Platform voor de interieurbouwbranche
Deuvels zijn niet de enige oplossing voor de montage van corpussen

Deuvels zijn niet de enige oplossing voor de montage van corpussen

Houten deuvels en lamellen staan sinds jaar en dag bekend als betrouwbare verbinders voor corpusmontage. Maar het is al langer niet meer de enige techniek en ook niet noodzakelijk de meest aangewezen. 

Het komt erop aan om voor elke toepassing de meest efficiënte oplossing te kiezen. Lamello, toch wel de uitvinder van de originele houten lamel, investeert al geruime tijd fors in de ontwikkeling van nieuwe verbindingsmethodes, zoals de frameverbinder Cabineo en het precisieverbindingssysteem P-System, die het leven van de vakman vereenvoudigen en resulteren in een aanzienlijke tijdbesparing. Met de Cabineo black en de Tenso P-10 wordt het gamma vandaag verder uitgebreid.

Deuvelen, lijmen en persen is voor velen nog steeds dé techniek om corpussen te monteren. Maar die montage met houten deuvels of lamellen moet wel in het atelier gebeuren, waardoor extra handling- en transportkosten ontstaan. Bovendien zijn dergelijke verbindingen niet demonteerbaar en zijn ze voor bepaalde toepassingen ook niet de meest aangewezen oplossing. 

Lamello
Met het P-System zette Lamello een nieuwe norm voor het verbinden van beslag en werkstuk. Dankzij het zelfspannende verbindingsbeslag Tenso P-10 kunnen werkstukken met een dikte vanaf 12 mm zonder lijmklemmen of persen vastgelijmd worden.

Er zijn echter andere technieken, zoals klik- of magneetsystemen en geschroefde verbindingen met metalen beslag of plastic lamellen. Lamello heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe verbindingsmethodes. Zo introduceerde de firma de eendelige verbinder Cabineo en het precisieverbindingssysteem P-System. De Cabineo is vanaf nu ook leverbaar in een zwarte uitvoering voor integratie in donkere elementen en de nieuwe Tenso P-10 is ideaal voor het verlijmen van materialen met een dikte vanaf 12 mm.

Cabineo black
De Cabineo staat synoniem voor een efficiënte bewerking, een snelle montage, een hoge spankracht en stabiele verbindingen. Dankzij de zuivere oppervlaktebewerking kunnen de on-derdelen op alle soorten CNC-machines verwerkt worden, waaronder ook eenvoudige 3-assige machines en nestingmachines. 

Lamello

Deze eendelige verbinder kan al tijdens het productieproces in de werkstukken gemonteerd worden. Zo zijn de stukken gemakkelijk stapelbaar voor transport en zijn er geen uitstekende delen die beschadigingen kunnen veroorzaken. De verwerker moet ook geen losse beslagdelen monteren, waardoor de montagetijd aanzienlijk verkort wordt en fouten vermeden worden. Deze verbinder is nu ook verkrijgbaar in een zwarte behuizing. De Cabineo black is de ideale oplossing voor integratie in donkere materialen, bijvoorbeeld in keukens met zwart of antraciet gekleurd binnenwerk. Extra afdekkappen zijn hier niet nodig.

Tenso P-10
P-System, het innovatieve precisieverbindingssysteem van Lamello, garandeert een perfect passende en snelle verankering zonder lijm of schroeven en zorgt voor een ongekende flexibiliteit, snelheid en eenvoud in het hele proces: van ontwerp over productie en transport tot montage. 

Lamello
Lamello stelde op de vorige editie van Interzum de tijdbesparende frameverbinder Cabineo voor. Vanaf nu kan dit systeem ook met een zwarte behuizing geleverd worden. (Beeld: lamello AG & perspektiv)

Deze oplossing omvat drie elementen: Clamex, Divario en Tenso. De Clamex met voor- en achterwaarts zwenkbare vergrendeling is ideaal voor demonteerbare meubels. Twee geïntegreerde geleidepennen zorgen voor wringvastheid en maken extra positioneringselementen, zoals pluggen, overbodig. Met de zelfspannende, inschuifbare Divario kunnen uittrekbare planken of scheidingswanden met mooi gesloten voegen in een reeds gemonteerde kast geschoven worden. Het zelfspannende verbindingsbeslag van de Tenso P-reeks, tot slot, wordt gekenmerkt door een unieke spankracht, waardoor werkstukken zonder lijmklemmen of persen vastgelijmd kunnen worden. Lamello introduceerde recent de Tenso P-10 met een inbouwdiepte van 10 mm, ontworpen voor stompe verbindingen vanaf 12 mm plaatdikte en verstekverbindingen vanaf 15 mm.  

Tekst: Johan Debaere  Beeld: Lamello

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.