Platform voor de interieurbouwbranche
Deze mobiele assistent helpt je om plaatmateriaal te verplaatsen
De Helper One is een mobiele assistent om plaatmateriaal te transporteren.

Deze mobiele assistent helpt je om plaatmateriaal te verplaatsen

Men haalt er best enkele collega’s bij om met vereende krachten het plaatmateriaal naar de gewenste locatie te brengen. Maar dat heeft uiteraard gevolgen voor de efficiëntie op de werkvloer. Van Opstal heeft hét hulpmiddel om platen zonder extra hulp te transporteren en op de zaag te positioneren: de Helper One.

Tekst: Johan Debaere   Beeld: Van Opstal

Mobiele assistent

Van Opstal is bekend als verdeler van beslag en accessoires voor de keuken-, meubel- en interieurbouw: scharnieren, geleiders, schuifdeurbeslag, sierbeslag, constructiebeslag, poten en ophangsystemen, keukenaccessoires, led verlichting, oplossingen voor kast-, dressing-, bureau- en keukeninrichting. De firma uit Aartselaar en Apeldoorn levert ook machines en gereedschappen. Een buitenbeentje in het gamma is echter de Helper One, waardoor men op de werkvloer niet langer met vier hoeft te zijn om zware platen te brengen, waar men ze hebben wil. 

Met deze handige platenwagen biedt Van Opstal de houtbewerker immers een mobiele assistent, waarmee één werknemer plaatmateriaal (spaan, mdf) op een veilige en eenvoudige manier kan transporteren en positioneren.

“Deze helpende hand heeft een draagkracht van 50 kg. De gebruiker positioneert de platenwagen zodanig, dat de plaat vanuit de locatie in het magazijn eenvoudig op het draagvlak gezet kan worden. Dit flexibele draagvlak kan kantelen en is in de hoogte verstelbaar. Bovendien kan het aangepast worden aan de afmetingen van het plaatmate-
riaal”, vertelt managing director Jacques Werbrouck. 

“Dankzij deze Helper One hoeven werknemers zich niet langer een breuk te heffen om een plaat op de paneelzaag te plaatsen. Met enkele simpele handelingen kan men dat paneel naar de zaag vervoeren en perfect op de machine positioneren.”

Het flexibele draagvlak is kantelbaar, in de hoogte verstelbaar en aan de afmetingen van de platen aanpasbaar. Met enkele simpele handelingen kan men een paneel naar de zaag vervoeren en perfect op de machine positioneren.

Denken aan de veiligheid van de medewerkers

Met deze plaatwagen wordt de efficiëntie op de werkvloer geoptimaliseerd en het comfort en de gezondheid van de werknemer verhoogd. De fabrikant en invoerder Van Opstal hebben echter ook aandacht voor de veiligheid.

“We raden gebruikers aan om steeds het maximale gewicht te respecteren. Als één persoon met de Helper One rondrijdt, mag er niet meer dan 50 kg geladen worden. Zodra er twee personen de platenwagen leiden, mag die lading tot 70 kg bedragen”, licht Werbrouck toe.

“Het draagvlak van de wagen kan gekanteld worden in een hoek van 89° tot 165°. In het eerste geval staat de plaat bijna loodrecht op de basis, waardoor ze gemakkelijk op de zaagautomaat verlegd kan worden. In de andere positie kan men op een eenvoudige manier een plaat uit de voorraad op de platenwagen laden. Uit veiligheidsoverwegingen is het belangrijk dat de remmen opstaan wanneer men het draagvlak kantelt of de hoogte instelt.”

Online demonstratie

Het spreekwoord zegt dat één beeld vaak meer zegt dan duizend woorden. Daarom maakt een video op www.vanopstal.be snel duidelijk welke toegevoegde waarde de Helper One heeft voor de houtbewerker.

In dit filmpje verklapt de fabrikant eerst alle handige weetjes met betrekking tot de platenwagen. Daarna demonstreert een arbeider hoe handig deze Helper One wel is om een plaat uit de voorraad te halen, te transporteren en vervolgens op de zaagautomaat te positioneren, zonder dat hij daarbij gevaarlijke handelingen moet doen of de hulp van één of meerdere collega’s moet inroepen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.