Platform voor de interieurbouwbranche
Deze 5-assige CNC-machine is een echte alleskunner’
Het was logisch om voor een groot formaat CNC-machine te kiezen.

Deze 5-assige CNC-machine is een echte alleskunner’

Het bewerken van verschillende plaatmaterialen, houtsoorten en andere materialen vraagt om kwalitatief hoogwaardige en moderne machines. Een gedachte die zeker van toepassing is op Stabilo Interieurbouw BV dat een jaar geleden besloot om het eigen machinepark te vernieuwen. Gekozen werd voor een 5-assige CNC-machine plus kantenaanlijmer van Holz-Her, gekocht bij Molendijk Houtbewerkingsmachines

“Wij zijn als interieurbouwer inderdaad heel breed georiënteerd en produceren voor een enorme diversiteit aan bedrijven, instellingen en particulieren”, zo trapt Ludo Bolder, directeur bij Stabilo, af. “Wij verzorgen de inrichting van hotels, winkels, kantoren, horeca en meer. Daarbij gebruiken wij inderdaad een grote verscheidenheid aan materialen. De aanschaf van nieuwe machines zou voor een nog verdere kwaliteitsverbetering van onze producten moeten zorgen. Daarom was de aanschaf van de 5-assige CNC-machine zo belangrijk. Het is een echte alleskunner die voorzien is van zowel een automatisch beladingsysteem als stickersysteem. Het werkoppervlak is maar liefst 4.60 bij 2.20 meter. Daarbij is het mogelijk om in de hoogte tot 29 centimeter te frezen.”

De 5-assige CNC-machine is eigenlijk net een kleine fabriek.

Tevens koos Bolder voor een nieuwe kantenaanlijmer waarmee zowel smeltlijm als PU-lijm te verwerken is. Twee machines dus van Holz-Her. Vanwaar de keuze voor deze fabrikant en leverancier? 

“Mijn vader deed al meer dan 20 jaar zaken met Martijn Molendijk. Bovendien functioneerden de machines van Holz-Her die wij in gebruik hadden altijd naar wens. Dus was het vrij logisch om ook nu weer contact met Molendijk Houtbewerkingsmachines op te nemen.” 

Bolder benadrukt wel dat hij meerdere partijen heeft benaderd. “Natuurlijk. Er hebben diverse gesprekken plaatsgevonden en uiteindelijk heb ik alle opties naast elkaar gelegd. Dan stel je jezelf de vraag: welke machine en welke leverancier passen het beste bij onze bedrijfsvoering? Door alle positieve ervaringen uit het verleden kwam Molendijk Houtbewerkingsmachines daar voor ons toch weer als beste uit.”

In het voorjaar van 2019 is het traject van oriënteren en keuzes maken begonnen. Wat was belangrijk? “Wij maken veel exclusieve producten, maar ook veel grote interieurstukken waar lange onderdelen in verwerkt zijn. Het was daarom logisch om voor een groot formaat CNC-machine te kiezen. Ook werken wij vaak met MDF-platen, deze moeten eveneens goed op de machine te verwerken zijn. Wat betreft de kantenaanlijmer: over het oude model van Holz-Her waren we hartstikke tevreden. Je weet wel dat het met een nieuwe machine allemaal nog sneller en nog  nauwkeuriger kan. Vandaar de keuze voor een nieuwe. Om de juiste keuze te maken nam Martijn Molendijk ons mee voor een tweedaags bezoek aan de fabriek van Holz-Her in Duitsland. Daar kregen we een uitgebreide demonstratie en was er voldoende ruimte om alle vragen te stellen. Door een machine in de praktijk bezig te zien, krijg je echt het beste beeld.”

Het was logisch om voor een groot formaat CNC-machine te kiezen.

Uiteindelijk zijn beide apparaten inmiddels naar volle tevredenheid door het team van Stabilo in gebruik genomen. “De 5-assige CNC-machine is eigenlijk net een kleine fabriek. Je plaatst de materialen erin, vervolgens start het boren en frezen. Uiteindelijk komen de onderdelen er kant en klaar uit. Het resultaat is strak en glad. De afwerking is echt top. Wij kunnen nu nog sneller en nauwkeuriger werken. En de klant krijgt een beter eindproduct. Dit is een investering waar we nog jaren mee vooruit kunnen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.