Opdat de keuken-, meubel- en interieurbouwer deze trends snel kan omzetten, vindt hij bij Ostermann vrijwel alle producten voor de moderne keukenbouw – alles van één leverancier.

Matte unikleuren gecombineerd met levendig hout

Voor de moderne landhuisstijl worden oppervlakken met hout- of steenoptiek gecombineerd met matte unikleuren, zoals wit, grijs, zwart of zachte beige- of bruintinten. Wie meer ruimte in de keuken heeft, kan een vrijstaand keukenblok met grote uitslaande kastdeuren plaatsen. Als er nog meer ruimte is, wordt het de trend om deze keukenblokken zelfs in U-vorm te plaatsen. De werkbladen krijgen met een dikte van 60 of 70 mm of zelfs nog dikker een extreem massieve uitstraling en kunnen met een extra tafel of zitmogelijkheid gecombineerd worden. Om lichter te werken kan de keukenbouwer voor een houten werkblad kiezen. Voor het bekanten van de smalle zijde biedt Ostermann een uitgebreid assortiment uni- en decorkanten in elke gewenste breedte tot 100 mm aan.

Nieuwe meubelfronten. Nieuwe vormen.

Naast gladde, greeploze meubelfronten is de trend dat men steeds vaker meubelfronten als 3D paneeldeuren ziet. Bij Ostermann is er in de Configuratorwereld een uitgebreid assortiment 3D-meubelfronten verkrijgbaar. Het freesmodel type M31, een klassiek landhuisfront, en de modellen type M52 Kader 70 en type M53 Kader 90 passen uitermate bij deze trend. In plaats van een gesloten keukenplint worden de meubels in de keuken vaker geplaatst op meubelvoeten, wat de uitstraling van de luchtige moderniteit nogmaals versterkt.  Via het zoekbegrip „Meubelvoeten“ vindt de keuken-, meubel- en interieurbouwer in de Ostermann Online-Shop praktische oplossingen.

Geen keuken zonder vitrine

Een keuken zonder vitrine is absoluut niet mogelijk. Dat geldt niet alleen voor de bovenkast. Ook onderkasten of complete kastdeuren kunnen worden vormgeven met aluminium kaders met glasvulling. Als vullingsmateriaal wordt vaak voor transparant glas, zachte bronstinten of donker grijs gekozen. De keuken-, meubel- en interieurbouwer kan kaderdeuren voor meubels kant-en-klaar op maat bij Ostermann in de Configuratorwereld online configureren. Hier heeft hij veel keus uit veel trendy, glazen vullingen voor meubels.

Verlichting: horizontaal en verticaal

Lineaire verlichting is al voor langere tijd een trend in de keukenbouw. Aangaande de inbouwpositie is er echter een nieuwe ontwikkeling. Zo wordt LED verlichting niet altijd meer standaard van boven naar beneden stralend gemonteerd, maar steeds vaker van beneden naar boven stralend of verticaal als hoekprofiel gemonteerd in een achterwand. Voor de keuken-, meubel- en interieurbouwer die deze trend wil omzetten, kan bij Ostermann een uitgebreid assortiment lichtkanalen, LED verlichting en overige toebehoren bestellen. Natuurlijk zijn deze compatibel met SmartHome-systemen. Men kan online in de Configuratorwereld van Ostermann veel designs stekker- en montageklaar bestellen.

Meer grepen en knoppen

Naast greeploze fronten worden er ook meer greeplijsten op maat, meubelgrepen en meubelknoppen verwerkt. Het is de tendens dat de meubelgrepen dan een donkere look hebben. Lange(re) varianten worden met meubelknoppen in dezelfde kleur gecombineerd. Geheel passend bij de landhuisstijl ziet men dat inlaatgreep aan een opmars bezig is. De veelvoud aan greepoplossingen vindt men in de Online-Shop van Ostermann onder de productcategorie „Vormgeving“.

Meubelbeslag: toegang vanaf meerdere zijdes

Open interieurs en vrijstaande keukenblokken vragen om functioneel beslag, waarbij het mogelijk is om van meerdere kanten te openen. Hierbij moet men dan 3-dimensionaal gaan denken. Aan de ene kant een ladegeleider, aan de kopse kant een schuiflade en aan de andere kant een draaideur – zo wordt de keuken een voorbeeld voor de creatieve meubelbouw. Ook hiervoor is het de moeite waard om de Ostermann Online-Shop te bezoeken, waar men veel functioneel meubelbeslag voor de keukenbouw kan ontdekken.

Nieuwe spoelbakken en mengkranen

Op het gebied van spoelbakken en mengkranen blijft de trendkleur zwart nog erg in trek. Zelfs veel toebehoren, zoals korfpluggen, knopbediening en overloopafdekkingen zijn dezelfde kleur als de spoelbakken en mengkraan verkrijgbaar. Multifunctionele mengkranen waarmee men kokend, gefilterd of koolzuurhoudend water kan tappen zijn “State of the Art”. Alle spoelbakken en mengkranen in trendkleuren en multifunctionele mengkranen vindt men in de Online-Shop van Ostermann in de productcategorie „Inrichting“.

Kasten. Kasten. Kasten.

Naast vitrinekasten dienen open rekken als opbergruimte en tegelijkertijd als een huiselijk decoratief element. Naast de klassieke vormen zijn er ook legplanken met een doos- of een puzzeloptiek. Men ziet ze met afwijkende symmetrieën, kleuren en oppervlakken.  Professionals denken meteen aan het P-System van Lamello, waarmee kastwanden flexibel en robuust kunnen worden gebouwd.  De producten zijn te vinden onder de productcategorie „Constructie“ in de Ostermann Online-Shop. Bovendien zijn open kasten, vormgegeven met vierkante aluminium profielen, de trend. Met de meubelschapsystemen Smartcube en Smartframe heeft de keuken-, meubel- en interieurbouwer bij Ostermann de keuze voor oplossingen om deze trend praktisch om te kunnen zetten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.