Platform voor de interieurbouwbranche
Deskundigheid en ervaring als basis voor kwaliteit

Deskundigheid en ervaring als basis voor kwaliteit

Welke lijm moet ik kiezen? Wat is de beste oplossing? Door de veelzijdigheid aan zowel producten als te verlijmen materialen is het krijgen van een goed advies van groot belang.

Smeltlijmen, spuitcontactlijmen, witte (dispersie) lijmen, constructie lijmen en meer. Voor iedere toepassing zijn er verschillende opties. Een deskundige op dit gebied is Ostermann. Hoewel het bedrijf bekend is als specialist op het gebied van kantenband, ligt de oorsprong eigenlijk in de handel van specifieke lijmen.

Smeltlijm voor kantenaanlijm machine.

 

“Wij kunnen gezien ons enorme assortiment in lijmen eigenlijk altijd aan de wens van de klant voldoen”, zo laat Erik Sambros, directeur van Ostermann Nederland weten. “Bij een dergelijk groot assortiment is het inderdaad belangrijk dat de klant het juiste advies krijgt. Iedere lijm heeft zijn specifieke eigenschappen en zo kent elk te verlijmen product zijn eigen behoeftes.”

Witte houtlijm voor plakken van HPL op een dragerplaat of een houtverbinding.

 

Bij Ostermann zijn diverse voormalig interieurbouwers werkzaam die beschikken over voldoende praktijkkennis. Kennis die ook weer nodig is om op innovatieve wijze nieuwe lijmsoorten te ontwikkelen. Om klanten voldoende kennis te bieden brengt Ostermann binnenkort een nieuwe lijmbrochure op de markt waarin het uitgebreide assortiment en de technische waardes, ook in vergelijking onderling, zijn terug te vinden. Sambros: “Groot voordeel voor de klant is dat ook dit weer een range aan producten is, dat gekocht kan worden bij één leverancier, bij ons dus. Dat scheelt tijd, levert bestelgemak op, er is één aanspreekpunt, het houdt de voorraden laag en men koopt precies wat nodig is. Op maat en in de juiste hoeveelheid. Daardoor is er minder afval en dat scheelt, naast de verantwoorde wijze van inkoop, ook weer in kosten.”

Spuitcontactlijm voor het plakken van bijvoorbeeld HPL op een vlakke plaat of ook op een ronde balie.

 

In het uitgebreide lijmassortiment voert Ostermann tevens het eigen (huis)merk Redocol. “Een hoogwaardige lijmsoort voor een aantrekkelijk prijs”, aldus Sambros. “Dit toont opnieuw aan dat wij op veel gebieden een uitstekende partner zijn voor interieurbouwers en meubelmakers. Want behalve lijm kan de vakspecialist bij ons voor alle benodigde producten terecht. Denk aan: kantenband, meubelbeslag en verlichting, lijmen en reinigers, diverse decoratieve plaatmaterialen, werkplaats benodigdheden, kant en klare meubelcomponenten zoals fronten, greeplijsten, lades, schuifdeuren en rolluiken.”
Behalve de verkoop van producten is Ostermann tevens de partner op het gebied van de zogenaamde nulvoeg, de visueel niet zichtbare lijmnaad. Daarbij gaat het volgens Sambros om het resultaat.

PU handlijm voor bijvoorbeeld het constructief verlijmen van twee platen op elkaar.

 

“Het bereiken van een optische nulvoeg kun je bereiken met laser-, infrarood- en hot-air-technologie. Het gaat namelijk om de juiste instellingen op de machine én de bij de techniek passende kanten. Zo kun je ook met PU verlijming op de traditionele manier aangebracht, al komen tot een optische 0-voeg. Gebaseerd op onderzoeken, testen, ontwikkelingen én praktijkervaring bij klanten in heel Europa hebben we bij elke modernere techniek een eigen nulvoegkant ontwikkeld: Laser-, Infratec- en Airteckanten.

De Ostermann nulvoegkant is minimaal gelijkwaardig aan andere merken nulvoeg kanten, waarbij wij als leverancier meerwaarde bieden, in gemak, service en levertijd. Doordat wij voor iedere techniek een eigen kant hebben ontwikkeld is de hechting aan de plaat optimaal, de kanten zitten echt heel vast aan de plaat, de nulvoeg is daarmee beter en duurzaam bestand tegen vuil, vocht en hitte.”

En dat allemaal van één leverancier, een echte partner!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.