Platform voor de interieurbouwbranche
Design & function in harmony
Showroom Satelliet.

Design & function in harmony

Een onderscheidend akoestisch paneel…

In de prachtig vormgegeven showroom van Satelliet meubelen in Breda zijn de Woodline Type 27 toegepast uit de Aangenaam Akoestiek collectie. In deze showroom komen beleving, inspiratie en gastvrijheid samen. De Woodline panelen zorgen hier voor een ontspannen verblijf en vormen een blikvanger in het interieur.

Showroom Satelliet. Realisatie: Incatro BV.
Producten: Woodline Eiken Type 27. Fotografie: Boudewijn Boer. (Photos by Bo)

Aangenaam Akoestiek

De uiteenlopende geluidsabsorberende producten bestaan uit akoestische panelen van mos, denim, PET-vilt en gefineerd MDF. We zoomen in op de laatste, Woodline genaamd, want waarmee onderscheidt dit gefineerde akoestische paneel zich ten opzichte van soortgelijke oplossingen? 

Stefan Pouw, Product Owner Aangenaam Akoestiek, vertelt: “De Woodline panelen hebben een lengte van 3030 mm en een breedte van 600 mm, de dikte is 19 mm. Voor hoge plafonds is deze lengte ideaal want je hebt niet met horizontale naden te maken. De met een matte lak afgewerkte fineren zijn van een A kwaliteit. Voor onze Eiken panelen kiezen we bewust voor een A+ kwaliteit waardoor zowel kleine als grote bestellingen kleurverschillen beperkt zijn. We produceren onze panelen in grote batches wat hier ook aan bijdraagt.”

Drie Types

“Per houtsoort (Europees Eiken, Amerikaans Noten, zwart Essen en Bamboe) leveren we drie verschillende panelen. Het ‘Random’ paneel is zeer geschikt voor toepassing op lange wanden. Zou je hier kiezen voor latten van dezelfde breedte zoals Type 27, dan kan het moiré effect ontstaan. Hierbij lijkt het alsof het patroon op de wanden ‘danst’. Type Random voorkomt dit door zijn samenstelling uit latten van verschillende breedtes. Doordat je de panelen door kunt koppelen zie je nooit waar het ene paneel stopt en een nieuw paneel begint.”

Keuken – Oudewater. Ontwerp: Van Dam Interieurbouw. Realisatie: Van Dam Interieurbouw.
Producten: Woodline Graphite Essen Zwart Type 60, Impression Fineer Noten Amerikaans FN084 (afgewerkt met Osmo), Impression Fineer Naturals Eiken Mismatch FN016 (Wit Ral 9003 gespoten). Fotografie: Ashwin Snel.

60% gerecyclede PET-vezels

“De unieke PET-vilt achterzijde van de Woodline panelen bestaat voor 60% uit gerecyclede PET vezels. Het 9 mm vilt is bovendien aanmerkelijk steviger dan alternatieven in de markt.  De panelen zijn door deze stijfheid makkelijk op maat te zagen. Wil je een wand met radius bekleden? Dan buigt het materiaal mee en om een kleinere radius te bereiken kan een V-groef in de achterzijde aangebracht worden waardoor het makkelijker buigt.”

Maatwerk mogelijk

“Naast de standaard panelen bieden we voor speciale projecten op aanvraag een maatwerk service. Daarbij zijn andere afmetingen, fineersoorten, dragers of achterpanelen mogelijk. Zo is er voor elke ruimte een geschikte oplossing.”

Elegent, strak en matzwart

In een keuken in Oudewater zijn de Woodline Graphite panelen Type 60 toegepast. Het Graphite paneel heeft een toplaag van door-en-door zwart gelakt Essen fineer dat zorgt voor een elegante en strakke look die helemaal past in de industriële ontwerpen van nu.

De geluidsabsorberende producten uit de Aangenaam Akoestiek collectie zijn verkrijgbaar bij Alldeco in Lochem, Asilva in Steenwijk, Deco-nova in Nederweert, Decovisie in Den Bosch, Drimensa in Zaandam en Iboma in Lopik. 

Op www.aangenaamakoestiek.nl lees je alles over de uitgebreide collectie van diverse geluidsabsorberende producten en vraag je eenvoudig je samples aan.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.